خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


فصل 3: توابع درجه دوم (Quadratic Functions)

فصل 3: توابع درجه دوم (Quadratic Functions)
نویسنده : امیر انصاری
تصاویر دیجیتال (Digital images) همه جا هستند - بر روی صفحۀ کامپیوترها، دوربین های دیجیتالی، تلویزیون ها، موبایل ها، و خیلی جاهای دیگر. تصاویر دیجیتال از تعداد زیادی پیکسل (pixels) مجزا یا عناصر تصویر (picture elements) تشکیل شده اند. هر پیکسل یک نقطۀ واحد یا مربعی از رنگ می باشد. مجموع تعداد پیکسل ها در یک تصویر دو بعدی به ابعاد آن مرتبط است. هر چقدر تعداد پیکسل های یک تصویر بیشتر باشد، کیفیت آن تصویر و وضوح (resolution) آن بیشتر خواهد بود.

سیستم یکپارچۀ سازمانی راهکار



اگر تصویر مربوطه مربعی با طول ضلع \(x\) پیکسل باشد، آن گاه می توانید تعداد کل پیکسل های آن تصویر \((p)\) را با تابع \(p(x)=x^2\) نشان دهید. این ساده ترین مثال از یک تابع درجه دوم می باشد. کلمۀ درجه دوم (quadratic) از کلمۀ quadratum می آید، که یک کلمۀ لاتین به معنای مربع می باشد. دلیل استفاده از کلمۀ quadratic اینست که جمله ای همچون \(x^2\) مساحت مربعی به طول ضلع \(x\) را نشان می دهد.

فصل 3: توابع درجه دوم (Quadratic Functions)
توابع درجه دوم (Quadratic functions) در تنوع وسیعی از موقعیت های دنیای واقعی رخ می دهند. در این فصل در مورد توابع درجه دوم تحقیق خواهید کرد و از آنها در مدلسازی ریاضی و حل مسائل استفاده خواهید کرد.

آیا می دانستید؟
کلمۀ pixel (پیکسل) از ترکیب pix به معنایِ تصویر (picture) و el به معنای عنصر (element) ایجاد شده است.
واژۀ megapixel (مگا پیکسل) برای ارجاع به یک میلیون پیکسل مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد ممکن برای یک مگاپیکسل تصویر می توانند \(1000\) پیکسل در \(1000\) پیکسل، یا \(800\) پیکسل در \(1250\) پیکسل باشند. در هر دویِ این موارد، تعداد پیکسل ها برابر با \(1\) میلیون خواهد بود. دوربین های دیجیتالی معمولاً مقداری در واحد مگاپیکسل را برای نشان دادن ماکزیمم وضوح تصویر ارائه می دهند.

فصل 3: توابع درجه دوم (Quadratic Functions)

آشنایی با مشاغل
"اسپیس شیپ تو" (SpaceShipTwo) یک هواپیمای فضایی در مدار فرعی است که برای حمل توریست های فضایی به قیمت هزاران دلار برای هر سواری، طراحی شده است. طراحان آن هواپیمایی را طراحی کرده اند که شش مسافر را همراه با دو خلبان به ارتفاع \(110 \text{ km}\) بالای زمین ببرد و به سرعت \(4200 \text{ km/h}\) برسد. مهندسان آن از توابع درجه دوم برای بهینه سازی ظرفیت ذخیره سازیِ این وسیلۀ نقلیه، ایجاد شبیه سازی برای ورود مجدد، و کمک به ایجاد ساختارهای طراحیِ خود آن، استفاده کرده اند. این پروازها قرار نیست زودتر از \(2011\) صورت پذیرند.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.