خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آشنایی با پردازنده : عملیات منطق باینری

آشنایی با پردازنده : عملیات منطق باینری
نویسنده : امیر انصاری
پردازنده ها (Processors) از اعداد باینری (دودویی) برای آدرس دهی، محاسبات و مقایسه هایی مانند برابر است ، کوچکتر است، بزرگتر است، نابرابر است و ... استفاده می کنند. از آدرسی دهی فعلا می گذریم تا در آموزش های بعدی به آن برسیم. اما در مورد مقایسه ها باید بگوییم، یک پردازنده از سه عملکرد AND ، OR و EXCLUSIVE OR برای انجام مقایسه ها استفاده می کند. این سه تابع باینری بخشی از جبر بولی (Boolean algebra) می باشد، که در آن از دو مقدار برای تولید یک مقدار سوم استفاده می شود. این مقدار سوم به صورت true یا false نمایش داده می شود، که تبدیل شده آن به باینری به این شکل می باشد که true تبدیل به 1 و false تبدیل به 0 می گردد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



عملیات AND


عملیات جبر بولی AND مجموعه قوانین ساده ای دارد که در ادامه به آنها می پردازیم :

  • فقط دو true برابر با true خواهد بود.
  • یک false همیشه ایجاد false می کند.

هنگامی که عملیات جبر بولی AND مورد استفاده قرار می گیرد، مقادیر با هم مقایسه می گردند تا نتیجه عملیات تولید شود. به عنوان مثال اگر مقدار دو بیت 1 باشد و با هم AND شوند، نتیجه عملیات برابر با 1 خواهد بود، که مقدار 1 همان true می باشد. حالا اگر یکی از این بیت ها برابر 0 باشد، نتیجه عملیات 0 یا false خواهد شد. این منطق اساسی مورد استفاده در مدار منطقی الکترونیکی (electronic logic circuits) می باشد.

آشنایی با پردازنده : عملیات منطق باینری

عملیات OR


عملیات جبر بولی OR فقط یک قانون دارد : اگر یکی از دو مقدار 1 باشد، نتیجه 1 است در غیر اینصورت نتیجه 0 خواهد شد. منطق مساله اینست که این یا آن، یکی شان می توانند true باشند.

آشنایی با پردازنده : عملیات منطق باینری

عملیات Exclusive OR


عملیات جبر بولی Exclusive OR که به اختصار به آن XOR نیز گفته می شود، برای true شدن نیاز به یک و تنها یک true دارد. بنابراین در جایی که از عملیات XOR استفاده می شود، اگر تنها یکی از بیت ها برابر با 1 باشد، نتیجه 1 خواهد شد. اگر هم هر دو بیت برابر 0 باشند، نتیجه 0 خواهد شد. در عملیات XOR اگر هر دو بیت ما برابر 1 باشند، نتیجه 0 خواهد شد، چرا که باید یک و فقط یکی از بیت ها برابر با 1 باشد.

آشنایی با پردازنده : عملیات منطق باینری
برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آشنایی با پردازنده : تبدیل دهدهی به باینری (Decimal to Binary)

آموزش بعدی : آشنایی با پردازنده : سیستم هگزادسیمال (Hexadecimal)

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز