خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


چرا به مانیتورینگ شبکه نیاز داریم

چرا به مانیتورینگ شبکه نیاز داریم
مدیران شبکه به خوبی از این موضوع اطلاع دارند که هر چه وسعت شبکه، تعداد تجهیزات مورد استفاده در شبکه، تعداد کاربران، و غیره.. بیشتر شود متعاقبا Trouble shoot و برطرف کردن مشکلات شبکه هم سخت تر، پیچیده تر و زمان گیرتر خواهد شد. شرکت هایی که در Scale کوچک فعالیت دارند که هیچ، اما شرکت های بزرگ(منظور شرکت هایی که مختصات نتورک و شبکه آن بزرگ است) قطعا به مانیتورینگ شبکه و استفاده از نرم افزار قدرتمند و کارآمد مانیتورینگ نیاز خواهند داشت با استفاده از نرم افزار های مانیتورینگ مدیران شبکه قادر خواهند بود که وضعیت شبکه را مورد بررسی و آنالیز قرار دهند. مدیران شبکه باید از این موضوع مطلع باشند که در شبکه چه خبر بوده و چه اتفاقاتی به وقوع پیوسته و یا چه اتفاقاتی در حال رخ دادن می باشد. می توان عملکرد Device ها و Resource های موجود در شبکه را مشاهده و مورد بررسی قرار داد، چه نیازهایی هم اکنون شبکه دارد و در آینده چه نیازهایی را خواهد داشت می توانیم گزارش های متنوعی از اتفاقات و رویدادهای شبکه داشته باشیم و اینها با استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ قابل انجام است.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار
لطفا اجازه دهید برای درک بهتر و جا افتادن بهتر قضیه در مورد مانیتورینگ شبکه، آن را با مثال هایی خدمت شما عنوان تشریح کنیم.


ممکن است در شبکه یکسری مشکلات بوجود آید و برای برطرف کردن آن نیاز است که یکسری تست هایی را در ابتدا به عمل آورده و بررسی هایی را انجام شود که متوجه منبع مشکل شویم و علت آن چیست. بعد از مشخص شدن منبع و دلیل وقوع آن، اقدام به رفع مشکل می نماییم. یافتن منبع و علت مشکل ممکن است بازه زمانی بسیار زیادی را از مدیران شبکه تلف نماید اما در صورت وجود نرم افزار مانیتورینگ در شبکه، ساده و راحت می توان با استفاده از گزارشهایی که این نرم افزار در اختیار ما قرار می دهد این بازه زمانی را کاهش و به حداقل رساند و خیلی سریع تر و ساده تر متوجه این موضوع که کدام نقطه از شبکه مشکل دارد شویم. مثلا یکی از لینکهای شبکه قطع می شود و اگر مانیتورینگ باشد بسیار ساده و راحت متوجه می شویم که این دستگاه و لینک قطع شده است (حتی زمان قطع شدن آن را می توان متوجه شد ) که سریعا منبع مشکل را یافته و آن را بر طرف نمود.
در مثالی دیگر سروری در شبکه در حال ارائه یکسری سرویس ها است و بعد از مدتی که حجم کاری این سرور افزایش می یابد سخت افزاری که این سرور هم اکنون در اختیار دارد پاسخگوی نیاز فعلی شبکه نمی باشد مثلا Ram ای که دارد قبلا می توانسته نیازهای کاربران و شبکه را مرتفع سازد ولی اکنون نیاز است که Ram آن ارتقا یابد. متوجه شدن کمبود Ram و ارتقای آن در سرور بدون مانیتورینگ مشکل است. اگر مانیتورینگ در شبکه نباشد یافتن منبع مشکل و اختلالات زمان بر و مشکل است. اینکه این سرور دچار کمبود منابع است و یاIOPS بر روی هارد دیسک های بسیار بالاست و از Ram و CPU به شدت استفاده می کند بدون مانیتورینگ فقط با حدس و گمان کارهایی انجام میشود اما باید یادآور شد در محیط Production جای حدس و گمان نیست و اینکار زمان تلف میکند و این تلف شدن زمان نارضایتی به بار خواهد آورد در این شرایط مدیران شبکه باید نظر قطعی ارائه دهند و مطمئن شوند که سیستم دچار کمبود منابع است و باید منابع آن ارتقا یابد. ممکن است با Reset کردن سرور مشکل موقتا حل شود ولی اینجا فقط صورت مسئله پاک شده و این مشکل حل نشده است چرا که مجددا در Peek کاری استفاده از منابع سرور به اوج خود خواهد رسید و باز هم سرور دچار Resource leakage یا کمبود منابع می شود.
می توانیم با استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ مشاهده و بررسی کنیم که در سرورها چه ترافیکی در حال ورود و خروج است و این ترافیک چه حجمی دارد و برای هر سرور چه پروتکل هایی در حال استفاده است و یا کاربران پرمصرف در شبکه را شناسایی کرد. و یا Logهایی که توسط Device های مختلف تولید می شوند را در جایی جمع آوری و ذخیره کرده و مورد بررسی و آنالیز قرار داد.
با استفاده از مانیتورینگ این موارد و بسیاری دیگر از موارد را می توان در شبکه مورد بررسی قرار داد.
بطور کلی مانیتورینگ شبکه یک نظارت کلی بر روی کلیه Device ها و Resource های موجود در شبکه با استفاده از نرم افزارهای مانیتورینگ است.و می توان برروی کلیه ادوات شبکه مسلط شده و بتوان کلیه اتفاقات رخ داده شده و یا در حال وقوع را مشاهده کرد و قبل از اینکه مشکلی بوجود آید بتوان آنرا شناسایی و رفع نمود.
اکنون با توجه به توضیحاتی که در بالا ذکر شد به جمع بندی لزوم استفاده از مانیتورینگ در شبکه خواهیم پرداخت

نرم افزارهای مانیتورینگ برای مانیتورینگ شبکه، امنیت،بهینه سازی روز افزون Resource و Device ها در شبکه بسیار ضروری و ملزم می باشد. مانیتورینگ شبکه حتی برای Service Provider ها در میان انبوهی از پروژه های چالش برانگیز، از قبیل: OTT video، Virtualization، توزیع اینترنت حتی در شهرهای کوچک ضروری است. اطمینان و تضمین اینکه همه چیز در دستور کار باقی می ماند نیاز به یک راه حل وSolution با قابلیت های غنی دارد که مدیران سیستم و شبکه را در همان ابتدای شروع ناهنجاری و مشکل مطلع ساخته و آلارم صادر کند. با رابط گرافیکی کاربرپسند،نمایش جزئیات دقیق اطلاعات و قابلیت سفارشی سازی برنامه، مدیران شبکه در بالای سر شبکه قرار گرفته و از وضعیت شبکه در برابر موج جدیدی از درخواست ها همیشه آگاه می مانند.
نرم افزارهای مانیتورینگ و مدیریت شبکه به صورت فعال و خوددکار اقدام به جمع آوری اطلاعات در شبکه می کنند. اطلاعات از مشکلاتی که در شبکه به وقوع پیوسته و یا در حال رخ دادن است، قبل از اینکه کسی از کارکنان و مشتریان تماسی بگیرد و یا ایمیلی در رابطه با آن مشکل ارسال شود، مدیران شبکه قادر خواهند بود اقدام به رفع آن مشکل کنند چرا که با نرم افزار مانیتورینگ زودتر از همه متوجه آن مشکل شده اند.در لحظه حال می توانند وضعیت و Performance شبکه را مورد آنالیز و بررسی قرار دهند. بسیار پرواضح است که با این تفاسیر نرم افزارهای مانیتورینگ کمک بسیار زیادی به مدیران شبکه در راستای بهینه سازی کارایی و عملکرد شبکه می کنند و همچنین موجبات جلب رضایت مدیران سازمان و مشتریان در عملکرد و قاطعیت واحد IT خواهد شد.
نرم افزارهای مانیتورینگ کمک شایانی به مدیران شبکه در راستای موجودی و تعداد دستگاه ها و Resource ها در سازمان می نماید. همین قابلیت به ظاهر ساده و مفید در کاهش هزینه ها با بهبود مصرف دارایی های فعلی سازمان خواهد شد.
قابلیت های مانیتورینگ و مدیریت منابع در شبکه بسیار زیاد است و ما فقط بخشی از این قابلیت های بسیار مهم را در این مقاله قرار داده و در خدمت شما عزیزان قرار دادیم و امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز