خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


Proxy server چیست

Proxy server چیست
بصورت کلی Proxy server سیستم یا کامپیوتری است که بین سیستم ها و کامپیوترهایی که قصد ارتباط با اینترنت را دارند قرار می گیرد و بدین ترتیب سیستم ها بصورت غیرمستقیم با اینترنت ارتباط گرفته و از آن استفاده می کنند. مکان قرارگیری Proxy server ممکن است در همان شبکه داخلی که سیستم ها یا سرورها وجود دارد و یا حتی در خود شبکه اینترنت قرار گرفته باشد. یک proxy server از ارتباط مستقیم سیستم ها به اینترنت جلوگیری می کند و درخواست های کلاینت ها را که قصد ارتباط با اینترنت را دارند از Cache خود پاسخ می دهد یا ارتباط بین کلاینت ها را با سرور اینترنتی فراهم می کنند. client ها با Proxy ارتباط گرفته و درخواست ها کلانیتها یا از Cache سیستم و یا از سرور مشخص شده مقصد فراهم می کنند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



Types of Proxy servers

Proxy servers ها بر اساس هدف و عملکرد به چندین نوع طبقه بندی می شوند. برخی از انواع رایج و نوع استفاده از آنها به صورت زیر طبقه بندی می شوند:
Web Proxy رایج ترین نوع پروکسی است که درخواست های کاربران را از طریق web page های Cache شده و فایل های موجود در سرورهای وب ریموت، پاسخ می دهند. این امر دسترسی سریع و قابل اعتماد به اطلاعات را برای کلاینت های موجود در شبکه داخلی فراهم می کند. اگر منابع درخواست شده در حافظه Cache یافت نشود، یک Web Proxy فایل ها را از سرور رریموت گرفته و قبل از اینکه آن را در اختیار کلاینت قرار دهد یکی کپی از آن را در Cache خود قرار می دهد.
Transparent Proxy اغلب برای ذخیره وب سایت ها و غلبه بر IP bans های ساده استفاده می شود. با این حال، چنین Proxy ای ناشناس بودن کاربر را فراهم نمی کند.
Anonymous proxies ها IP address اصلی کاربر را پنهان نمی کنند و Anonymous proxies ها به راحتی قابل شناسایی هستند ولی با این حال ناشناس بودن را برای اغلب کاربران فراهم می کنند.
distorting proxy خود را بعنوان یک Proxy server معرفی می کند و HTTP header ها را برای مخفی کردن IP address های اصلیmodify می کند.
Tunneling proxies قادر به ارسال درخواست های کلاینت ها هستند و پاسخ ها را بدون هیچ تغییری به دست کلاینت می رسانند. این نوع پراکسی همچنین با عنوان gateway proxies هم شناخته می شود.
forward proxy به درخواست های کلاینت ها از طیف وسیعی از منابع در اینترنت پاسخ می دهد. این نوع پراکسی نیز با نام Internet-facing proxy هم شناخته می شود.
Open proxies هم به دسته ای از forwarding proxy ها مربوط می شود. که توسط هر کاربر اینترنتی قابل دسترسی هستند زیرا می توانند درخواست های هر کلاینت را دریافت و ارسال کنند. در همین حال، open proxies های ناشناس یا anonymous open proxies ها برای پنهان کردن آدرس IP کاربران استفاده می شود.
Reverse proxies که ممکن است با نام surrogates هم شناخته شوند معمولا به این صورت عمل می کند که به عنوان مثال در شبکه داخلی سیستم هایی وجود دارند که قرار است به درخواست های کاربران از دنیای اینترنت پاسخ دهند. در این صورت درخواست ها ابتدا به دست این پراکسی ها رسیده و سپس با شبکه داخلی ارتباط برقرار می شود. بدین ترتیب چون بین درخواست کاربر اینترنتی و سرور پاسخ دهنده در شبکه داخلی یک سیستم دیگر به نام Reverse proxies قرار دارد که مکان سیستم را ناشناس می کند و کاربر اینترنتی از محل سرورها بی اطلاع می شود.

کجا از Proxy server استفاده می شود؟
Proxy servers ها به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر به عنوان web proxy استفاده می شوند، می تواند به طور چشمگیری عملکرد یک پاسخ وب را بهبود بخشند. هنگامی که یک درخواست توسط یک کلاینت ایجاد و ارسال می شود، اگر این درخوسا از قبل در Cache پراکسی وجود داشته باشد بدون مراجعه به اینترنت و سریع به درخواست پاسخ می دهد. اگر وجود نداشته باشد خود بصورت مستقیم با سرور مقصد که کلاینت درخواست ارتباط با آن را دارد، ارتباط برقرار کرده و قبل از اینکه ارتباط کلاینت با سرور مقصد ارتباط بگیرد یک کپی از آن را در خود Cache می کند تا در صورت درخواست های بعدی از Cache استفاده کند.
Proxy servers هایی که به عنوان web proxy استفاده می شوند، برای فیلتر کردن محتوای web page ها هم می توانند مورد استفاده قرار گیرند. یک سازمان یا شرکت ممکن است از یک proxy server برای بلاک کردن و مسدود کردن وب سایت یا Web page ای که کاربران از آن بازدید کرده اند استفاده کند. با توجه به اینکه رشد در سازمانها کم و بیش در حال انجام است و سازمان ها و شرکت ها برای جلوگیری کاربران خود از وب سایت های خاص، مانند facebook.com، از proxy servers سرورها استفاده می کند و آنها را مستقر کرده تا فیلترینگ را اعمال کند. web proxy ها می توانند از حمله ویروس های کامپیوتری و نرم افزارهای مخرب، و همچنین سایر محتوای نامناسب که در صفحات اینترنتی وجود دارند جلوگیری کند. حتی از web proxy ها می توان برای دسترسی به سایت هایی که بلاک شده اند استفاده کرد. شما اگر قصد دسترسی به برخی سایت ها مانند emc.com را داشته باشید، در حال حاضر این امکان برای شما وجود ندارد چون IP هایی که از سوی کشور ایران قصد ارتباط با سرورهای مذکور را داشته باشند بلاک شده است اما با استفاده از پراکسی وب اینترنتی قادر به ارتباط با چنین سایت هایی را خواهید داشت. این وب پراکسی ها با PHP یا CGI برای پیاده سازی قابلیت های پروکسی ساخته شده اند و دسترسی به وب را به آن سایت هایی که توسط شرکت ها مسدود شده اند، فراهم می کند.
مزیت های بسیاری در راه اندازی Proxy servers ها وجود دارد که در ادامه به مهمترین مزیت های پیاده سازی Proxy servers ها اشاره خواهیم کرد:

Performance Improvement:

پیشتر گفتیم که کلاینتها با پراکسی سرور راه اندازی شده در ارتباط هستند و خود کلانیتها بصورت مستقیم با اینترنت ارتباط ندارند بلکه درخواست ها به دست پراکسی رسیده و پاسخ از همان پراکسی دریافت می شود. اگر درخواست ها در خود پراکسی سرور Cache شده باشد، پس فورا به درخواست کلاینت پاسخ داده خواهد شد و اگر چنین نباشد خود با سرور مقصد ارتباط برقرار کرده و قبل از اینکه کلاینت با سرور مقصد ارتباط بگیرد، پراکسی سرور یک کپی از آن را در خود کش می کند. بدین ترتیب سرعت پاسخ گویی به درخواست ها بالاتر رفته و ارتباطات سرعتر شکل میگیرد. خصوصا در کمپانی هایی که کاربران زیادی از کامپیوتر و اینترنت استفاده می کنند این مهم می تواند در کاهش هزینه ها و کاهش پهنای باند موثر باشد.

Monitoring and Filtering User Requests:

بالاتر خدمت شما گفته شد که وب پراکسی ها می توانند برای فیلتر کردن درخواست های کاربر استفاده شوند و محتوای خاص یا صفحات وب خاصی که شما در نظر را دارید را مسدود کنید. شما حتی می تواند این سطح از فیلترینگ را برای همه کاربران یا بخشی از کاربران که خودتان مدنظر دارید اعمال کنید.
Content-filtering proxies ها به طور کلی در سازمان ها و موسسات آموزشی با سیاست های استفاده از اینترنت استفاده می شود. مسدود کردن برخی از وبسایتها و محدود کردن دسترسی به کلمات کلیدی خاص و سانسور محتوای نامطلوب، برخی از ویژگیهای اساسی ارائه شده توسط content-filtering یا web-filtering proxies ها است.

Anonymous Browsing:

anonymous proxy server نوع دیگری از پروکسی وب است که فعالیتهای آنلاین کاربران را ناشناس می کند. این نوع از پروکسی سرور درخواست های کاربر را به یک سرور مقصد هدایت می کند، که در نهایت هیچ منبع اطلاعاتی در مورد آن وجود ندارد. فقط پروکسی سرور است که از منبع درخواست(که کاربر است) از جمله آدرس IP کاربر وlocation آن آگاه است. Advertisements ها یا تبلیغات متناسب با مکانی که کاربر در آنجا حضور دارد انجام می شود. کاربری که با پراکسی سرور ارتباط می گیرد مکان آن برای پراکسی سرور مشخص می شود و اگر قرار به نمایش تبلیغی برای کاربر باشد، تبلیغی متناسب با آن Location ای که کاربر در آن قرار گرفته ارسال می شود.

Translation:

با توجه به مخاطبان جهانی، translation proxies ها برای localize/translate محتوای یک وب سایت به زبانی که کامپیوتر کاربر از آن location با پراکسی سرور ارتباط گرفته را انجام دهد. پاسخ برای درخواست ارسال شده توسط کاربران با محتوای ترجمه شده از وب سایت منبع جایگزین شده و از طریق پروکسی سرور منتقل می شود.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز