خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نمک

نمک
نویسنده : امیر انصاری
نمک طبیعی یک مادۀ غذایی ضروری است و همانند شکر، به اندازۀ کافی در غذاهای محبوب شما یعنی میوه ها و سبزیجات وجود دارد. نمک طبیعیِ موجود در این غذاها با سایر مولکول های آلی ترکیب شده است و این بدین معناست که سیستم ما آن را به آهستگی و کارآمدی و بدون هیچ مشکلی جذب می کند. با این حال، نمک فرآوری شده یا تصفیه شده تقریباً به همان اندازۀ شکر فرآوری شده مشکل ایجاد می کند. در مقادیر زیاد حتی می تواند مرگبار نیز باشد. در چین یک روش سنتی برای خودکشی این بود که آب اشباع شده از نمک را بنوشند. \(28\) گرم نمک فرآوری شده می تواند منجر شود تا بدن شما حدود سه کیلوگرم مایعات اضافی جذب کند. یادتان باشد که وقتی به نمک اشاره می کنم منظور من نمک فرآوری شده می باشد.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



غذاهایی که مکرراً خورده می شوند و دارای نمک افزوده شده می باشند تأثیر خطرناکی بر روی چندین جنبه از سلامتی شما دارند. فشار خون شما را بالا می برند، یک عامل مهم در بیماری قلبی هستند و ریسک مرگ زودرس را دارند و می توانند منجر به نارسایی کلیه، دیابت، پوکی استخوان و سرطان شوند. دلیلش اینست که نمک فرآوری شده یا تصفیه شده، خنثی است و خیلی سریع از دیوارۀ معده عبور می کند و باعث ایجاد مازاد در جریان خون می گردد و مایعات را از سلولهای ما می گیرد تا این مازاد جبران گردد. هنگامی که مازاد نمک وارد جریان خون می شود، بدن مجبور می شود نمک را بین سلول ها ذخیره کند تا کلیه ها بتوانند آن را فیلتر کنند. این امر باعث ایجاد اثر سوختگی و سوزش در اطراف آن بافت می شود. برای محافظت، سلول ها آب را درون مایعات بین سلولی آزاد می کنند تا این نمک اضافی رقیق شود. همینطور که سلولها آبشان را از دست می دهند، خاصیت ارتجاعی شان را نیز از دست می دهند و منقبض می شوند. این به نوبۀ خود باعث عدم تعادل در ترکیبات شیمیایی سلول ها از طریق از بین رفتن پتاسیم می شود. این اختلال در تعادل مایعات بدن، عضلات و اندام های شما را به وحشت می اندازد.

اگر سعی در کاهش وزن دارید، نمک معکوس آن است، بدلیل اینکه نمک مانع عملکرد صحیح بدن می شود و باعث نگهداری آب و تورم می شود. تقریباً تمامی غذاهای فرآوری شده حاوی نمک هستند. صنایع غذایی بزرگ متوجه شده اند که افزودن نمک نه تنها منجر به افزایش عمر مفید غذا می شود بلکه باعث می شود شما همچنان به خوردن آنها ادامه بدهید، زیرا همانند شکر فرآوری شده، نمک فرآوری شده نیز اعتیاد آور است. همۀ ما می دانیم که به محض شروع کردن به خوردن چیپس های نمکی هیچ علاقه ای به متوقف شدن نداریم و حتی دست آخر بعد از تمام شدن بستۀ آن انگشتان نمک آلودمان را نیز می مکیم. اگر همان اول کار از آن اجتناب کنید هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. ما را شستشوی مغزی کرده اند که باور کنیم این نمک است که به غذا مزۀ خوبی می دهد اما واقعیت اینست که بعد از افزودن نمک، همه چیز یک مزه می دهد و آن هم مزۀ نمک است. هنگامی که بتوانید مزۀ واقعی چیزها را بچشید بسیار هیجان انگیزتر خواهد بود. اگر از نمک استفاده می کنید، دست کم از نمک طبیعی دریا استفاده کنید، چرا که فرآوری شده نمی باشد.

خلاصه


  • شکر فرآوری شده اعتیاد آور است و تقریباً در تمامی غذاهای فرآوری شده موجود است.
  • داروهای اعتیاد آور ولع مصرف را برآورده نمی سازند، بلکه آن را ایجاد می کنند.
  • شکر فرآوری شده هیچ مزایایی ندارد و چربی تولید می کند.
  • از جایگزین های شیرین کننده مصنوعی بپرهیزید.
  • از نوشیدنی هایی که محتوی شکر فرآوری شده یا جایگزین های شیرین کننده هستند بپرهیزید، همۀ آنها آشغالند.
  • از افزودن نمک به غذا بپرهیزید و از مزۀ طبیعی آن لذت ببرید.

نکتۀ مهم 15

غذاهای شیرینی که در طبیعت می یابید

خانه را از شیرینی های آشغال خالی کنید و یک ظرف میوۀ تازه و زیبا جایگزین آنها کنید. این ظرف پر از غذاهای محبوب، تازه، و آبدارتان را در صدر نگهدارید. شما و خانوادۀ تان تمام چیزها خوب مورد نیازتان را از آن دریافت خواهید کرد و هیچ حس گناهی نخواهید داشت.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.