خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت پروتکل های مسیریابی OSPF، RIP و EIGRP

تفاوت پروتکل های مسیریابی OSPF، RIP و EIGRP
همانطور که مطلع هستید، پروتکل Routing Information Protocol یا RIP، یکی از قدیمی ترین پروتکل های مسیریابی از نوع distance-vector است و معیار یا متریک انتخاب بهترین مسیر برای انتقال بسته های اطلاعاتی از مبدا به مقصد، hop count یا تعداد روترهای سر راه است. یعنی برای انتقال بسته اطلاعاتی از مبدا به مقصد، هر چه تعداد روترهای سر راه کمتر باشد، بهترین مسیر آن شناخته خواهد شد و در جدول مسیریابی اضافه می شود. این پروتکل عمدتا دارای 2 ورژن است: RIP v1 و RIP v2 .

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
پروتکل مسیریابی بعدی Open Shortest Path First یا OSPF است که یک پروتکل مسیریابی برای شبکه Internet Protocol یا IP است. این پروتکل جزء دسته الگوریتم های link state است و در گروه IGP ها قرار دارد که در یک autonomous system مسیریابی را انجام می دهد. . OSPF Version 2 در سال 1998 برای IPV4 در RFC 2328 تعریف شده است. OSPF Version 3 در سال 2008 برای IPV6 در RFC 5340 مشخص شده است. پروتکل مسیریابی EIGRP یا پروتکل Routing Gateway Enhanced Interior یک پروتکل شبکه ای است که شکل تکامل یافته و پیشرفته پروتکل IGRP یا Interior Gateway Routing Protocol است. برای مطالعه مطالب بیشتر در خصوص پروتکل مسیریابی محبوب EIGRP به این لینک مراجعه کنید.


اما در ذیل به صورت کلی تفاوت های بین سه پروتکل مسیریابی OSPF، RIP و EIGRP را بررسی می کنیم.
RIP پروتکلی از دسته distance vector ها است و RIP V1 از vlsm یا Subnet پشتیبانی نمی کند و فقط به شکل Classful می باشد. چون در Advertise کردن جداول مسیریابی، Subnet mask شبکه ها را ارسال نمی کند. چه در RIP V1 و RIP v2 نهایتا تا 15 روتر یا Hop Count می تواند وجود داشته باشد. در RIP جداول مسیریابی بصورت کامل در هر 30 ثانیه برای روترهای همسایه Advertise می شود و Administrative Distance در این پروتکل مسیریابی بصورت پیشفرض 120 است.
پروتکل مسیریابی OSPF، از دسته link state ها است و به خوبی از vlsm پشتیبانی می کند چون این یک پروتکل Classless است. در این پروتکل هیچ محدودیتی در hop count وجود ندارد و Ad یا Administrative Distance بصورت پیشفرض 110 است و همینطور از الگوریتم Dijkstra هم پشتیبانی می کند. تغییرات در این پروتکل بلافاصله اطلاع رسانی و Advertise خواهد شد.
پروتکل مسیریابی EIGRP از نوع hybrid یا ترکیبی است. EIGRP هم مانند OSPF یک پروتکل Classless بوده پس از vlsm به خوبی پشتیبانی می کند. بر عکس OSPF که هیچ محدودیتی در hope count نداریم، در EIGRP نهایتا تا 255 روتر یا hope count می توانیم داشته باشیم اما بصورت پیشفرض مقدار 100 تنظیم شده است. حتی سریعتر از OSPF، تغییرات در این پروتکل بلافاصله اطلاع رسانی و Advertise خواهد شد(کل جدول مسیریابی هر بار اطلاع رسانی نمی شود و فقط تغییرات ارسال می شود بر عکس RIP). مقدار Administrative Value در این پروتکل مسیریابی هم 90 است. EIGRP یک پروتکل Advance Distance Vector است.







نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز