خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


29. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . تکمیل کد نویسی فرم ویرایش اطلاعات

29. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . تکمیل کد نویسی فرم ویرایش اطلاعات
نویسنده : امیر انصاری
در آموزش قبلی دیدیم که لازمه ویرایش اطلاعات اینست که ابتدا کاربر اطلاعات موجود فعلی را بتواند ببینید و سپس اقدام به ویرایش اطلاعات مورد نظرش نماید. برای همین کدهایی را نوشتیم تا کاربر بتواند اولا یک رکورد را از بین رکوردهای موجود انتخاب کند و سپس بتواند موردی را ویرایش نماید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



اگر آموزشهای قبلی را ندیده اید، به مطالعه این آموزش نپردازید، در واقع این آموزش یک مجموعه سریالی است که مطالب آن بصورت تنگاتنگ در ارتباط با یکدیگر می باشند. برای شروع این دوره آموزشی بر روی لینک آغاز دوره آموزشی کلیک کنید.

آغاز دوره آموزشی

فهرست آموزشهای دوره آموزش برنامه نویسی به زبان ساده از مبتدی تا پیشرفته بصورت کاملا کاربردی

کدهای اعتبار سنجی ویرایش


موقع ویرایش اطلاعات اعتبار سنجی ما مشابه موقع افزودن اطلاعات است، یعنی مواردی مانند اینکه نام خانوادگی شخص خالی نباشد، شماره موبایل صحیح باشد و ... .

برای همین روال مربوط به اعتبار سنجی را عینا از فرم افزودن کپی می کنیم و در فرم ویرایش قرار می دهیم. روال ValidatingInputData را که مربوط به اعتبار سنجی اطلاعات می باشد از فرم افزودن تماس (FrmAddContact) کپی کنید و عینا در فرم ویرایش بچسبانید.

کد مربوط به ویرایش اطلاعات یک رکورد


جهت ویرایش کدها یک تابع با نام UpdateRecord به فرم ویرایش تماس (FrmEditContact) اضافه کردیم. همچنین فراخوانی این تابع را همراه با فراخوانی تابع اعتبارسنجی در رویداد کلیک دکمه "ثبت اطلاعات" اضافه کردیم. تصویر این کدها را در ادامه می توانید مشاهده نمایید.

29. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . تکمیل کد نویسی فرم ویرایش اطلاعات
این کدها نکته جدیدی ندارند و دقیقا از همان مکانیزمی که در فرم افزودن استفاده کرده ایم در اینجا نیز مکانیزم دقیقا مشابهی را برای کد نویسی استفاده کرده ایم. تنها تفاوت این کد و آن کد در اسکریپ اس کیو ال سرور است. در آنجا از دستور INSERT در اس کیو ال سرور استفاده کرده ایم و در اینجا از دستور UPDATE اس کیو ال سرور استفاده کرده ایم.

می توانید برنامه را اجرا کنید و عملیات ویرایش را خودتان تست نمایید.

پروژه خود را ذخیره کنید. در آموزشهای بعدی به ادامه تکمیل آن خواهیم پرداخت.

پروژه ای را که تا الان با هم ساخته ایم از لینک زیر می توانید دانلود نمایید.

دانلود پروژه دفتر تلفن


آموزش قبلی : 28. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . طراحی فرم ویرایش اطلاعات

آموزش بعدی : 30. آموزش برنامه نویسی به زبان ساده . حذف اطلاعات از پایگاه داده



نمایش دیدگاه ها (5 دیدگاه)

امیر رضا انتظاری ۱۳۹۷/۰۲/۱۴

با سلام و تشکر برای آموزش های عالیتون
من پروژه PhonBook را تا اینجا پیش اوردم ولی موقع تست ویرایش اطلاعات , ارور Incorrect syntax near RowID میگیرم. حتی اگر تغییری انجام ندم و فقط فرم ویرایش اطلاعات رو باز کنم و ببندم , زمان کلیک روی دکمه ثبت اطلاعات ارور دریافت میکنم .

لطفآ راهنمایی بفرمایین ایراد از کجای کدنویسی من هست .

با تشکر

امیر انصاری ۱۳۹۷/۰۲/۱۴

دوست عزیز امیر رضا انتظاری با سلام

خطایی که اشاره کردید از اس کیو ال سرور می آید. دلیل این خطا اینست که در کدهای اس کیو ال سرور قوانین نگارش آن را رعایت نکرده اید. البته این نوع خطاها به دلیل اینکه در زمان اجرای برنامه این دستورات تفسیر و اجرا می شوند، در زمان طراحی از دید شما مخفی خواهند ماند و کامپایلر ویژوال بیسیک نمی تواند در هنگام طراحی تشخیصشان بدهد. نمونه صحیح کدهای اس کیو ال سرور را در پروژه داریم، با کدهای خودتان مقایسه کنید تا متوجه اشکال کار گردید.

برای تست بهتر این نوع خطاها، اسکریپت مربوطه را مستقیماً در محیط اس کیو ال سرور تست کنید و بعد که نتیجه لازم را از آن گرفتید سپس در داخل برنامه کپی اش کنید.

امیر رضا انتظاری ۱۳۹۷/۰۲/۱۸

با تشکر از پیغام شما

من فایل دیتابیس PhoneBook را از صفحه مربوط به آموزش شماره 20 همین دوره دانلود و در Sql سرور restore کردم. آیا باید تغییر خاصی انجام بدم ؟
قابل ذکر است من از نسخه SQL Express 2012 استفاده میکنم . آیا تاثیری در پروژه داره ؟

ممنون از آموزش های عالیتون

امیر انصاری ۱۳۹۷/۰۲/۱۸

با سلام

در فایل دیتابیس نیازی نیست تغییری بدهید. اما در داخل برنامه با توجه به مسیر و مشخصات پایگاه داده شاید لازم باشد رشته اتضال را تنظیم نمایید.

با سپاس

امیر رضا انتظاری ۱۳۹۷/۰۲/۲۶

ممنون از راهنمایی شما .
مشکل برطرف شد. یک فاصله (Space) کم بود در قسمتی از کد.

با تشکر

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.