خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


مقایسه ویروس ها (Viruses) و بد افزارها (Malware) : تفاوت بین Virus و Malware چیست؟

مقایسه ویروس ها (Viruses) و بد افزارها (Malware) : تفاوت بین  Virus و Malware چیست؟
نویسنده : امیر انصاری
درک تفاوت بین ویروس ها و بدافزارها بسیار مهم است. هرچند اصطلاح ویروس (Virus) بصورت عمومی توسط افراد خیلی زیادی استفاده می شود، اما واقعیت اینست که ویروس تنها یک نوع از بدافزارها می باشد. واژه بدافزار (Malware) شامل هر نوع نرم افزار مخربی می شود، که ویروس ها هم یک نوع از این نرم افزارهای مخرب به شمار می روند. بعنوان مثال در فاصله سالهای 2000 و 2005 میلادی، نرم افزارهای جاسوسی (spyware) و نرم افزارهای تبلیغاتی مزاحم (adware) به عنوان نوع جدیدی از بدافزارها ظهور پیدا کردند، و سیستم های محافظتی مجبور شدند تا به فکر برخورد با آنها باشند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



امروزه بدافزارها (Malware) بطور فزاینده ای کامپیوترها و موبایلها را بسرعت آلوده می کنند.

بدافزار (Malware) چیست؟


بدافزار (Malware) یک نرم افزار است که بطور خاص به منظور آلوده کردن و صدمه زدن به سیستم میزبان نوشته شده است. بدافزارها (Malware) شامل ویروسها (viruses) و انواع دیگری از نرم افزارهای مخرب، همچون تروجان ها (trojan)، کرم ها (worms)، نرم افزارهای جاسوسی (spyware)، و نرم افزارهای تبلیغاتی مزاحم (adware) می شوند.

انواع متداول بدافزارها (malware)


  • Virus : همانطور که قبلا بحث شد، Virus (ویروس) یک نوع خاص از بدافزارها می باشد. ویروس در واقع یک سری کدهای مسری و واگیردار، می باشد که سایر نرم افزارهای موجود در سیستم میزبان را آلوده می کند و هر بار که اجرا می شود، خودش را بیشتر منتشر می کند. ویروس مانند انگل ها عمل می کند و بسرعت خودش را در سیستم میزبان گسترش داده و حتی از طریق بستر شبکه خودش را داخل کامپیوترهای موجود در آن شبکه منتشر می کند.

  • Adware : نام Adware اشاره به یکسری نرم افزارها و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم دارد، Adware ها یکسری تبلیغات را گسترش می دهند که می تواند برای نویسنده این نوع بدافزارها، موجب کسب درآمد گردد. Adware ها معمولا بر رفتار کاربر در جستجوهای اینترنتی اش دقیق می شوند و با بدست آوردن آمار سایتهایی که کاربر بیشتر آنها را مشاهده می کند، تا حدودی پی به سلیقه کاربر می برند و آگهی های مناسب سلیقه او را به او نمایش می دهند. معمولا همه Adware ها رفتار بد افزاری از خود بروز نمی دهند، اما به هر حال آزار دهنده هستند و در کارآیی کامپیوتر میزبان تاثیر می گذارند، پهنای باند اینترنتش را مصرف می کنند و در کل نرم افزارهای ناجوانمردانه ای هستند.

  • Worms : واژه Worm یا کرم اشاره به نوعی از بدافزارها دارد که خودشان را در کامپیوتر میزبان تکثیر می کنند و فایلها و اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر میزبان را از بین می برند. Worm ها طوری طراحی می شوند که کلیه فایلهای سیستمی و داده های کاربر را که در یک درایو موجود هستند بصورت کامل از بین ببرند.

  • Trojan : تروجان ها (Trojan) نوعی از بدافزارها هستند که طوری وانمود می کنند که ابزارهای امنی هستند، کاربر هم با خیال راحت آنها را نصب و اجرا می کند. معمولا Trojan ها را برای دزدیدن اطلاعات شخصی و اطلاعات مالی افراد طراحی می کنند، تروجان ها بعد از نصب معمولا طی زمانبندی مشخصی که در آنها برنامه نویسی شده است، به یکباره فعال می شوند و کنترل منابع سیستمی، کامپیوتر میزبان را به دست می گیرند. در سیستمهای بزرگ ممکن است باعث اختلالات در شبکه بشوند و سرورها را خارج از دسترس کنند. بعنوان مثال شبکه کاری شما ممکن است کلا خارج از دسترس گردد و منجر به تعطیلی کارتان شود.

  • Ransomware : این نوع بدافزارها همان باج افزارها می باشند. واژه Ransom به معنای خون بها می باشد. بدافزارهای از نوع Ransomware یک نوع پیشرفته از بدافزارها هستند که با روشهایی مانند رمزگذاری فایلها، دسترسی کاربر به فایلهای موجود در کامپیوترش را از بین می برند و برای دسترسی دادن مجدد به کاربر از او طلب پول می کنند. در اینگونه مواقع معمولا در کامپیوتر قربانی پیغامی نمایش داده می شود که برای دسترسی مجدد به فایلهایش باید به مجرم سایبری مبالغی را پرداخت کند تا مجددا به شما دسترسی لازم برای فایلهایتان را بدهد.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز