خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


با روش های رایج کلاهبرداری از کارت های اعتباری آشنا شویم

با روش های رایج کلاهبرداری از کارت های اعتباری آشنا شویم
نویسنده : امیر انصاری
تقلب در کارت های اعتباری تقریبا از همان زمان اختراع کارت های اعتباری وجود داشته است. بعضی اوقات افرادی بدون اینکه شما بدانید، اطلاعات کارت اعتباری شما را به سرقت می برند. برخی وقتها هم شما فریب این افراد را می خورید و خودتان اطلاعات کارت اعتباری تان را در اختیارشان قرار می دهید. این روزها، کلاه برداران از تاکتیک های مختلفی برای به دست آوردن اطلاعات کارت اعتباری شما استفاده می کنند. شما هر چقدر با این روشها بیشتر آشنا باشید و روشهای پیشگیری از آنها را بدانید ریسک پایینتری برای افتادن در دام این کلاهبردارها، شما را تهدید می کند.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



اسکیمینگ (Skimming)


یکی از روشهای تقلب در کارتهای اعتباری روش اسکن کردن یا اسکیمینگ می باشد. اسکیمینگ زمانی اتفاق می افتد، که سارقان از دستگاه های الکترونیکی که اسکیمر نامیده می شوند استفاده می کنند تا اطلاعات کارت اعتباری شما را به سرقت ببرند. بعد از اینکه اطلاعات کارت اعتباری شما در این دستگاه بارگذاری شدند، از آن اطلاعات برای تولید یک کارت اعتباری جعلی، درست مشابه کارت اعتباری شما، استفاده می شود.

شناسایی اسکیمینگ کار مشکلی می باشد. در اغلب موارد، این دستگاه های اسکیمینگ را بر روی دستگاه های خود پرداز، پمپ بنزین ها، و ... قرار می دهند. تنها راه شناسایی اسکیمر اینست که به آرامی روی آن دست بکشید تا مطمئن شوید که واقعی می باشد.

با روش های رایج کلاهبرداری از کارت های اعتباری آشنا شویم

فیشینگ (Phishing)


فیشینگ یا ماهیگیری، زمانی اتفاق می افتد که شخصی اطلاعات کارت اعتباری شما را از طریق یک سایت و یا ایمیل و یا پیغام جعلی که مشابه نمونه اصلی می باشد، به دست می آورد. اغلب دشوار است که بگوییم، این سایتها واقعی و یا غیر واقعی هستند. برای اینکه به دام فیشینگ نیفتید بهتر است قبل از کلیک بر روی لینک ها موارد زیر را بررسی کنید :

  • روی ایمیل هایی که از شما اطلاعات حساس و مهم را درخواست می کنند، کلیک نکنید و یا آنها را پاسخ ندهید. هرگز بانکها از شما نمی خواهند که از طریق ایمیل اطلاعات مهمی همچون پسوردتان را برایشان ارسال نمایید.
  • به آدرس URL سایتی که در آن اطلاعات بانکی خود را وارد می کنید، دقت کنید. سعی کنید همیشه آدرس URL بانکهایی را که با آنها کار می کنید از حفظ باشید تا امکان مقایسه را داشته باشید. اشتباهات املایی در آدرس URL به معنای فیشینگ می باشد. یعنی اینکه یک کلاهبردار اینترنتی با ساختن یک صفحه جعلی مشابه سایت اصلی و همینطور یک آدرس URL جعلی مشابه آدرس URL سایت اصلی، سعی در فریب شما دارد.
  • سعی کنید برای ورود به سایتهایی که تراکنشهای مالی در آنجا انجام می دهید، لینکها را به صورت دستی تایپ کنید. روی لینکهای سایت های معتبر که در داخل سایت های غیر معتبر قرار داده شده اند کلیک نکنید و به آنها اعتماد نکنید. ماهیت لینک ها طوری می باشد که یک عنوان و یک آدرس دارند. کلاهبردار در عنوان لینک صحیح و واقعی را می نویسد، اما در آدرس که با کلیک به آنجا وارد خواهید شد، آدرس جعلی را وارد می کند.
  • به ابتدای آدرس سایت دقت کنید. آدرسهای معتبر معمولا با https:// شروع می شوند و نه با http:// .

    با روش های رایج کلاهبرداری از کارت های اعتباری آشنا شویم

شبکه های وای فای عمومی


اگر شما از یک اینترنت عمومی که بدون کلمه عبور می باشد، استفاده می کنید (مانند آن چیزی که در کافی شاپ ها و یا فروشگاه ها ارائه می شود)، شما احتمالا مشغول استفاده از یک شبکه بدون رمز گذاری می باشید. ریسک استفاده از این نوع شبکه های عمومی اینست که ممکن است شخصی، وبسایتهایی را که شما مشاهده می کنید، ببیند، و همینطور اطلاعاتی را که شما تایپ می کنید، مانند کلمه عبور و ... ، نیز در اختیار آن شخص قرار بگیرد.

با روش های رایج کلاهبرداری از کارت های اعتباری آشنا شویم
توصیه ما به شما اینست که همیشه در هنگامیکه مشغول وارد کردن اطلاعات حساس هستید، از شبکه های وای فای دارای پسورد استفاده کنید.

نرم افزارهای جاسوسی (Spyware)


نرم افزارهای جاسوسی (Spyware) ، نرم افزارهایی هستند که بدون اطلاع شما، فعالیتهای روزانه شما در کامپیوترتان را رصد می کنند. معمولا Spyware ها در زمانی که شما برنامه های ناشناس را استفاده می کنید و یا از سایتهای ناشناس بازدید می کنید، وارد کامپیوتر شما می شوند. بهترین راه برای پیش گیری از Spyware ها اینست که اولا از آنتی ویروس استفاده کنید و دوما از کلیک بر روی لینکهای مشکوک و ناشناس بپرهیزید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز