خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


اعداد اول

اعداد اول
نویسنده : امیر انصاری
بعضی از اعداد یک دنده و لجوج هستند. درست مثل خیلی از آدمهایی که ممکن است شما هم بشناسیدشان، این اعداد، در برابر اینکه در هر نوع جعبه ای قرار بگیرند مقاومت می کنند. اینها اعداد اول نامیده می شوند. به عنوان مثال عدد 13 را در شکل 4-1 ببینید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



اعداد اول
هر چقدر هم که سعی کنید، نمی توانید از عدد 13 مستطیلی از اشیاء بسازید. (شاید یکی از دلایلی که عدد 13 را عدد بدشانسی می دانند، همین باشد.) در ادامه همه اعداد اول کوچکتر از 20 را آورده ایم:

2   3   5   7   11   13   17   19

همانطور که خودتان هم می توانید ببینید، لیست اعداد اول، اعداد جا افتاده در لیست اعداد مرکب را پر می کنند. از این رو، هر عدد طبیعی یا عدد اول است و یا عدد مرکب. تنها استثناء در این میان عدد 1 است که نه عدد اول است و نه عدد مرکب. در فصل 8، اطلاعات خیلی بیشتری در مورد اعداد اول به شما ارائه خواهم کرد، و چگونگی تجزیه یک عدد، که به معنای شکستن یک عدد مرکب به فاکتورهای اول آن می باشد، را ارائه خواهم کرد.




نمایش دیدگاه ها (5 دیدگاه)

دوستدار علم ۱۳۹۸/۰۲/۲۰

سلام وقت بخیر
سپاس از تمام زحمات تون و طراحی این وب سایت برای من و امثال من که ریاضی مون ضعیف و علاقه داریم از پایه دوباره شروع کنیم به خواندن
جسارتا طبق فرمایشات تون و چیزی که من یکم میدونم ( امیدوارم اشتباه نگفته باشم )
فکر میکنم عدد 2 جزو اعداد اول نباشه
با سپاس و درود خدمت شما بزرگوار

امیر انصاری ۱۳۹۸/۰۲/۲۲

دوست عزیز "دوستدار علم" با سلام
عدد 2 اول می باشد. بنا به تعریف اعداد اول که به انگلیسی به آنها prime numbers گفته می شود، شامل هر عدد کامل بزرگتر از 1 می باشند که فقط بر 1 و خودشان بخش پذیر باشند. عدد 2 هم در این تعریف می گنجد و فقط بر عدد 1 و بر خودش بخش پذیر است.
با سپاس

حسن ۱۴۰۰/۱۱/۲۱

با سلام برام سوالی پیش اومده درباره این که چرا ۱ جزو اعداد اول نیست آیا فرمولی یا منطق ریاضیاتی اون رو رد کرده اگه رد کرده چه قانون یا منطقی؟ ممنون

امیر انصاری ۱۴۰۰/۱۱/۲۲

دوست عزیز حسن با سلام
بنده هم که در این زمینه جستجو کردم، استدلال منطقی محکمی نیافتم. به نظر می رسد این مسئله بیشتر یک قرارداد باشد که ریاضیدانان در طول زمان بر روی آن توافق کرده اند. البته فراموش نکنیم که تعاریف ریاضیدانان در طول زمان امکان تغییر و توسعه را دارد و هیچ اصل ثابت و لایتغیری در ریاضی نداریم.

فرهاد ۱۴۰۰/۱۲/۰۲

سلام.مطالب عالی هستن.تشکر

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.