خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آشنایی با پردازنده : ذخیره سازی الکتریسیته در ترانزیستور

آشنایی با پردازنده : ذخیره سازی الکتریسیته در ترانزیستور
نویسنده : امیر انصاری
ترانزیستور (Transistor) یک بیت اطلاعات را در قالب ولتاژ الکتریکی در خودش ذخیره می کند. مقدار برق مورد استفاده در ترانزیستور خیلی زیاد نمی باشد. بسیاری از ریز پردازنده ها به میزان 5 ولت جریان مستقیم برق (direct current : DC) را در خودشان ذخیره می کنند، و پردازنده های جدیدتر معمولا 2.2 ولت برق DC یا VDC را در خودشان ذخیره می کنند. یک ترانزیستور داده ها را با تغییر وضعیت بین ولتاژ سطح بالا و ولتاژ سطح پایین که نمایانگر 1 و 0 باینری هستند، در خودش نگه می دارد، برای مثال در یک پردازنده 5 ولتی، بار الکتریکی به میزان 5+ ولت که سطح بالای ولتاژ می باشد، نمایانگر 1 باینری است و بار الکتریکی 5- ولت که سطح پایین ولتاژ می باشد، نمایانگر 0 باینری می باشد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



یکی از مشکلات استفاده از ولتاژ بالا در ترانزیستورها این می باشد که، تغییر دادن مقدار یک ترانزیستور در سطح تغییر 10 ولت، زمان بر می باشد. با کاهش ولتاژ به 2.2 VDC بازه تغییر ولتاژ کاهش پیدا می کند و زمان تغییر دادن مقدار داخل ترانزیستور نیز به تبع آن کاهش پیدا خواهد کرد.

با کاهش ولتاژ یک ریزپردازنده از 5 VDC به 2.2 VDC ، شرکت اینتل و سایر تولید کنندگان ریزپردازنده، توانستند تا به طور چشمگیری سرعت سیستم هایشان را افزایش بدهند. مزیت دیگر کاهش ولتاژ، اینست که مجموع برق مصرفی کامیپوتر نیز کاهش پیدا خواهد کرد، که این مساله مخصوصا در کامپیوترهای قابل حمل مانند لپ تاپ ها بسیار مفید است. کاهش میزان برق مصرفی کامپیوترها منجر به کاهش گرمای ایجاد شده در ترانزیستورها نیز می گردد.

مدار مجتمع (IC : Integrated Circuit)


یک مدار مجتمع (IC) ترکیبی از اجزای الکترونیکی می باشد، این اجزاء می تواند شامل ترانزیستورها (transistors)، خازن ها (capacitors)، مقاومت ها (resistors) و ... باشند. یک IC طراحی شده است تا برخی کارهای منطقی را انجام بدهد، یک IC می تواند یک تایمر باشد، یک شمارنده باشد، یک بانک برای حافظه کامپیوتر باشد، و یا حتی یک ریزپردازنده باشد.

بلوک پایه ای IC یک دروازه منطقی (logic gate) است. یک دروازه منطقی (logic gate) جبر بولی (Boolean algebra) را با آزمایش دو سیگنال ورودی (که هر یک در یک ترانزیستور ذخیره می شوند) انجام می دهد. اگر هر دو سیگنال مثبت باشند (نشان دهنده true یا 1 می باشد)، سیگنال خروجی را مثبت می کند. در غیر این صورت سیگنال خروجی منفی خواهد شد (که نمایانگر false یا 0 می باشد).

برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آشنایی با پردازنده : ترانزیستور (TRANSISTOR)

آموزش بعدی : آشنایی با پردازنده : قسمتهای اصلی پردازنده (CPU)

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز