خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش برنامه نویسی اکسل : تشریح ماکرو نوشته شده در آموزش قبل

آموزش برنامه نویسی اکسل : تشریح ماکرو نوشته شده در آموزش قبل
نویسنده : امیر انصاری
در آموزش قبلی یک ماکرو نوشتیم و آنرا اجرا کردیم و تاثیر آن را مشاهده نمودیم. در این آموزش می خواهیم به کدهایی که در آموزش قبلی نوشتیم نگاه دقیقتری از نزدیک بیندازیم. ابتدا ماکرویی را که در آموزش قبلی نوشتیم در اینجا می آوریم تا بتوانیم اجزاء آن را توضیح بدهیم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



Sub MyFirstMacro()
Range("A1").Value = "Hello VBA"
Range("A2:D2").Value = "KhoshAmooz"
Range("A5:C7").Value = "Learn VBA"
MsgBox ("Welcome to VBA!")
End Sub

آموزش برنامه نویسی اکسل : نوشتن اولین ماکرو با کد نویسی

ویژگی Range در برگه های اکسل (worksheet)


برگه های اکسل (worksheet) یک ویژگی با نام Range دارند که با استفاده از آن می توانید در VBA به سلولها دسترسی داشته باشید. ویژگی Range با استفاده از آدرس سلولها می تواند سلولهایی را در نظر بگیرد و سپس مقادیر آن سلولها را بخواند و یا در سلول ها بنویسد. به کد زیر دقت کنید:

    Range("A1").Value = "Hello VBA"

در این کد با استفاده از ویژگی Range در برگۀ فعال در اکسل و در سلول A1 مقدار "Hello VBA" را می نویسد. ویژگی Value به معنای مقدار سلول یا سلول هایی می باشد که در پارامترهای ویژگی Range مقدار دهی شده اند و یا مقدار آنها خوانده شده است.

در مورد ویژگی Range یک نکتۀ مهم وجود دارد که در اینجا به آن اشاره خواهیم کرد. این ویژگی در واقع از ویژگی های مربوط به برگه اکسل می باشد. یعنی شیوۀ دقیق تر نگارش این ویژگی اینست که نام برگه اکسل (worksheet) مربوطه را نیز قبل از آن بیاوریم و به شکل زیر کد را بنویسیم:

Sheet1.Range("A1").Value = "Hello VBA"

امّا چرا ما نام برگه را در اول کدهایمان نیاورده ایم. دلیلش اینست که وقتی شما نام برگه را نمی آورید به صورت اتوماتیک اشاره به برگه جاری (برگه ای که در حال حاضر در اکسل فعال و انتخاب است) می کنید. در نتیجه کد شما روی تمامی برگه ها قابل اعمال خواهد بود. اما اگر نیاز داشتید تا مشخصاً یک برگه خاص را مورد اشاره قرار دهید لازم است تا نام برگه را نیز قبل از ویژگی Range ذکر کنید.

شیوه آدرس دهی سلول ها در داخل پارامترهای ویژگی Range کاملاً مشابه با شیوه معمول آدرس دهی در فرمول نویسی اکسل می باشد. شما هم این امکان را دارید که به یک سلول خاص اشاره کنید و هم این امکان را دارید که به یک بازه از سلولها اشاره داشته باشید. کدهای زیر در اصل همه یک کار مشخص را انجام می دهند و این کار نوشتن مقادیری داخل سلولها می باشد. تفاوت آنها در مقداری است که می نویسند و همینطور سلولهایی که در آنها نوشته می شوند.

    Range("A1").Value = "Hello VBA"
Range("A2:D2").Value = "KhoshAmooz"
Range("A5:C7").Value = "Learn VBA"

تابع MsgBox


تابع MsgBox وظیفه اش نمایش یک پیام به کاربر می باشد. تابع MsgBox در حالت عادی یک متن را به عنوان متن پیام در قالب پارامتر دریافت می کند و همان متن را با یک پیام به کاربر نشان می دهد. البته این تابع پارامترهای دیگری نیز دارد که در آموزش های آینده مورد بررسی دقیقتر قرارشان می دهیم. فعلا اینقدر بدانید که کاربرد تابع MsgBox در نمایش یک پیام به کاربر می باشد. این پیام می تواند یک پیام خطا، یک هشدار، یک اطلاع رسانی و ... باشد.

    MsgBox ("Welcome to VBA!")


آموزش قبلی : آموزش برنامه نویسی اکسل : نوشتن اولین ماکرو با کد نویسی

آموزش بعدی : آموزش برنامه نویسی اکسل : مروری بر برنامه نویسی شیء گرا (OOP)



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.