خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت توپولوژی Star و توپولوژی Mesh

تفاوت توپولوژی Star و توپولوژی Mesh
توپولوژی Mesh و توپولوژی Star دو مدل از توپولوژی ها پر استفاده در شبکه های امروزی هستند که Mesh در دنیای اینترنت و Star در شبکه های LAN و داخلی پیاده سازی و اجرا می شود. نحوه پیاده سازی این مدل توپولوژی کاملا از هم تفاوت است. در توپولوژی Star یک دستگاه میانی مانند هاب یا سوئیچ به عنوان اتصال دهنده دستگاه های موجود در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و در توپولوژی Mesh، هر Device به Device دیگر به صورت point-to-point با لینک ارتباط دارد. ضمن اینکه بررسی توپولوژی ها در دوره نتورک پلاس انجام شده است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار

Star Topology Vs Mesh Topology

با توجه به جدول تصویر زیر برخی تفاوت های این دو توپولوژی را بررسی می کنیم:



تفاوت توپولوژی Star و توپولوژی Mesh . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در توپولوژی Star، تمامی Nod به یک دستگاه Central یا مرکزی مانند هاب و سوئیچ یا روتر اتصال پیدا می کنند و در توپولوژی Mesh حداقل نیاز به دو دستگاه بوده که با دو لینک یا بیشتر به هم ارتباط داشته باشند. پیاده سازی توپولوژی Star ساده است و در Mesh کاملا بر عکس، پیاده سازی پیچیدگی های زیادی را به همراه دارد. هر دو توپولوژی پرهزینه هستند ولی هزینه توپولوژی Star کمتر از توپولوژی Mesh است. هوشمندی و خلاقیت در star کمتر از توپولوژی Mesh است چون در Mesh دیوایس ها بهم با لینک های مختلفی متصل هستند و چنانچه مسیری قطه یا Down شد، مسیرهای دیگری برای رسیدن به مقصد وجود دارد. در توپولوژی Star از کابل twisted pair و حداقل مسافت بین دستگاه ها باید صد متر باشد و چنانچه فاصله بیشتر شد باید از Repeater یاHub و یا Switch شبکه ای باید استفاده گردد و در توپولوژی Mesh از کابل هایی مثل Twisted pair، coaxial، فیبر نوری بصورت خاص یا ترکیبی بسته به نوع شبکه مورد استفاده قرار داد. در توپولوژی Star تمام اطلاعات توسط دستگاه مرکزی هدایت می شوند و در توپولوژی Mesh اطلاعات بصورت مستقیم از یک دستگاه به دیگری Route می شود.

Definition of Star Topology

در Star topology، تمامی End device یا سیستم های موجود در شبکه مثل کامپیوتر، لب تاپ، پرینتر و غیره، به یک دستگاه مرکزی مثل سوئیچ متصل می شوند و از طریق همین دستگاه مرکزی با هم ارتباط می گیرند. این دستگاه مرکزی در جایی قرار می گیرد و دستگاه ها توسط مدیاهای خود مانند کابل Twisted pair بدان متصصل می شوند. دستگاه مرکزی ترافیک بین دستگاه ها را انتقال نمی دهد بلکه این دستگاه به عنوان واسط عمل می کند تا دستگاه ها بتوانند با هم تبادل دیتا داشته باشند. قبل از اینکه دستگاه های موجود در شبکه بتوانند با هم ارتباط بگیرند یا تبادل اطلاعات داشته باشند، قبل از آن باید اطلاعات را به دستگاه مرکزی ارسال کنند و پس از آن دستگاه مرکزی داده ها را به مقصد مورد نظر ارسال می کند.
این دستگاه مرکزی به شیوه می تواند کار کند که اجازه دهید آنها را بررسی کنیم:
در رویکرد اول، می توان اطلاعات را به دستگاه مرکزی broadcast کرد و دستکاه مرکزی هم در ادامه اطلاعات را به تمامی پورت های خود که سایر دستگاه متصل هستند، پخش کند تا نهایتا بسته اطلاعاتی متعلق به هر دستگاهی که است، برسد. این مدل اتصال شبیه توپولوژی Bus است که اطلاعات به دست تمامی Nod ها شبکه می رسد.
رویکرد دوم شامل مسیریابی و سوئیچینگ است که دستگاه مرکزی فریم های اطلاعاتی که به دستش می رسد را به سمت دستگاه مقصد سوئیچ کند.
در star topology میت وانید سرعت و نرخ انتقال اطلاعات بالایی دشات هباشید خصوصا اگر از سوئیچ شبکه ای برای دستگاه مرکزی استفاده کنید. در این حالت تعداد لینک ها برابر با تعداد Nod ها است و ضمن اینکه توپولوژی ای منعطف بوده و نگهداری و تعمیر و رفع مشکل در این توپولوژی ساده تر خواهد بود.

Definition of Mesh Topology

Mesh topology به گونه ای است که هر دستگاه به دستگاه دیگر به یک لینک اختصاصی ارتباط برقرار می کند. یعنی همه دستگاه های موجود بصورت point-to-point به هم وصل می شوند. پس تعداد لینک ها با فرمول n(n-1)/2 محاسبه می شود با احتساب اینکه n نماد nod یا دستگاه شبکه ای است. پیشتر هم گفته شد که در این توپولوژی از چه رسانه یا مدیایی استفاده می شود. در این نوع توپولوژی نیاز به هیچ اطلاعات اضافی Packet، در خصوص مبدا و مقصد بسته اطلاعاتی نیست چرا که دو دستگاه بصورت مستقیم یا point to point به یکدیگر متصل هستند . معیارهای انعطاف پذیری و مقیاس پذیری در این توپولوژی بسیار کم می باشد چون هر دستگاه یا nod جدید که به این توپولوژی تزریق شود، باید به سایر دستگاه های موجود در شبکه با لینک اختصاصی ارتباط پیدا کند. پس از این توضحیات می توان متوجه شد که این توپولوژی بسیار گران قسمت است و همه جا نمی توان از این توپولوژی استفاده کرد.

Advantages of the Star Topology

مزایای توپولوژی Star:


Node ها در این توپولوژی از هم جدا هستند چون هر کدام با لینک جداگانه به دستگاه مرکزی متصل می شوند.
دستگاه مرکزی، قابلیت اضاه کردن nod جدید به شبکه را ساده می کند.
درک، نصب و پیاده سازی آن ساده است.
دستگاه خراب در این توپولوژی به سادگی قابل شناسایی است.
نیاز به پیکربندی خاص یا پیچیده ای در زمان اضافه کردن دستگاه جدید به شبکه نیست.

Advantages of the Mesh Topology

مزایای توپولوژی Mesh:


در این توپولوژی مسیرهای مختلفی برای دسترسی دستگاه به دیگر وجود دارد چون همه دستکاه ها با لینک های اختصای به هم وصل هستند.
از آنجایی که همه دستگاه بصورت point-to-point به هم وصل هستندف پس امنیت حریم خصوصی هم افزایش خواهد یافت.
شناسایی خطا و isolation در این توپولوژی ساده است.

Disadvantages of the Star Topology

معایب توپولوژی Star:


عملکرد این شبکه به دستگاه مرکزی بستگی دارد.
هر عیب و ایراد و مشکلی که برای دستگاه مرکزی رخ دهد، اثر سوء آن متوجه کل شبکه خواهد شد.
مقیاس پذیری در این توپولوزی بستگی به توانایی دستگاه مرکزی دارد.

Disadvantages of the Mesh Topology

معایب توپولوژی Mesh:


اتصالات بیش از حد در این توپولوژی وجود دارد که شاید برخی از این اتصالات بی فایده باشند یا از آن اتصالات استفاده ای نشود.
از انجایی که همه دستگاه های موجود در این توپولوژی با لینک اختصاصی به هم ارتباط دارند، از این رو هزینه کابل کشی افزایش یافته و ضمن اینکه نیاز به پورت I/o هم افزایش می یابد.
سیم کشی در این توپولوژی پیچیده است.





نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز