خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


دستور ARP در ویندوز

دستور ARP در ویندوز
پروتکل ARP مخفف عبارت Address Resolution Protocol است که از این پروتکل در Nod های شبکه برای مطابقت دادن IP Address یا Mac Address استفاده می شود. مشخصات اصلی آن RFC 826 بوده که اکنون به RFC 5227و RFC 5494 تغییر یافته است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
این پروتکل به دو بخش تقسیم می شود:


بخش اول آن تعیین کننده یک آدرس فیزیکی(physical address یا mac address) هنگام ارسال یک بسته است.
بخش دوم پاسخ به درخواست های سایر Nod ها را میدهد.
بخش اول مربوط به زمانی است که می خواهیم ارتباط با سیستمی در شبکه برقرار کنیم ه MAC Address آن را نداریم و بخش دوم مربوط به زمانی است که سیستمی در شبکه قصد ارتباط با ما را داشته باشد ولی MAC address سیستم شما را نداشته باشد.
بنابراین ARP فراهم کننده روشی برای Host ها که که پیغام را به مقصد از طریق شبکه فیزیکی ارسال کنند. Host های شبکه اترنت IP Address های 32 بیتی را باید تبدیل به Mac Address های 48 بیتی کنند. یعنی اگر IP Address به MAC Address در جدول ARP Cache وجود داشته باشد یا نداشته باشد بستگی دارد:
اگر Host یا سیستم ارسال کننده، با مراجعه به ARP Cache خود، IP Address ای را به MAC Address سیستم مقصد MAP شده پیدا کرد انتقال انجام خواهد شد ولی چنانچه برعکس، MAC Address ای را MAP شده نکرد، پیغام Broadcast در شبکه ارسال کرده و منتظر پاسخ از سمت سیستم ها می ماند. ماشین یا سیستم مقصد که IP Address متعلق بدان است، با مطابقت IP Address بدان درخواست پاسخ می دهد. توسط پروتکل ARP در واقع MAC Address یا فیزیکال آدرس 48 بیتی گرفته شده و در ARP Cache ذخیره می کند سپس انتقال Frame ها انجام می شود.
در ضمن فراموش نکنید که روترها پیغام های Broadcast را از خود عبور نمی دهند پس ARP در لایه دو شبکه مورد استفاده کارایی دارد و روتر در لایه 3 یا لایه Network قرار دارد.
فرمت پروتکل ARP به شکل زیر است:

دستور ARP در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

عملکرد پروتکل ARP هم طبق توضیحات مثل شکل زیر می باشد:

دستور ARP در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

عملکرد به این صورت است که ابتدا ARP Cache سیستم یا Host ارسال کننده خالی است یا MAC Address سیستم مقصد را در ARP Cache خود ندارد.
ARP از طرف HOST در شبکه Broad cast می شود و به دست سیستم مورد نظر که IP Address مطابق با درخواست دارد، می رسد، سپس Host مورد نظر به درخواست پاسخ می دهد. هر دو سیستم اطلاعات به دست آمده از یکدیگر(MAC Address) را در ARP Cache خود ذخیره می کنند.
اما دستور ARP مقادیر موجود در ARP Cache را نشان می دهد و حتی با این دستور می تواند مقادیر را Modify کرد که این مقادیر IP Address ها و در مقابل آن Mac address های MAP شده به IP Address ها است. در ضمن اگر چند آداپیتور شبکه در سیستم تان داشته باشید، جداول جداگانه ای که هر کدام متعلق به یک کارت شبکه هستند را پس از اجرای دستور ARP مشاهده خواهید کرد. اگر دستور ARP را بدون هیچ پارامتری در CMD اجرا کنید، در واقع Help دستور ARP در ادامه نشان داده خواهد شد. کافیست CMD را اجرا کرده و دستور arp را وارد و Enter کنید.
شما می توانید از دستور arp برای مشاهده و تغییر مقادیر جدول ARP در همان کامپیوتر استفاده کنید. دستور ARP برای مشاهده ARP cache و همچنین حل مشکلات address resolution بسیار مفید است.
Syntax یا فرم نگارش استفاده از دستور به صورت زیر است:

arp [-a [InetAddr] [-N IfaceAddr]] [-g [InetAddr] [-N IfaceAddr]] [-d InetAddr [IfaceAddr]] [-s InetAddr EtherAddr [IfaceAddr]]


در ادامه هر کدام از پارامترها و یا سوئیچ هایی که در دستور بالا وجود دارد را توضیح خواهیم داد.

arp [-a [InetAddr] [-N IfaceAddr]]

دستور Arp –a در واقع ARP cache کلیه interface ها را نمایش می دهد. اما چنانچه تعداد کارت شبکه یا آداپتور های شبکه سیستم شما بیش از 1 عدد است، می تواند از سوئیچ –N استفاده کنید. البته پس از استفاده از سوئیچ –N حتما باید IP Address مربوط به آن کارت شبکه مورد نظرتان را هم وارد نمایید.
مثلا:

Arp –a –N 192.168.1.2

آدرس 192.168.1.2 مربوط به یکی از کارت شبکه هایی که به عنوان مثال روی این کامپیوتر قرار دارد. بدین ترتیب aRP Cache همین سیستم و فقط همین اینترفیس نمایش داده خواهد شد.

Arp –g [InetAddr] [-NIfaceAddr]

دقیقا مشابه دستور arp –a که بالا توضیح دادیم است.

Arp –d InetAddr

اول از همه برای اجرای این دستور باید CMD را بصورت Run as administrator اجرا کنید. وقتی دستور arp –a را وارد کنید، همانطور که بالاتر اشاره کردیم، Arp Cache مربوط به کلیه اینترفیس های موجود روی این سیستم را نشان می دهد. به ستون internet address دقت کنید، اگر دستور arp –d یا arp –d * را وارد کنید، کلیه Arp Cache های کلیه اینترفیس ها پاک می شوند، ولی اگر دستور Arp –d را همراه با یکی از internet address های موجود وارد کنید، فقط آن رکورد از جدول Arp Cache حذف می شود. مثلا:

Arp –d 192.168.1.1



Arp –s InetAddr EtherAddr [IfaceAddr]

به صورت دستی هم قادر خواهید بود که رکورد به جدول Arp Cache اضافه کنید. کافیست پس از دستور arp –s اقدام به وارد کردن internet address یا ip address مورد نظرتان کرده و سپس mac address همان IP را وارد و Enter کنید تا رکورد به ARP Cache افزوده شود.
این IP Address یا internet address که در دستور بالا وارد می کنید، به ARP Cache ای که در همان رنج شبکه ای باشد افزوده خواهد شد، ولی چنانچه IP Address یا internet address در همان رنج نبود پس از MAC Address باید IP مربوط به آن کارت شبکه ای که می خواهید این رکورد به ARP آن اضافه شود را وارد کنید.
مثلا

Arp –s 1.1.1.1 00-a6-c6-0a-b1-a6 192.168.1.2




Arp /? برای Help بکار می رود. با وارد کردن این دستور لیست سوئیچ ها و Help استفاده از آنها را که ما گفتیم را نمایش می دهد.

برای اجرای دستورات arp ابتدا باید CMD را اجرا کنید:


دستور ARP در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

کلا دو نوع ARP در جدول ARP Cache داریم که اولی Static و دومی Dynamic می باشد. اغلب کامپیوتر از نوع Dynamic استفاده می کند.

دستور ARP در ویندوز . آموزشگاه رایگان خوش آموز

جدول Arp cache طبق آنچیزی که در ابتدای مقاله گفته شد به مرور پر می شود و مقادیر را در خود ذخیره می کند که در این صورت مقادیر بصورت Dynamic خواهند بود. اگر مقداری را دستی خودتان به ARP cache اضافه کنید، در آن صورت Type آن از نوع static خواهد بود.
شما با استفاده از پروتکل arp می توانید IP Address های تکراری در شبکه را شناسایی کنید، خب این مورد بسیار برای شبکه های بزرگی که برخی کامپیترها توسط DHCP در واقع IP دریافت کرده و برخی دیگر توسط کارکنان شبکه آدرس دهی می شوند مناسب است، چرا که در این شرایط امکان آدرس های تکراری وجود دارد و شما با استفاده از دستور Arp –a می توانید آدرس های یکسان را یافته و مشکل را حل کنید. برای تسلط بیشتر ابتدا با دستور Arp –d کلا Arp Cache سیستم تان را پاک کرده و در ادامه دستور Arp –a را وارد کنید.
دوستان اگر سیستم های شبکه شما توسط DHCP Server در واقع آدرس دهی شوند از این مشکلات ندارید ولی در صورت دستی دادن آدرسها به کلاینتها احتمال مواجه شدن با این مشکلات را خواهید داشت. همیشه و همواره یک فهرست کامل از سیستم های شبکه همراه با IP Address ها و Mac Address ها و همچنین این سیستم در کدام واحد و در اختیار چه کاربری است داشته باشید که در این شرایط خیلی به کمک تان خواهد آمد.


براي مشاهده سرفصل و ساير مطالب مربوط به دوره آموزشي Command prompt لطفا به اين لينک مراجعه کنيد.


دوره آموزشی Network Plus


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز