خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


معرفی طرف حساب جدید

معرفی طرف حساب جدید
نویسنده : امیر انصاری
در نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار، طرف حسابها، اشخاصی می باشند که با آنها مبادله مالی دارید، بعنوان مثال مشتریهای شما طرف حساب هستند، فروشندگانی که از آنها کالاهایی را خریداری می کنید، طرف حساب هستند، بازاریابهایی که محصولات شما را در ازاء دریافت پورسانت به فروش می رسانند، طرف حساب هستند. و ...

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



نسخه رایگان نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار را می توانید از لینک زیر و مستقیما از سایت تولید کننده آن دانلود نمایید.

دانلود نرم افزار حسابداری فروشگاهی رایگان راهکار

روش معرفی طرف حساب جدید


وارد منوی "تعاریف - طرف حسابها - طرف حسابها" شوید.

3. طرف حسابها
فرم "اشخاص" مشابه تصویر زیر ظاهر می شود.

3. طرف حسابها
در فرم "اشخاص" بر روی دکمه "افزودن" کلیک کنید.

3. طرف حسابها
فرم "افزودن شخص" مشابه تصویر زیر نمایان می شود.

3. طرف حسابها
اطلاعات خواسته شده را پر کنید، فیلدهای ستاره دار، مواردی هستند که الزاما باید آنها را پر کنید و سایر فیلدها اجباری نمی باشند. در ادامه همین آموزش توضیحات بیشتری در مورد فیلدهای اطلاعاتی موجود در فرم "افزودن اشخاص" آمده است.

بعد از تکمیل اطلاعات شخص، بر روی دکمه "ثبت و خروج" کلیک کنید.

3. طرف حسابها
هم اکنون این شخص، به لیست طرف حسابهای شما اضافه شده است.

کد شخص چیست؟


در نرم افزار فروشگاهی راهکار، برای اینکه اشخاص از یکدیگر تفکیک گردند، به هر شخص یک کد تعلق می گیرد. کدها بصورت اتوماتیک توسط نرم افزار پیشنهاد می گردند، البته شما هم به صورت دستی امکان تغییر دادن پیشنهادات سیستم را دارید و می توانید به شیوه دلخواه خود، اشخاص را کد گذاری نمایید.

توصیه ما اینست که پیشنهادات سیستم را بپذیرید و کد ها را به صورت دستی وارد ننمایید.

3. طرف حسابها
کد شخص نباید تکراری باشد و هر شخص باید کد منحصر به فرد خودش را داشته باشد، در صورتیکه کد را بصورت تکراری وارد کنید سیستم با پیغام "کد تکراری می باشد" شما را متوقف خواهد کرد و اجازه ثبت عملیات را به شما نخواهد داد.

3. معرفی طرف حساب جدید
همچنین کد شخص الزاما باید مقداری عددی باشد و اگر مقداری غیر عددی وارد نمایید، سیستم با پیغام "کد صحیح نمی باشد" مانع ثبت عملیات خواهد شد.

3. معرفی طرف حساب جدید

مکانیزم پیشنهاد کد شخص به چه نحوی است؟


کد پیشنهادی توسط نرم افزار فروشگاهی راهکار، برای اشخاص، از عدد 1 آغاز می گردد و همینطور به ترتیب 2، 3، 4، 5، و ... ادامه پیدا می کند.

در واقع فرمول ایجاد کد جدید به این شکل است که بالاترین کد ثبت شده برای اشخاص را استخراج کرده و یک واحد به آن اضافه می نماید. بعنوان مثال اگر بالاترین کدی که تاکنون در نرم افزار ثبت کرده باشید عدد 4009 باشد، کد پیشنهادی سیستم در هنگام معرفی طرف حساب جدید 4010 خواهد بود.

هشدار مهم :
اگر پیشنهادات سیستم را دستکاری کنید و بعنوان مثال در هنگام معرفی اولین شخص در نرم افزار، به جای کد 1 مثلا عدد 100 را قرار بدهید، اعداد 1 تا 99 جایشان خالی خواهد ماند و سیستم در هنگام معرفی شخص جدید کد 101 را به شما پیشنهاد خواهد داد.
اگر کدهای اشخاص را ویرایش نمایید، به نحوی که بالاترین کد موجود در سیستم تغییر کند، پیشنهادات سیستم بر اساس اصلاحات شما، به صورت هوشمند بروز رسانی خواهند شد و متناسب با تغییرات جدید شما، کدهای پیشنهادی ارائه خواهند شد.

نوع شخص چیست؟ کاربردش چیست؟


هنگام معرفی هر طرف حساب جدید، در نرم افزار حسابدرای فروشگاهی راهکار، فیلدی به نام "نوع شخص" وجود دارد که یکی از مقادیر نامشخص، مشتری، فروشنده، بازاریاب، سهامدار و پرسنل را می توانید در آن انتخاب نمایید.

3. معرفی طرف حساب جدید
  • اگر نوع شخص را مشتری انتخاب کنید، فقط در فاکتورهای فروش می توانید آن شخص را انتخاب نمایید و در فاکتورهای خرید در لیست طرف حسابها ظاهر نخواهد شد.

  • اگر نوع شخص را فروشنده انتخاب کنید، فقط در فاکتورهای خرید می توانید آن شخص را انتخاب نمایید و در فاکتورهای فروش در لیست طرف حسابها ظاهر نخواهد شد.

  • اگر شخصی هم مشتری شما می باشد و همینطور از او خرید هم می کنید. او را بعنوان نامشخص انتخاب کنید. اشخاصی را که به عنوان نامشخص معرفی می کنید، هم در فاکتورهای خرید و هم در فاکتورهای فروش، قابل انتخاب خواهند بود.

  • اگر نوع شخص را بازاریاب انتخاب کنید، دکمه "تنظیمات پیش فرض بازاریاب" در کنار کادر انتخاب نوع شخص، نمایان خواهد شد. از طریق این دکمه می توانید تنظیمات پیش فرض مربوط به نحوه محاسبه پورسانت بازاریاب را انتخاب نمایید.

    3. معرفی طرف حساب جدید
    تصویر زیر فرم تنظیمات پیش فرض بازاریاب را به شما نشان می دهد، در مورد گزینه های موجود در آن در آموزشهای مربوط به همان قسمت به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

    3. معرفی طرف حساب جدید

نام شخص


در فیلد "نام"، نام و نام خانوادگی شخص مربوطه را وارد نمایید.

3. معرفی طرف حساب جدید
  • اگر نام شخص تکراری باشد، نرم افزار مانع ثبت آن طرف حساب نمی گردد، اما با هشداری شما را متوجه این مساله می کند. و تصمیم گیری در مورد اینکه شخصی با نام تکراری را اضافه می کنید یا نه، بر عهده شما می گذارد.

    3. معرفی طرف حساب جدید
  • اگر در هنگام تایپ نام شخص، فاصله های بیش از حدی بین کلمات تشکیل دهنده نام قرار دهید، نرم افزار بدون اینکه به شما اطلاع بدهد، به صورت هوشمند و تمام اتوماتیک، این فاصله های اضافی را حذف خواهد کرد و فقط یک فاصله در بین کلمات قرار خواهد داد. در واقع این هوشمندی نرم افزار مانع از اشتباهات تایپی اینچنینی توسط شما می گردد.

    3. معرفی طرف حساب جدید

مانده اول دوره چیست؟


فرض کنیم شما امروز تازه شروع به کار با نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار کرده اید، و قبل از آنهم بصورت دستی و توسط قلم و کاغذ حساب و کتابهای مشتریان خود را نگهداری می کرده اید. حالا در این دفتر یک مشتری فرضی داریم بعنوان "حسین مرشدی"، که مجموعا مبلغ 1 میلیون تومان به شما بدهکار می باشد، شما باید این بدهی اولیه را در قسمت مانده اول دوره وارد کنید و نوع مانده اول دوره را بدهکار انتخاب نمایید.

حالا بعد از این هر فروش نسیه ای که به این مشتری انجام شود، مبلغ بدهی اش با این بدهی مانده اول دوره جمع می شود و بدهی نهایی وی محاسبه خواهد شد.

3. معرفی طرف حساب جدید
  • شما می توانید برای اشخاص مانده اول دوره تعیین نکنید، در این حالت مانده اول دوره آنها صفر در نظر گرفته خواهد شد، اما اگر مقداری را به عنوان مانده اول دوره تعیین کردید، الزاما باید نوع مانده را یکی از مقادیر "بدهکار" یا "بستانکار" انتخاب نمایید. در صورتی که بدون تعیین نوع مانده، صرفا مانده اول دوره را وارد نمایید، سیستم با پیغام "نوع مانده اول دوره را مشخص کنید" شما را متوقف خواهد کرد و اجازه ثبت عملیات را به شما نخواهد داد.

    3. معرفی طرف حساب جدید

طبقه بندی طرف حسابها


نرم افزار فروشگاهی راهکار، به شما این امکان را می دهد تا طرف حسابهای خود را به سلیقه خودتان طبقه بندی نمایید. این طبقه بندی الزام آور نیست، اما اگر نیاز داشتید تا فروشندگان یا مشتریان را بر هر اساسی طبقه بندی نمایید، می توانید از این گزینه استفاده نمایید.

3. معرفی طرف حساب جدید

گروه تخفیف اشخاص


شما این امکان را دارید تا مشتریانتان را بر اساس نحوه اعمال تخفیف گروه بندی کنید. بعنوان مثال به گروه الف 5 درصد تخفیف بدهید، به گروه ب 8 درصد تخفیف بدهید، و ...

3. معرفی طرف حساب جدید
در مورد گروه تخفیف اشخاص در آموزشهای مربوط به آن تفصیل بیشتری ارائه خواهیم کرد. اما اینقدری بدانید که شما این امکان را دارید که به یک دسته خاص از مشتریانتان تخفیف های خاصی بدهید و حتی امکان اعمال این تخفیف ها را به صورت دوره ای نیز دارید و می توانید بر اساس جدول زمانی خاصی مثلا از اول فروردین تا چهارم فروردین به آن گروه از اشخاص تخفیف 5 درصدی را اعمال نمایید.

تصویری از صفحه معرفی گروه تخفیف ها که در آموزش مربوط به قسمت خودش، جزئیاتش را بازگو خواهیم کرد.

3. معرفی طرف حساب جدید

موبایل مخصوص ارسال پیامک


نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار، امکان ارسال پیامک به اشخاص را برای شما فراهم کرده است، فیلد "موبایل پیامک" که در اطلاعات اشخاص موجود می باشد، به همین منظور تعبیه شده است.

3. معرفی طرف حساب جدید
  • ماژول ارسال پیامک در نرم افزار، صرفا به شماره موبایلی که در فیلد "موبایل پیامک" درج شده باشد، استناد خواهد کرد.

  • در فیلد "موبایل پیامک" فقط امکان ثبت یک شماره موبایل وجود دارد. اگر شماره موبایل های دیگری نیز از شخص مربوطه دارید و می خواهید آنها را در نرم افزار ثبت نمایید در فیلد "موبایل" آنها را وارد نمایید.

  • هر چند الزامی به پر کردن این فیلد "موبایل پیامک" ندارید، اما اگر مقداری را در آن وارد کنید، حتما باید مقدار صحیحی باشد. و با فرمت 11 رقمی شماره موبایل ها باشد و همچنین ابتدای آن الزاما باید با 09 شروع بشود.

تعیین سقف اعتبار بدهی برای مشتریان


شما این امکان را دارید تا برای مشتریانتان سقف اعتبار بدهی تعیین نمایید، بعنوان مثال اگر سقف بدهی شخصی را 250 هزار تومان تعیین کنید، اگر بدهی شخص از این مبلغ بیشتر گردد، نرم افزار با هشداری شما را متوجه این مساله خواهد کرد.

3. معرفی طرف حساب جدید

انتخاب تصویر برای اشخاص


نرم افزار فروشگاهی راهکار، به شما این امکان را می دهد تا تصاویر اشخاص را هم از روی فایلهای موجود در کامپیوترتان و هم مستقیما از طریق دوربین (وب کم) متصل شده به کامپیوتر دریافت نمایید.

3. معرفی طرف حساب جدید
  • اگر بر روی دکمه "انتقال تصویر از وب کم" کلیک کنید، فرم "انتقال تصویر از وب کم" مشابه تصویر زیر ظاهر خواهد شد.

    3. معرفی طرف حساب جدید
    اگر دوربینی به کامپیوتر شما متصل باشد، بلافاصله پیش نمایش دوربین در کادر سمت چپ ظاهر خواهد شد. بعد از تنظیم زاویه دوربین بر روی چهره شخص مورد نظر، بر روی دکمه "گرفتن تصویر" کلیک کنید. با این کار، تصویر گرفته شده در سمت راست نمایان می شود. برای تایید نهایی تصویر، بر روی دکمه "ذخیره تصویر" کلیک کنید.

نکته مهم :
فایلهای تصویر معمولا حجم پایگاه داده شما را به سرعت افزایش می دهند، اگر می خواهید تصاویر اشخاص را همراه با اطلاعات اشخاص ذخیره کنید، شاید لازم باشد تا سرور قدرتمندتری را تهیه کنید تا نقل و انتقال فایل های باینری، و همینطور عملیات تهیه نسخه پشتیبان سریعتر انجام بشود.

برای مشاهده فهرست کامل آموزشهای این دوره بر روی لینک زیر کلیک کنید :

دوره آموزش جامع نرم افزار حسابداری فروشگاهی راهکار

نمایش دیدگاه ها (1 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز