خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آشنایی با پردازنده : خنک کردن پردازنده

آشنایی با پردازنده : خنک کردن پردازنده
نویسنده : امیر انصاری
قبل از ارائه پردازنده Intel 486، عمدتا پردازنده ها توسط جریان هوای داخل کیس کامپیوتر و فن اصلی کیس خنک می شدند. این سیستم خنک کنند تابشی (radiant cooling) نامیده می شد. در این سیستم هر گرمایی که توسط پردازنده تابیده می شد، توسط هوایی که با فن به داخل کیس مکیده می شد، خنک می گشت.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



با ارائه پردازنده اینتل 486 سیستم خنک کننده heat sink نیز ارائه شد که معمولا یک فن نیز به این heat sink متصل می گردد. تصویر زیر heat sink را به شما نشان می دهد.

آشنایی با پردازنده : خنک کردن پردازنده
پردازنده پنتیوم هدفش این بود که در 185 درجه فارنهایت (85 درجه سلسیوس) کار کند. پردازنده Pentium III باید در 212 درجه فارنهایت (100 در جه سلسیوس) کار می کرد که واقعا دمای خیلی بالایی است، یعنی با گرمای تولید شده توسط این پردازنده می توان آب را به نقطه جوش رساند. برای همین خیلی مهم است که حتما یک سیستم خنک کننده در کنار پردازنده ها ارائه گردد. در درجه حرارت بالا، معمولا پردازنده ها ضعیف عمل می کنند، خاموش می شوند و حتی ممکن است بسوزند. Heat sink ها طراحی شده اند تا دمای پردازنده را بگیرند و به سمت بالا بیاورند و سپس توسط فن این دما از بین برود. تصویر زیر خنک کننده پردازنده Pentium III را به شما نشان می دهد. اگر دقت کنید در زیر فن Heat sink قرار دارد.

آشنایی با پردازنده : خنک کردن پردازنده
در پردازنده های اینتل 486, Pentium, و Pentium Pro هیت سینک توسط یک ژل عایق که گریس حرارتی (thermal grease) نیز نامیده می شود به CPU متصل شده است. سایر مدل های پردازنده پنتیوم نیز شامل هیت سینک و فن می باشند.

در نظر داشته باشید که پردازنده تنها دستگاه تولید کننده گرمای بالا در داخل کامپیوتر نمی باشد. سایر دستگاه های با کارایی بالا، مانند کارت های گرافیکی نیز می توانند حرارت بالایی تولید کنند. طراحی کیس های کامپیوتر باید به نحوی باشد که جریان هوای خنک در داخل آن موجود باشد، در غیر این صورت عمر کامپیوتر بسیار کاهش پیدا می کند و اساسا گرما می تواند قطعات را از بین ببرد.

برای مشاهده فهرست آموزش های این دوره آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید :


آموزش قبلی : آشنایی با پردازنده : سیستم گذرگاه سی پی یو (Bus)

آموزش بعدی : آشنایی با پردازنده : سوکت ها و اسلات ها

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز