خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تقسیم و باقیماندۀ تقسیم

تقسیم و باقیماندۀ تقسیم
نویسنده : امیر انصاری
عملیات تقسیم (Division) از یک جنبه که در این آموزش به آن می پردازیم، متفاوت از عملیات جمع (addition)، تفریق (subtraction)، و ضرب (multiplication) می باشد. در عملیات تقسیم (Division) برخلاف سه عملیات دیگر ممکن است باقیمانده (remainder) داشته باشیم. باقیمانده (remainder) بخشی است که بعد از تقسیم بر جای می ماند و دیگر قابل تقسیم نمی باشد.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



یادتان باشد: حرف r نشان می دهد که عدد بعد از آن باقیمانده (remainder) می باشد.

برای مثال، فرض کنید می خواهید 7 تا آب نبات را بین دو نفر تقسیم کنید و البته بدون اینکه آب نبات ها را از وسط بشکنید و کثافت کاری راه بیندازید. بنابراین به هر شخص 3 آب نبات می رسد و 1 آب نبات هم در پایان باقی می ماند که دیگر به صورت درسته و سالم قابل تقسیم بین این افراد نمی باشد. این مساله را به شکل زیر می توان نشان داد:
7 ÷ 2 = 3 r 1

در تقسیم های طولانی، باقیمانده (remainder) عددی است که در پایان تقسیم برجای می ماند و عدد دیگری برای پایین آوردن هم نداشته باشید. مسالۀ نمونه زیر را ببینید:
47 ÷ 3 = 15 r 2

تقسیم و باقیماندۀ تقسیم
توجه داشته باشید که هنگامی که عدد کوچکی را بر روی عدد بزرگتری تقسیم کنید، همواره خارج قسمت (quotient) شما 0 خواهد بود و باقیمانده (remainder) شما در اینجا همان عدد اول یعنی مقسوم (dividend) می باشد:

1 ÷ 2 = 0 r 1
14 ÷ 23 = 0 r 14
2,000 ÷ 2,001 = 0 r 2,000



نمایش دیدگاه ها (7 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.