خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


ترجمۀ کتاب روش ساده ترک سیگار نوشتۀ آلن کار : فصل 38 . آیا باید از موقعیت های وسوسه زا اجتناب کرد؟ (1)

ترجمۀ کتاب روش ساده ترک سیگار نوشتۀ آلن کار : فصل 38 . آیا باید از موقعیت های وسوسه زا اجتناب کرد؟ (1)
نویسنده : امیر انصاری
من تا کنون در توصیه هایم قطعیت داشته ام، و از شما درخواست می کنم تا با این توصیه به شکل یک دستور العمل برخورد کنید و نه پیشنهاد. من قاطع هستم، ابتدا به این دلیل که دلایل عملی برای توصیه ام دارم و دوم اینکه آن دلایل با هزاران مطالعۀ موردی پشتیبانی می شوند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



در مورد این سوال که آیا در طول دوران رنجهای بعد از ترک باید از موقعیت های وسوسه زا اجتباب شود یا نه، متاسفم که نمی توانم قاطعانه نظری بدهم. هر فرد سیگاری در این زمینه باید خودش تصمیم بگیرد. با این حال، آنچیزهایی را که امیدوار هستم مفید باشند پیشنهاد می دهم.

من تکرار می کنم که این ترس است که منجر می شود در تمام طول زندگی مان سیگاری باقی بمانیم، و این ترس از دو فاز جداگانه تشکیل شده است.

1. چگونه می توانم بدون سیگار زنده بمانم؟

این یک احساس وحشتناک است که سیگاری ها معمولاً در ساعات پایانی شب و موقعی که سیگارهایشان رو به اتمام است، از آن رنج می برند. این ترس به خاطر کمبود نیکوتین نیست، چون هنوز به مشکل کمبود نیکوتین برخورد نکرده اید و سیگار دارید، این وحشت یک منشاء روانشناسانه دارد و آن اینست که - شما نمی توانید بدون سیگار زنده بمانید. مخصوصاً موقعی که آخرین سیگارتان را کشیدید، این وحشت افزایش می یابد. در آن زمان از نظر رنج دوری از نیکوتین در پایینترین سطح ممکن هستید.

این یک ترس ناشناخته است، نوعی ترس است که مردم در هنگام یادگیری شیرجه زدن نیز آن را دارند. تختۀ شیرجه فقط نیم متر ارتفاع دارد اما به نظر شما ارتفاع آن 6 متر است. عمق آب زیر تخته شیرجه بیش از 2 متر است اما به نظر شما عمقش فقط نیم متر می آید. اینکه خودتان را به آب بیندازید و شیرجه بزنید، نیاز به شجاعت دارد. شما متقاعد شده اید که سرتان به کف استخر برخورد خواهد کرد. پریدن در آب سخت ترین قسمتش است. اگر شما شجاعت این کار را پیدا کنید، بقیه اش راحت است.

به همین دلیل است که خیلی از سیگاری های دیگر که ارادۀ قوی هم دارند، هرگز برای ترک کردن سیگار تلاش نمی کنند و حتی اگر اقدام به ترک هم کنند فقط می توانند چند ساعت را بدون سیگار زنده بمانند. در واقع خیلی از سیگاری هایی که به حدود 20 نخ در روز رسیده اند، وقتی که تصمیم به ترک سیگار می گیرند، معمولاً سیگار بعدی را خیلی زودتر از حد معمول که هنوز قصد ترک کردن نداشتند، روشن می کنند. این تصمیم موجب وحشت می شود، چرا که یک تصمیم استرس زا است. این یکی از همان موقعیت هایی است که مغز ماشه را می چکاند و دستور می دهد "یک سیگار می خوام"، اما حالا شما دیگر نمی توانید یک سیگار داشته باشید. شما از آن محروم شده اید - استرس بیشتر هم می شود. ماشه دوباره چکانده می شود، و بالاخره فیوز می پرد و سیگار را روشن می کنید.

ادامۀ فصل 38 در بخش بعدی ...


قبلی : ترجمۀ کتاب روش ساده ترک سیگار نوشتۀ آلن کار : فصل 37 . جایگزین ها (3)

بعدی : ترجمۀ کتاب روش ساده ترک سیگار نوشتۀ آلن کار : فصل 38 . آیا باید از موقعیت های وسوسه زا اجتناب کرد؟ (2)

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.