خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


محور تقارن (Axis of Symmetry) در توابع درجه دوم

محور تقارن (Axis of Symmetry) در توابع درجه دوم
نویسنده : امیر انصاری
محور تقارن (Axis of Symmetry) در یک تابع درجه دوم، یک خط عمودی می باشد که از میان رأس سهمی عبور می کند و به عنوان یک آینه عمل می کند ـــ نیمی از سهمی در یک سمت محور، و نیمۀ دیگر سهمی در سمت دیگر محور باقی می ماند. مقدار \(x\) در مختصات رأس، در معادلۀ محور تقارن ظاهر می گردد. برای مثال، اگر مختصات یک رأس برابر با \((2,3)\) باشد، محور تقارن برابر با \(x=2\) می باشد. تمامی خطوط عمودی دارای معادله ای در شکل \(x=h\) می باشند. در مورد محور تقارن، \(h\) همواره مختصات \(x\) در رأس می باشد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



نکته: محور تقارن مفید می باشد، زیرا هنگام ترسیم یک سهمی و پیدا کردن مختصات نقاطی که بر روی آن قرار دارند، می دانید که می توانید نقطۀ دیگری را بیابید که به عنوان شریکی برای نقطۀ شما وجود دارد، که دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • در یک خط افقی یکسان قرار گرفته است.
  • در سمت دیگر محور تقارن قرار گرفته است.
  • فاصلۀ آن تا محور تقارن، برابر است با فاصلۀ نقطۀ شما تا محور تقارن.

شاید من باید فقط منظورم را با ترسیم نقطه به شما نشان بدهم! شکل 5-7 نقاطی را بر روی یک سهمی نشان می دهد که در خط افقی یکسانی قرار گرفته اند و در دو سمت محور تقارن قرار دارند.

محور تقارن (Axis of Symmetry) در توابع درجه دوم
نقاط \((4,-5)\) و \((0,-5)\) هر کدام دو واحد با محور تقارن (خط \(x=2\)) فاصله دارند. نقاط \((-2,7)\) و \((6,7)\) هر کدام چهار واحد با محور تقارن فاصله دارند. و نقاط \((-1,0)\) و \((5,0)\) ، که طول از مبدأ ها می باشند، هر کدام سه واحد با محور تقارن فاصله دارند.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.