خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تکنولوژی تشخیص چهره چیست؟

تکنولوژی تشخیص چهره چیست؟
نویسنده : امیر انصاری
تکنولوژی تشخیص چهره یک روش کامپیوتری است که به واسطه آن اشخاص منحصرا با ویژگی های مربوط به صورتشان شناسایی می شوند. دامنه این سیستم ها از دوربین های کوچکی که می توانند پاسخ های مختلف احساسی شما را شناسایی کنند تا تشخیص هویت افراد مختلف بر اساس چهره شان می باشد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



تکنولوژی تشخیص چهره، چگونه کار می کند؟


یک دوربین با کیفیت بالا، تصاویری را از چهره یک شخص می گیرد و نشانه های خاص چهره وی را بررسی می کند، بعنوان مثال، فاصله بین چشمها، عرض بینی، شکل گونه ها و ... .

سپس سیستم تشخیص، این اطلاعات را با اطلاعات موجود در دیتابیسش مقایسه می کند. هر چقدر اطلاعات بیشتری در دیتابیس سیستم موجود باشد، قادر به تشخیص چهره های بیشتری هم خواهد بود.

تکنولوژی تشخیص چهره در کجاها کاربرد دارد؟


تکنولوژی تشخیص چهره، محدوده گسترده ای از برنامه های کاربردی را پوشش می دهد. کازینو ها از این تکنولوژی برای شناسایی افرادی که آشوبگر و مزاحم هستند استفاده می کنند تا قبل از اینکه شروع به قماربازی کنند، آنها را شناسایی کنند. فروشگاه ها از این تکنولوژی برای شناسایی سارقان اجناس استفاده می کنند. در کشور آلمان، یکسری بیلبوردهای تبلیغاتی بر اساس این تکنولوژی طراحی شده است که می تواند جنسیت و سن عابران را شناسایی کند و فقط وقتی که زنان در نزدیک آن باشند، تبلیغاتی را به آنها نشان می دهد. عجیب ترین مورد استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره ممکن است در کشور اسپانیا باشد، در اسپانیا یک باشگاه کمدی از تکنولوژی تشخیص چهره برای تشخیص خندیدن مشتریها استفاده می کند و هر زمان که تشخیص بدهد شخصی دارد می خندد، مبلغی را به عنوان هدیه به حساب وی شارژ می کند.

مجریان قانون، مدتهای زیادی است که به تکنولوژی تشخیص چهره علاقه مند شده اند، و آن را در فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، گذرگاه های مرزی، و در رویدادهای ورزشی در سراسر جهان، استفاده می کنند. از تکنولوژی تشخیص چهره، برای شناسایی مجرمان، و تروریست ها استفاده می شود. اگر چه، تکنولوژی تشخیص چهره هنوز به صورت صد در صد قابل اعتماد اعلام نشده است، اما با اینحال کاربردهای زیادی دارد و در همان حدش هم بسیار مفید بوده است.

در حال حاضر، تکنولوژی تشخیص چهره، در سایت فیس بوک خیلی موفق بوده است، و از آن برای تگ کردن کاربران در تصاویر، استفاده می شود. از آنجا که دیتابیس فیس بوک دارای میلیاردها تصویر می باشد و روزانه نیز تصاویر خیلی زیادی به این دیتابیس اضافه می گردد، دیتابیس آن مدام در حال رشد می باشد. از آنجا که کاربران فیس بوک در شناسایی موضوع تصاویر به فیس بوک کمک می کنند، فیس بوک می تواند بر اساس این اطلاعات مدام الگوریتم هایش را تقویت کند. بر اساس همین دیتابیس عظیم موجود از چهره های تشخیص داده شده، که در اختیار فیس بوک می باشد، هنگامیکه الگوریتم های تشخیص چهره فیس بوک وارد کار می شوند در حدود 97.35 درصد در تشخیص چهره ها موفق عمل می کنند.

مشکلات تکنولوژی تشخیص چهره چیست؟


علیرغم توانایی تشخیص چهره، این تکنولوژی هنوز برای استفاده عمومی و در مقیاس عظیم آماده نیست. بزرگترین مشکل چیزهایی هستند که باعث گمراه کردن این تکنولوژی می شوند، بعنوان مثال، روشنایی کم، عینک های آفتابی، یا ماسک ها. حتی پوشیدنی ها و عینک هایی نیز طراحی شده اند که تنها هدف آنها ایجاد اختلال در سیستم های تشخیص چهره می باشند، مانند عینکی که در تصویر زیر می بینید.

تکنولوژی تشخیص چهره چیست؟
یک نگرانی دیگر، نفوذ به حریم شخصی افراد می باشد. بعنوان مثال، وقتی که وارد یک محیط عمومی می شوید، این سیستم ها بدون اطلاع شما شروع به جمع آوری داده های مربوط به چهره شما می کنند. متاسفانه، هنوز هیچ گونه قانونی برای اعمال محدودیت در استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره وضع نشده است. همچنین نگرانی هایی در مورد دسترسی موسساتی مثل FBI به دیتابیس های چهره ها، مثل دیتابیس فیس بوک وجود دارد.

آینده تکنولوژی تشخیص چهره چیست؟


تا زمانیکه این تکنولوژی بهبود می یابد، گفتن اینکه آینده با این تکنولوژی به چه شکلی می تواند باشد، کار مشکلی است. کمبود در قدرت محاسبات کامپیوتری، دیتابیس های کوچک، و مشکلات تصویر برداری، در حال حاضر مانعی برای موفقیت بیشتر این تکنولوژی شده اند. البته به مرور زمان و قدرتمندتر شدن کامپیوترها و همچنین بزرگ تر شدن دیتابیس های تشخیص چهره در شرکتها، این مشکلات را برطرف خواهد کرد.

نمی توان زمان بندی دقیقی برای موثر تر شدن این تکنولوژی و استفاده از آن بطور گسترده تعیین کرد. اما هر وقت که آن زمان برسد، عدم استفاده از آن در زندگی روزمره به طور باور نکردنی، مشکل خواهد بود.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز