خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بدست آوردن اطلاعات مقدماتی دربارۀ حل کردن دستگاه های معادلات با ترسیم نمودار

بدست آوردن اطلاعات مقدماتی دربارۀ حل کردن دستگاه های معادلات با ترسیم نمودار
نویسنده : امیر انصاری
این فعالیت را همراه با یک دوست انجام دهید و بر روی یافته هایتان بحث و گفتگو کنید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



یادداشت مترجم: رویۀ این کتاب برای آموزش مفاهیم جدید اینگونه است که ابتدا در بخشی با عنوان "بدست آوردن اطلاعات مقدماتی دربارۀ موضوع" با سوالاتی شما را آماده می سازد. البته در ادامه مسأله را کاملاً برای شما باز می کند و با مثال های متعدد آن را برای شما کاملاً جا می اندازد. سعی کنید در بخش اشاره شده تا می توانید روی پاسخ ها فکر کنید و عمیق شوید، این کار به شما کمک می کند تا سوال هایی دربارۀ موضوع در ذهنتان ایجاد گردد و در ادامه بهتر مطالب آموزش داده شده و مثال های بعدی را درک کنید.

بخش A: پاسخ های یک دستگاه


نمودار زیر داده هایی را نشان می دهد که یک شرکت تولیدی دربارۀ عوامل کسب و کار برای یکی از محصولاتش جمع آوری کرده است.

بدست آوردن اطلاعات مقدماتی دربارۀ حل کردن دستگاه های معادلات با ترسیم نمودار
marginal cost: هزینۀ نهایی
average total cost: متوسط هزینۀ کل
demand: تقاضا
marginal revenue: درآمد نهایی
Price: قیمت
Quantity: مقدار

  1. هنگامی که درآمد نهایی (marginal revenue) برابر با هزینۀ نهایی (marginal cost) باشد، سود این شرکت در ماکزیمم میزان ممکن قرار دارد. این نقطه را بر روی نمودار بیابید. هنگامی که سود در ماکزیمم میزان ممکنش قرار دارد، مقدار تولید شده و قیمت محصول چقدر است؟
  2. هنگامی که متوسط هزینۀ کل (average total cost) در مقدار مینیممش باشد، باید با هزینۀ نهایی (marginal cost) برابر باشد. آیا در نموداری که می بنید، این مسأله صحت دارد؟ توضیح دهید که از کجا می دانید.
  3. یک خط عمودی برای نشان دادن مقدار تولید \(600\) محصول نشان داده شده است که هر چهار منحنی موجود بر روی نمودار را قطع می کند. نقطه ای که در آن این خط عمودی، منحنی تقاضا را قطع می کند، بیابید. آیا اگر این شرکت بیش از \(600\) محصول تولید کند، تقاضا برای آن محصول افزایش می یابد یا کاهش؟ توضیح دهید.

آیا می دانستید؟
اقتصاددانان اغلب با نمودارهایی مشابه آنچه که دیدید کار می کنند. منحنی هزینۀ نهایی (marginal cost) تغییرات در هزینۀ کل را با تغییر مقدار تولید نشان می دهد، و منحنی درآمد نهایی (marginal revenue)، تغییرات درآمد کل متناظر آن را نشان می دهد.

بخش B: تعداد پاسخ های ممکن


    1. نمودار این شرکت تولیدی، سه مثال از دستگاه هایی که شامل یک سهمی و یک خط هستند را نشان می دهد. دو عامل کسب و کار را تعیین کنید که یکی از این دستگاه ها را تعریف می کند.
    2. دستگاه های دیگری را در نظر بگیرید که شامل یک خط و یک سهمی باشند. مجموعه ای از ترسیمات ایجاد کنید تا روش های متفاوتی که یک خط و یک سهمی همدیگر را قطع می کنند، نشان دهید. به عبارت دیگر، بر روی تعداد پاسخ های ممکن یک دستگاه معادلات خطی-درجه دوم، به صورت نموداری، تحقیق و بررسی کنید.
    1. نمودار این شرکت تولیدی، مثالی از یک دستگاه را نشان می دهد که شامل دو سهمی است. عوامل کسب و کار که این دستگاه را تعریف می کنند شناسایی کنید.
    2. دستگاه های دیگری را در نظر بگیرید که شامل دو سهمی باشند. یک مجموعه از ترسیمات انجام دهید تا روش های مختلفی را که این دو سهمی همدیگر را قطع می کنند نشان دهید. به عبارت دیگر، بر روی تعداد پاسخ های ممکن در یک دستگاه معادلات درجه دوم-درجه دوم تحقیق کنید.

تأمل کنید و پاسخ دهید


  1. توضیح دهید که چگونه می توانید پاسخ هایی را برای یک دستگاه معادلات خطی-درجه دوم یا درجه دوم-درجه دوم را به صورت نموداری تعیین کنید.
  2. مختصات نقاط تقاطع بین منحنی درآمد نهایی و منحنی هزینۀ نهایی، \((600,6)\)، را در نظر بگیرید. ارتباط بین این مختصات و معادلات درآمد نهایی و هزینۀ نهایی چیست؟

دستگاه معادلات خطی-درجه دوم (system of linear-quadratic equations):
  • یک معادلۀ خطی و یک معادلۀ درجه دوم که شامل متغیرهای یکسانی باشند.
  • نمودار این دستگاه شامل یک خط و یک سهمی می باشد.

دستگاه معادلات درجه دوم-درجه دوم (system of quadratic-quadratic equations):
  • دو معادلۀ درجه دوم که دارای متغیرهای یکسانی باشند.
  • نمودار این دستگاه شامل دو سهمی می باشد.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.