خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


30. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . حذف اطلاعات از پایگاه داده

30. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . حذف اطلاعات از پایگاه داده
نویسنده : امیر انصاری
در آموزشهای قبلی نحوه افزودن و ویرایش اطلاعات را فرا گرفتیم. همینطور دانستیم که چگونه می توانیم اطلاعات را از پایگاه داده بازیابی کنیم و یا آنها را مورد جستجو قرار بدهیم و صرفا نتایج جستجو را بازیابی کنیم. در این آموزش به آخرین عملیات از چهار عملیات اصلی پایگاه داده یعنی حذف می پردازیم. شما با دانستن این چهار عملیات اصلی یعنی افزودن، ویرایش، حذف، و بازیابی اطلاعات، می توانید هر نوع برنامه پایگاه داده را توسعه بدهید. هر چند مثال آموزشی ما در این دوره یک پروژه دفتر تلفن می باشد، اما شما با تعمیم این مساله عملا قادر خواهید بود تا از این مهارتهایی که آموخته اید در هر نوع پروژه بانک اطلاعاتی دیگر استفاده کنید.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



اگر آموزشهای قبلی را ندیده اید، به مطالعه این آموزش نپردازید، در واقع این آموزش یک مجموعه سریالی است که مطالب آن بصورت تنگاتنگ در ارتباط با یکدیگر می باشند. برای شروع این دوره آموزشی بر روی لینک آغاز دوره آموزشی کلیک کنید.

آغاز دوره آموزشی

فهرست آموزشهای دوره آموزش برنامه نویسی به زبان ساده از مبتدی تا پیشرفته بصورت کاملا کاربردی

نوشتن کد حذف اطلاعات از پایگاه داده


پروژه دفتر تلفن را باز کنید. وارد فرم مدیریت تماسها (FrmManageContacts) شوید. وارد محیط کد نویسی شوید و تابع حذف را مشابه تصویر زیر بنویسید.

30. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . حذف اطلاعات از پایگاه داده
این کد با کدهای مربوط به افزودن و ویرایش اطلاعات تفاوت عمده ای ندارد و دقیقا همان مکانیزم ها در اینجا نیز بکار رفته است. تنها تفاوت این کد با آنها در اینست که در اینجا از دستور DELETE در اس کیو ال سرور استفاده شده است.

برای فراخوانی این تابع (DeleteRecord) در رویداد مربوط به کلیک دکمه حذف کد زیر را بنویسید.

30. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . حذف اطلاعات از پایگاه داده
در اینجا از دستور MsgBox به شکل متفاوت تری استفاده کرده ایم. در آموزشها قبلی دیدید که دستور MsgBox وظیفه اش نمایش پیغام به کاربر بود و کاربر بعد از مشاهده پیغام مربوطه با کلیک بر روی OK پیغام را می بست. اما در اینجا با اضافه کردن پارامترهای بیشتر به تابع MsgBox آن را به شکل یک پیغام Yes و No در آورده ایم. در صورتی که کاربر Yes را کلیک کند، تابع مربوط به حذف رکورد جاری در گرید، فراخوانی می شود و در صورتی که No را کلیک کند اتفاقی نخواهد افتاد.

دلیل گرفتن تایید اینچنینی از کاربر اینست که اساسا حذف اطلاعات کار خطرناکی است و نتیجه زحمات تایپ کردن کاربر را از بین می برد. ما با این پیغام می خواهیم به کاربر یک فرصت دوباره بدهیم تا اندکی فکر کند که آیا واقعا از حذف اطمینان دارد یا نه؟ در صورتی که مطمئن بود yes را میزند و حذف اتفاق می افتد.

بعد از حذف اطلاعات روال FillGrid را که مربوط به بازیابی اطلاعات می باشد فراخوانی کرده ایم. چرا که اطلاعات موجود در صفحه نیاز به رفرش دارد و کاربر باید تاثیر حذف را ببیند.

برنامه را اجرا کنید و خودتان آن را تست کنید.

اتمام پروژه دفتر تلفن


در آموزش 8 از این دوره آموزشی، پروژه دفتر تلفن را بعنوان اولین پروژه جدی برنامه نویسی شما آغاز نمودیم. و تا امروز که آموزش 30 این دوره می باشد، برای تکمیل آن پروژه وقت گذاشتیم. هر چند هنوز خیلی چیزها هست که در مورد برنامه نویسی باید بدانیم، اما الان از این بابت مطمئن هستیم که شما حداقل های لازم برای ساخت یک برنامه کاربردی و حتی تجاری را می دانید. بعد از این دیگر با الگو گرفتن از این پروژه خودتان می توانید پروژه های مختلفی در زمینه های دیگر بسازید.

پروژه ای را که تا الان با هم ساخته ایم از لینک زیر می توانید دانلود نمایید.

دانلود پروژه دفتر تلفن


آموزش قبلی : 29. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . تکمیل کد نویسی فرم ویرایش اطلاعات



نمایش دیدگاه ها (4 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.