خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بهترین کتاب آموزش اکسل

بهترین کتاب آموزش اکسل
امروز قصد دارم تا شما را با یکی از بهترین مراجع آموزش اکسل آشنا سازم و مروری بر کتاب مذکور داشته باشیم. کتاب Microsoft® Excel® 2019 Bible نوشتۀ جان واکنباخ (John Walkenbach) بدون شک یکی از بهترین مراجع آموزش اکسل می باشد. همین ابتدای کار یک نکتۀ مهم خدمتتان عرض کنم و آن اینکه هر چند در عنوان این کتاب اشاره به نسخۀ 2019 اکسل شده است و در حال حاضر نسخۀ 2016 اکسل نیز به وفور موجود می باشد، اما شباهت های بین این دو نسخه فراوان است و تفاوتهای آن اندک، در نتیجه تمامی آموزش های موجود در این کتاب بر روی نسخۀ 2016 اکسل نیز کاربرد دارد. این کتاب توسط ناشر معروف و جهانی Wiley چاپ شده است و در حدود 1200 صفحه دارد. طبیعتاً طی آشنایی با این کتاب با خود اکسل و امکانات آن نیز آشنا خواهید شد. البته اگر در زمینۀ اکسل نیاز به یک مرجع ویدیویی کامل نیز دارید می توانید به مجموعه آموزش های اکسل مراجعه کنید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

کتاب مقدس اکسل 2019


در عنوان این کتاب، نام کتاب مقدس مسیحیان به کار رفته است. به نوعی نویسنده با این عنوان می خواهد به ما یادآوری کند که هر اکسل کاری باید همچون یک مذهبی معتقد که کتاب مقدسش را در خانه دارد، این کتاب را داشته باشد. اما این کتاب از چه صحبت می کند. بیایید نگاهی به برخی فصل های این کتاب و مباحث مطرح شده در هر کدام از آنها بیندازیم. توجه داشته باشید که اکسل به عنوان یکی از ابزارهای مجموعۀ آفیس ارائه شده است و طبیعتاً آشنایی هر چه بیشتر با سایر ابزارهای موجود در این مجموعه به شما کمک می کند که در مدیریت امور مختلف بهتر عمل کنید، اگر در این زمینه نیاز به مرجع آموزشی خوبی دارید مجموعه آموزش مهارت های کاربردی کامپیوتر (ICDL) در فرادرس می تواند منبع بسیار مناسبی باشد.

شروع کار با اکسل


اکسل پر کاربردترین و پر مصرف ترین نرم افزار صفحه گسترده در جهان می باشد. اکسل یکی از نرم افزارهای موجود در مجموعه نرم افزارهای آفیس مایکروسافت می باشد. اگرچه برنامه های صفحه گستردۀ دیگری هم موجود هستند، اما اکسل با فاصلۀ بسیار زیادی از سایر رقبا پیشی گرفته است و تبدیل به محبوبترین نرم افزار صفحه گستردۀ جهان گشته است، در واقع اگر بهتر بگوییم اکسل تبدیل به یک استاندارد جهانی و ملاک و معیاری برای نرم افزارهای صفحه گسترده شده است.

قسمتی از فصل اول کتاب

طبیعتاً برای شروع کار با اکسل لازم است که با محیط این نرم افزار و عناصر اصلی موجود در آن آشنا شوید. یکی از مفاهیم اساسی اکسل ورک بوک (workbook) است، ورک بوک محلی است که کاربرگ های شما (Worksheets) داخل آن با نظم و ترتیب قرار می گیرند. در بخش بالایی نرم افزار اکسل ریبون (Ribbon) قرار دارد. در داخل ریبون تب های ریبون (Ribbon tabs) مستقر شده اند. در هر کدام از تب های ریبون اکسل، تعدادی دستور وجود دارد که هر کدام از این دستورات وظایفی را در اکسل به انجام می رسانند. برخی از این دستورات دکمه های ساده هستند که با فشرده شدن آنها کارکردی از کارکردهای اکسل اجرا می شود. برخی دیگر چند وضعیتی هستند که شما می توانید یکی از آن وضعیت ها را انتخاب و فعال نمایید. برخی از دستورات دو وضعیتی اند و برخی دیگر منجر به باز شدن صفحات جدیدی با تنظیمات بیشتر می گردند. برای آشنایی بیشتر با محیط داخلی اکسل می توانید از آموزش اکسل که توسط خانم دکتر آزاده سهرابی نژاد ارائه شده است، استفاده کنید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

وارد کردن و ویرایش داده ها در سلول های اکسل


یک فایل اکسل می تواند تعداد زیادی کاربرگ (worksheets) درون خودش جای دهد، و هر کاربرگ متشکل از بیش از \(17\) میلیارد سلول (cells) است. هر سلول می تواند یکی از سه نوع دادۀ اصلی زیر را در خود جای دهد: مقادیر عددی، مقادیر متنی، و فرمول ها. همچنین در هر کاربرگ می توانید اشیاء مختلفی همچون نمودارها، طرح واره ها، تصاویر، دکمه ها و ... را جای دهید. این اشیاء در داخل سلول ها جای نمی گیرند و در یک لایۀ مخفی از دید شما که در کاربرگ وجود دارد جای می گیرند. از دید شما اینگونه است که گویی هر شیء بر روی مجموعه ای از سلول ها قرار گرفته است.

قسمتی از فصل دوم کتاب

یکی از مفاهیم اصلی در اکسل نوع دادۀ سلول ها است که لازم است با آنها آشنا شوید. در مورد مقادیر عددی اکسل و نحوۀ نمایش آنها (Format) و محدودیت های مقادیر آنها چیزهای زیادی وجود دارد که باید بیاموزید. یکی دیگر از انواع داده های اکسل فرمول های می باشد که خود آن شما را به دنیای دیگری وارد می کند. دنیایی که در آن بسیاری از کارهای سخت و پرمشقت، با اندکی فرمول نویسی سهل و آسان می گردند.

کار کردن با سلول ها و محدوده ها


بیشتر کارهایی که در اکسل انجام می دهید با سلول ها (cells) و محدوده ها (ranges) درگیر می باشد. درک اینکه بهترین روش سر و کله زدن با سلول ها و محدوده ها چیست می تواند در زمان و انرژی شما صرفه جویی کند.
یک سلول کوچکترین واحد موجود در اکسل است که مقداری را در خودش نگه می دارد. این مقدار گاهی متن است، گاهی عدد و گاهی فرمول. هر سلول با آدرسش شناسایی می شود که این آدرس خودش متشکل از شمارۀ ردیف آن سلول و حرف الفبای ستون آن می باشد. برای مثال سلول D9 در چهارمین ستون و نهمین ردیف قرار دارد.
یک گروه از سلول ها را محدوده (range) می نامند. محدوده ها نیز مانند سلول ها آدرس دارند. آدرس یک محدوده ترکیبی از آدرس سلول واقع شده در بالا و سمت چپ و آدرس سلول واقع شده در پایین و سمت راست گروه سلول های آن محدوده می باشد، این دو آدرس با کالن (colon) از یکدیگر جدا شده اند.

قسمتی از فصل چهارم کتاب

بعد از اینکه با محیط اکسل آشنا شدید و با انواع داده های موجود در اکسل آشنایی اولیه پیدا کردید، وقتش رسیده است که مقادیر خود را در سلول های اکسل وارد کرده و به داده هایتان نظم ببخشید. برای این کار ناچارید که با سلول ها و خواص آنها بیشتر آشنا باشید. همچنین از آنجا که سلول یک نرم افزار صفحه گسترده می باشد و طبیعتاً یکی از اهداف آن کار با مجموعه ای از داده ها می باشد، ناچارید که با محدوده ها نیز کار کنید. گاهاً نیز لازم می شود مجموعه ای از ستون ها و یا مجموعه ای از ردیف ها را انتخاب کنید و عملیات یکسانی را بر روی آنها صورت دهید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

آشنایی با جداول اکسل


جدول چیست؟ جدول یک محدودۀ مستطیلی شکل از داده های ساختاریافته می باشد. هر ردیف در یک جدول به یک موجودیت (entity) خاص مرتبط است، یک ردیف می تواند شامل اطلاعاتی دربارۀ یک مشتری، یک تراکنش بانکی، یک کارمند، یک محصول، و ... باشد. هر ستون در جدول شامل بخش خاصی از داده های موجودیت مربوطه می باشد. برای مثال اگر ردیفی شامل اطلاعات یک کارمند باشد، ستون مربوطه می تواند شامل دادۀ خاصی مانند نام آن کارمند، تاریخ استخدامش، حقوقش، بخشی که در آن کار می کند، و ... باشد. معمولاً جدول ها شامل یک ردیف هدر در بالایشان هستند که اطلاعات موجود در هر ستون را توصیف می کند.

قسمتی از فصل پنجم کتاب

ایجاد جدول در اکسل کار ساده ای است. کافیست محدوده ای از سلول ها را انتخاب کرده و دستور ایجاد جدول را اجرا کنید. اما بعد از اینکه جدول مربوطه به همین سادگی ساخته شد، حالا نوبت اکسل است که امکانات فراوانی را برای نظم بخشیدن به داده های موجود در آن جدول در اختیار شما قرار دهد. علاوه بر تسهیلات فراوانی که اکسل در این رابطه به شما ارائه می دهد، در زمینۀ ظاهر آن نیز قالب های متعدد و زیبایی را به شما پیشنهاد می کند. شما می توانید از بین ده ها نوع قالب نمایشی پیش فرض موجود در اکسل یکی را برای زیباسازی و خوانا کردن جدولتان انتخاب کنید. حتی اگر این قالب های از پیش آماده شده شما را راضی نمی سازند باز هم دست شما باز است که قالب های خاص خودتان را نیز بسازید.

آیا می دانید اکسل کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد و مهارتهای اکسلی شما می تواند در این حوزه ها بسیار کاربردی باشند. اگر در این زمینه مشتاق به مطالعۀ بیشتری هستید می توانید آموزش کاربرد اکسل (Excel) در مهندسی صنایع را ببینید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

فرمول ها و توابع در اکسل


فرمول عبارت از تکه کد خاصی است که در داخل یک سلول می نویسید. به عنوان مثال می توانید فرمولی در داخل سلولی بنویسید که جمع محدودۀ خاصی از سلول ها را در آن محاسبه کرده و نمایش دهد. فرمول ها گسترۀ وسیعی از عملگرها و توابع را شامل می شوند که بواسطۀ آنها می توانید با مقادیر و متن ها کار کنید. اساساً بدون این فرمول ها یک برنامۀ صفحه گسترده، هرگز کامل نمی شد.

قسمتی از فصل دهم کتاب

یک فرمول ساده اکسل می تواند فرمولی باشد که دو سلول اکسل را که مقادیر عددی درونشان موجود است با یکدیگر جمع بزند. فرمول ها با علامت = آغاز می شوند و بعد از آن طبق قوانین خاصی که باید رعایت کنید، ترکیبی از آدرس سلول ها، اسامی توابع، عملگرهای ریاضی و سایر عملگرها، و ... را در داخل سلول مربوطه قرار می دهید. فرمول ها بازۀ گسترده ای از عملیات های مختلف را شامل می شوند که به عنوان چندین نمونه می توان به انجام عملیات جمع مقادیر، میانگین گیری، محاسبات تاریخ و زمان، محاسبات رشته ای (محاسبات خاصی که بر روی متن ها صورت می پذیرند)، و ... اشاره کرد.

اگر در زمینۀ فرمول نویسی نیاز به یک منبع آموزشی خوب و جامع دارید می توانید آموزش استفاده از توابع و فرمول نویسی در اکسل که توسط دکتر آرمان ری بد تهیه شده است را ملاحظه کنید.

ایجاد فرمولی برای محاسبۀ جمع مقادیر


در حالت کلی فرمول جمع، مجموع بازه ای از سلول ها را محاسبه کرده و بر می گرداند. همچنین می توان این فرمول را طوری دستکاری کرد که فقط سلول هایی از آن بازه را که دارای شرایط خاصی هستند لحاظ کند.

قسمتی از فصل سیزدهم کتاب

در اکسل توابع متنوعی برای محاسبۀ جمع سلول ها وجود دارد که هر کدام از آنها کارکرد خاصی را دارد. به عنوان مثال می توان به توابع SUM، SUMIF، SUMPRODUCT و ... اشاره کرد. ساده ترین شکل استفاده از این تابع استفاده از تابع SUM است. اگر دستور \(\text{=SUM(A1:A17)}\) را عیناً در یک سلول قرار دهید، جمع مقادیر سلول های A1 تا A17 را برای شما محاسبه کرده و در سلولی که فرمول در آن قرار دارد، نمایش می دهد. این ساده ترین شکل استفاده از تابع SUM بود، بعد از آشنایی با این فرمول و آزمودن آن می توانید دانش خود را توسعه دهید و اشکال پیچیده تر و طبیعتاً سودمندتر آن را نیز بیازمایید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

تبدیل واحدها در اکسل


شما فاصلۀ بین نیویورک تا لندن را در واحد مایل می دانید، اما دفتر واقع در اروپای شرکت شما نیاز دارد تا این فاصله را به واحد کیلومتر بداند. چگونه باید این تبدیل را انجام دهید؟
تابع تبدیل اکسل (CONVERT) می تواند گسترۀ وسیعی از واحدها در دسته بندی های مختلف از جمله مساحت، فاصله، انرژی، نیرو، فشار، سرعت، دما، زمان، حجم، وزن، جرم و ... را برای شما انجام دهد.
تابع CONVERT به سه آرگومان (مقدار ورودی) نیاز دارد: مقداری که می خواهید آن را تبدیل کنید، واحدی که می خواهید تبدیل را از آن انجام دهید، و واحدی که می خواهید تبدیل را به آن انجام دهید.

قسمتی از فصل شانزدهم کتاب

امکان تبدیل واحدها در اکسل شما را فراتر از حد انتظار پیش می برد. شما می توانید با این امکان گسترۀ وسیعی از واحدهای اندازه گیری در گروه های مختلف طولی، حجمی، مساحت و ... انجام دهید. به عنوان یک مثال ساده از کاربرد تابع CONVERT به این مثال توجه کنید. \(\text{=CONVERT(A1,"mi","km")}\) : این تابع مقدار موجود در سلول A1 را از واحد مایل به واحد کیلومتر تبدیل می کند و نتیجه را در سلولی که فرمول در آن نوشته شده است نشان می دهد. اکنون اگر به سراغ سلول A1 بروید و مقدار آن را تغییر دهید، همزمان با تغییر مقدار سلول توسط شما، فرمول مربوطه نیز به صورت اتوماتیک از نو تبدیل را متناسب با دادۀ جدید انجام می دهد و نتایج را بروز رسانی می کند.

نمودارها در اکسل


نمودار (Chart) چیست؟ نمودار یک نمایش بصری از داده های عددی می باشد. اکسل برای شما ابزارهایی تدارک دیده است که بواسطۀ آنها می توانید گسترۀ وسیعی از انواع نمودارهای حرفه ای را به سادگی و فقط با چند کلیک بسازید. همچنین امکانات وسیعی برای شخصی سازی آنها در اختیار شما قرار می دهد.

قسمتی از فصل نوزدهم کتاب

نمایش داده ها در نمودارها می تواند خوانایی آنها را به شدت بالا ببرد و داده ها را ملموس تر و قابل درک تر کند. از آنجا که نمودارها در قالب تصاویر ارائه می شوند، حافظۀ تصویری اشخاص را درگیر می کنند و بهتر پیام را منتقل می کنند. یک ضرب المثل معروف انگلیسی می گوید: "یک تصویر به اندازۀ هزار کلمه حرف می زند."

جمع بندی درباره بهترین کتاب آموزش اکسل


کتاب مورد اشاره که در اینجا به معرفی آن پرداختیم کتاب کامل و جامعی در حوزۀ آموزش اکسل می باشد. در اینجا ما سعی کردیم صرفاً به بخش هایی از آن اشاره کنیم تا مشتی نمونۀ خروار باشد. توصیه می کنم اگر در حوزۀ اکسل به دنبال یک مرجع آموزشی خوب و جامع می گردید مطالعۀ این کتاب را در برنامۀ کاریتان بگنجانید.

بهترین کتاب آموزش اکسل

کاربرد اکسل در صنایع مختلف


امروزه اکسل در صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارد. از جمله کاربردهای اکسل در صنایع می توان به کاربردش در مدیریت و کنترل پروژه پرداخت که در همین زمینه آموزش مدیریت و کنترل پروژه در فرادرس منبع آموزشی خوبی می باشد.

جهت مشاهده آموزش های بیشتر در این زمینه و البته آموزش های بیشتر در سایر حوزه های فنی می توانید از سایت فرادرس بازدید نمایید. در این سایت می توانید موضوعات فراوانی در حوزه های برنامه نویسی، مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، رباتیک، و ... را بیابید.

در زمینۀ اکسل می توانید از آموزش رایگان اکسل در سایت خوش آموز نیز استفاده کنید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز