خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


انتخاب Power مناسب برای کامپیوتر

انتخاب Power مناسب برای کامپیوتر
منبع تغذیه یا پاور یکی از اجزای انکار نشدنی و مهم PC ها است ولی متاسففانه اغلب در انتخاب این قطعه کوتاهی صورت می گیرد. این درحالی است که برخی سازندگاه بحث توانایی و کارکرد بیشتر سیستم را در نظر می گیرند و متقابلا برخی سازندگان دیگر کیفیت و قابلیت اطمینان پاور را فدای قیمت می کنند یعنی ترجیحشان تولید پاورهای بی کیفیت ولی ارزان است. به عقیده برخی متخصصان کامپیوتر، Power Supply باید به عنوان قلب کامپیوتر در نظر گرفته شود(همانطور که قلب وظیفه پمپاژ و خون رسانی را دارد، PSU هم وظیفه تامین انرژی قطعات سیستم را دارد) و اگر شما هم مانند بسیاری دیگر از کاربران که فقط و فقط بحث هزینه ارجحیت به کیفیت دارد هستید شاید در آینده هزینه های سنگین تری را متحمل شوید. از این رو در این قصد داریم نگاهی بر عوامل موثر در انتخاب پاور داشته باشیم.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



#1 WATTAGE

اولین چیزی که در انتخاب پاور انجام می شود باید مجموع وات مورد نیاز را محاسبه کنید. یکی از بهترین ابزارها در این خصوص استفاده از eXtreme Power Supply Calculator است. در این وب سایت با توجه به سخت افزارها و مدلهای آنها می توانید توان مصرفی پاور را محاسبه کنید.
پس از محاسبه، برای اثبات بیشتر و همچنین تغییرات احتمالی در آینده، 20% بیشتر از آنچه که محاسبه شده، توان PSU بیشتر در نظر بگیرید و یکی دیگر از مزیت های اینکار، Save کردن هزینه های خرید پاور جدید در آینده است.

#2 PRICE

دومین مسئله در خرید پاور که مهم هم است، تعیین بودجه خرید است. به طور کلی اعمال 10 - 15 در صد از هزینه ی کل سیستم برای خرید PSU ایده خوبی است و در Performance کل تاثیر بسزایی دارد.
مثلا کامپیوتری که قیمت آن با 1000 دلار باشد بودجه ای در حدود 100 الی 150 دلار برای خرید PSU آن کنار بگذارید. ولی باز هم این بودجه با توجه ویژگی ها و همچنین انتظار و کاری که شما قرار است با سیستم انجام دهید در نوسان است.

#3 RATING

پس از تعیین بودجه و محاسبه وات مصرفی، مسئله صرفه جویی انرژی هم مهم است. سازمان 80Plus استانداردهای کارایی برای منابع انرژی را تعریف کرده است و به ما یک مثال واضح از کارایی خوب می دهد. چیزی که شما در تهیه پاور باید لحاظ کنید.

استاندارد صدور گواهینامه 80PLUS:
Efficiency یا بهره وری: شما این امکان را دارید که از طریق وب سایت 80PLUS پاورهایی که تایید شده اند را مشاهده کنید که به شما انرژی کارآیی خاص را تضمین می کند.
Accurate Wattage یا توان دقیق: برخی از فروشندگان پاور، محصول را بر حسب حداکثر توان ارزیابی شده به فروش می رسانند. گواهی 80PLUS اطمینان می دهد PSU هنگام استفاده 100 درصد توان دقیق را زمان استفاده ارائه دهد. بحث توان مصرفی و وات بسیار مهم است چرا که بعضی مواقع بر حسب شرایط شاید بیش از حد از آن استفاده کنید.
Active PFC: برخی کارشناسان این فاکتور را APFC را می نامند که مخفف Active Power Factor Corrector می باشد. هدف APFC این است که قدرت ظاهری برابر با قدرت واقعی باشد.

#4 MODULARITY

جنبه دیگری از PSUs که اغلب نادیده گرفته می شود، ماژولار بودن است. خوشبختانه بسیار ساده است که بتوانید نوع کابل کشی مورد نیاز خود را پیدا کنید چرا که در این خصوص فقط سه گزینه وجود دارد:
کابل مستقیم: تمام کابل های PSU مستقیما از PSU خارج می شوند. این تنظیم در تولید یا طراحی ارزان تر است و باعث می شود PSU ها به مصرف کنندگان ارزان تر باشند.
نیمه ماژولار: تمام کابل های لازم از طرف PSU به طور مستقیم ازآن می آیند، مثلا کابل ATX Power (20+4) ، CPU (4+4) connector ، PCI-e (6+2) connector و سایر اتصالات غیر ضروری مثل Molex (4-pin)، SATA (15-pin) connectors، ماژولار هستند که به شما اجازه می دهند آنها را حذف کنید.این مدل PSU ها قیمت مناسبی دارند و راه حل های مناسبی را ارائه می دهند.
تمام ماژولار: تمامی کابل ها در این نوع PSU ها قابل حذف هستند و نصب راه اندازی آنها خیلی سریع انجام می شود. مدیریت کابل درPSU های ماژولار ساده است.
اما دوستان در بسیاری موارد ترجیح و سلیقه شخصی کاربران در خرید پاور عامل مهمی است. در نهایت با مطالعه ای دقیق در خصوص پاور این شمایید که باید تصمیم می گیرید چه پاوری باید تهیه کنید ولی برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در آینده، به نکات مذکور هم توجه داشته باشید.

انتخاب Power مناسب برای کامپیوتر . آموزشگاه رایگان خوش آموز


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز