خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تعریف موجودی کالا (موجودی کالا چیست؟)

تعریف موجودی کالا (موجودی کالا چیست؟)
نویسنده : امیر انصاری
در این نوشتار به موضوع موجودی کالا و انواع موجودی کالا از دیدگاه حسابداری می پردازیم.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



موجودی کالا چیست؟


موجودی کالا عبارتست از مواد خام، محصولات در دست تولید و محصولات تولید شده که توسط یک شرکت (موسسه یا سازمان) برای یک دوره مشخصی نگاهداری می شوند. موجودی کالا هم شامل کالاهایی می شود که به منظور فروش نگهداری می شوند و هم شامل کالاهایی است که از آنها در تولید محصولات و یا خدمات دیگر استفاده می شود.

انواع موجودی کالا


انواع موجودی کالا شامل موارد زیر می شود که در ادامه به تشریح هر کدام می پردازیم :

  • مواد خام (مواد اولیه)
  • محصولات در دست تولید
  • محصولات تولید شده

مواد خام (مواد اولیه)


مواد خام (مواد اولیه) نوعی از موجودی کالا می باشد که بعنوان مواد تشکیل دهنده سایر محصولات بکار می روند. بعنوان مثال پنبه بعنوان مواد خام تولید پارچه مورد استفاده قرار می گیرد و همینطور پلاستیک بعنوان مواد خام برای تولید انواع اسباب بازیها بکار می رود. مواد خام معمولا به منظور تولید انواع محصولات توسط شرکتهای تولید کننده، نگاهداری می شود.

محصولات در دست تولید


محصولات در دست تولید، نوعی از موجودی کالا می باشد که در فرآیند تولید شدن قرار دارد به این مفهوم که هنوز در حال تولید هستند و بخشی از آنها تکمیل شده است، اما به مرحله نهایی فرآیند تولید نرسیده اند. سرفصل محصولات در دست تولید (کالای در جریان ساخت) بعنوان یک سرفصل حسابداری توسط شرکتهای تولید کننده مورد استفاده قرار می گیرد.

محصولات تولید شده


محصولات تولید شده نوعی از موجودی کالا هستند که بعد از تکمیل فرآیند تولید به وجود می آیند. محصولات تولید شده در واقع محصولاتی هستند که آماده فروش می باشند.
در حسابداری مالی ما معمولا با موضوع موجودی کالا درگیر هستیم. سایر انواع موجودی کالاها را در موضوع حسابداری هزینه ها مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بهای تمام شده موجودی کالا


وقتیکه موجودی کالا خریداری می شود، بهای تمام شده موجودی کالا شامل قیمت خرید، هزینه های تحویل، هزینه مالیات غیر مستقیم، عوارض گمرکی و ... می باشد. همچنین اگر در خرید هر نوع تخفیفی دریافت کرده باشید از بهای تمام شده موجودی کالا کسر می گردد.

وقیتکه موجودی کالا تولید می گردد، بهای تمام شده آن شامل هزینه های تولید بعلاوه هر نوع هزینه دیگری است که برای آماده به فروش شدن کالا صورت می پذیرد، بعنوان مثال هزینه بسته بندی.

با این حال اگر هزینه های غیر نرمال دیگری بر بهای تمام شده موجودی کالا تحمیل شود، مانند هزینه ارسال یا هزینه مدیریت سایر موارد مرتبط با موجودی کالا، در اینگونه مواقع فقط موارد نرمال (طبیعی) به عنوان بهای تمام شده موجودی کالا لحاظ می گردند و سایر موارد باید بعنوان هزینه های دیگر لحاظ شوند.

ارزیابی ارزش موجودی کالا در پایان دوره مالی با روشهای فایفو، لایفو، میانگین موزون و روش شناسایی ویژه و با توجه به نوع سیستم نگهداری موجودی کالا که دائمی و یا ادواری می باشد، صورت می پذیرد.


منبع : http://accountingexplained.com/financial/inventories/

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز