خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!

مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!
مشکلات ملکی همیشه یکی از رایج‌ترین درگیری‌ها و اختلافات حقوقی بوده است. از جمله این مشکلات، توقیف ملک، گرفتن حکم تخلیه ملک و فسخ معامله ملک است که با وجود سفت و سخت‌تر شدن قوانین ملکی و حقوقی در این زمینه، همچنان بین طرفین معامله رواج دارد.
علاوه بر ضرر و زیانی که این دعواها و درگیری‌های ملکی به طرفین وارد می‌کنند، طاقت‌فرسا و زمانبر بودن پروسه حل این مشکلات نیز، روی دیگر این ماجرا است. توجه داشته باشید که قبل از انجام هرگونه معامله ملکی چه رهن و اجاره، چه خرید و فروش، بهتر است همه جوانب حقوقی آن معامله سنجیده شود و با آگاهی کامل بر سر معامله بنشینید و قرارداد را امضا کنید. اما اگر در آینده هم مشکلی به وجود آمد، آگاهی از راه و چاه حقوقی، می‌تواند ضرر و زیان معامله را کاهش دهد.

مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!

آیا فسخ معامله ملک کار راحتی است؟!


فسخ قرارداد در مورد املاک امری رایج است که ممکن است هریک از طرفین به دلایلی خواهان فسخ معامله ملک شوند و اگر هریک از طرفین بنا به دلیلی خواهان فسخ قرارداد باشد، باید به طرف مقابل ضرر و زیان دهد. البته فسخ هر قراردادی شرایط و قوانینی دارد که با رعایت آن‌ها می‌توان کمتر ضرر کرد. فسخ معامله ملک در دو صورت اتفاق می‌افتد، یکی اینکه طرفین در قرارداد در مورد فسخ و شرایط آن توافق کرده باشند و دیگر اینکه فسخ معامله بر اساس حکم قانون اتفاق بیفتد.

فسخ قرارداد در خرید و فروش ملک، رهن و اجاره ملک و حتی قرارداد مشارکت در ساخت ممکن است، توسط یکی از طرفین مطرح شود که هرکدام شرایط و قوانین خاص خود را دارد. آنچه که باید بدانید این است که فسخ یک‌طرفه ملک امکان ندارد مگر اینکه شروطی رعایت شده باشد. هرآنچه که باید در مورد فسخ معامله ملک بدانید، را می‌توانید در مجله اینپین بخوانید.

مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!

آیا حکم تخلیه ملک همیشه اجرایی است؟!


بهتر است بگوییم خیر. گرفتن حکم تخلیه و اجرای آن شرایطی دارد که باید رعایت شود. در قرارداد اجاره، مستاجر و موجر به موجب عقد اجاره، در قبال هم تعهدات و وظایفی دارند. در صورتی که تعهدات از سوی مستاجر انجام نشود، مالک می‌تواند حکم تخلیه ملک خود را بگیرد. آنچه لازم است است بدانید این است که برای تخلیه ملک مسکونی از دو روش می‌توان برای تخلیه اقدام کرد:

  • تقاضای دستور تخلیه ملک
  • تقاضای حکم تخلیه ملک

دستور تخلیه فقط در زمانی صادر می‌شود که مدت اجاره به پایان رسیده باشد و در موارد دیگر نمی‌توان تقاضای صدور دستور تخلیه کرد و همچنین برای درخواست دستور تخلیه باید شرایطی مانند مسکونی بودن ملک و ... وجود داشته باشد. اما دریافت حکم تخلیه مستلزم تعیین جلسه رسیدگی، صدور حکم تخلیه توسط مرجع قضایی و تقاضای صدور اجرائیه خواهد بود. با توجه به شرایط موجر و مستاجر و شرایط ملک مسکونی، گرفتن دستور تخلیه یا گرفتن حکم تخلیه نیاز است.

در ضمن تحت شرایطی خاص مستاجر می‌تواند نسبت به حکم یا دستور تخلیه اعتراض کند که می‌توانید تمامی شرایط و قوانین تخلیه ملک را در اینجا بخوانید.

مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!

ملک و املاک چگونه توقیف می‌شود؟!


یکی از مهم‌ترین مباحثی که در دعواها و درگیری‌های حقوقی وجود دارد، بحث توقیف اموال است. خانه یا ملک می‌تواند به علت عدم پرداخت مهریه یا عدم پرداخت وام بانکی، توقیف شود. توقیف اموال معمولا زمانی موضوعیت پیدا می‫‌کند که اولا شخصی بدهکار باشد، ثانیا شخص بدهکار اموالی داشته باشد و ثالثا شخص طلبکار بتواند این اموال را شناسایی کند. توقیف به دو صورت اتفاق می‌افتد:‬‬

  • توقیف قانونی
  • توقیف فیزیکی

در توقیف قانونی، صرفاً مال از نظر قانونی و به موجب اسناد رسمی ممنوع از نقل و انتقال می‫‌شود. به این ترتیب بدهکار نمی‫‌تواند با فروش اموال خود از پرداخت دین و تعهدات خود شانه خالی کند. در توقیف فیزیکی که نسبت به برخی از اموال موضوعیت دارد، طلبکار درخواست توقیف مال را می‫‌نماید؛ یعنی بدهکار هم از نقل و انتقال و هم از تصرف مال منع می‌شود. مانند توقیف اتومبیل و انتقال آن به پارکینگ. بنابراین وقتی توقیف صورت می‌گیرد، بدهکار نمی‫تواند مال خود را بفروشد یا اجاره دهد یا ببخشد و یا تعهدی نسبت به مال خود کند.‬‬‬‬‬‬‬‬

همچنین قانون اجرای احکام مدنی، مقررات مربوط به توقیف اموال را بر اساس منقول یا غیر‌منقول بودن مال، مشخص کرده است. که خانه و ملک جزو املاک غیرمنقول یا غیر قابل انتقال است که امکان توقیف شدن دارد. بسته به اینکه ملک به صورت قانونی ثبت شده باشد یا نه، چگونگی توقیف و شرایط آن متفاوت است که دو مرجع دادگستری و اداره اجرای ثبت اسناد و املاک، مسئول رسیدگی به توقیف اموال هستند.

رایج‌ترین دلایلی که می‌توان ملکی را توقیف کرد، مطالبه مهریه و عدم پرداخت وام بانکی است. در ضمن وقتی ملکی توقیف شد، شرایطی برای رفع توقیف آن وجود دارد. اگر می‌خواهید همه چیز را در مورد توقیف ملک و شرایط رفع توقیف آن بدانید، به مجله اینپین مراجعه کنید.

مشکلاتی که ممکن است ملکی را از چنگ شما درآورد!
کسب اطلاعات جامع، کامل و دقیق در مورد قوانین حقوقی ملک و املاک کار ساده‌ای نیست و گاهی باید برای حل مشکل به وکلای باتجربه و متخصص در این حوزه مراجعه کرد. اما قبل از مراجعه به وکیل، داشتن اطلاعات درست و اقدام آگاهانه در صورت بروز مشکل، می‌تواند جلوی بروز بسیاری از دعواها و ضرر و زیان‌ها را بگیرد. اینپین، که سامانه هوشمند جستجوی ملک و املاک است، در زمینه انجام معاملات ملک راحت و قابل اطمینان قدم‌های بزرگی برداشته و اطلاعات جامع و مفصلی در مورد موضوعات حقوقی ملک و املاک ارائه می‌دهد.

برای آشنایی و استفاده از این سامانه، به راحتی می¬توانید با جستجوی واژه اینپین در موتور جستجوی موبایل یا رایانه خود، به اپلیکیشن و سایت اینپین دسترسی داشته باشید و از ابزارهای مختلف آن استفاده کنید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز