خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


دستگاه چاپ کارت ویزیت - معرفی انواع دستگاه چاپ

دستگاه چاپ کارت ویزیت - معرفی انواع دستگاه چاپ
در این مقاله به موضوع دستگاه های چاپ کارت ویزیت می پردازیم. همین ابتدای کار یک موضوع را برای شما روشن کنم، هر چند دستگاه های خاصی به منظور صرفاً چاپ کارت ویزیت تولید شده اند و در بازار موجود هستند، اما به صورت حرفه ای و اقتصادی در کارهای چاپ صنعتی از دستگاه های رایج افست یا دیجیتالی و سایر انواع دیگری که در این مقاله به معرفی انواع مختلف آن ها می پردازیم، استفاده می شود. در واقع دستگاه های مخصوص چاپ کارت ویزیت آنطور که باید هنوز در صنعت حرفه ای چاپ جای خودشان را باز نکرده اند و بیشتر برای مصارف کوچکتر و غیر صنعتی و در تیراژهای پایین مورد استفاده قرار می گیرند. قبل از اینکه سراغ دستگاه های چاپ کارت ویزیت برویم، فراموش نکنید که اولین قدم در چاپ کارت ویزیت اینست که آن را طراحی کرده باشید، اگر در حوزۀ طراحی کارت ویزیت مشتاق به یادگیری بیشتر هستید آموزش Publisher - طراحی کاتالوگ و کارت ویزیت می توانید جای خوبی برای یادگیری باشد.


معرفی انواع دستگاه های چاپ


به لطف فناوری در صنعت چاپ رشد فراوانی دیده می شود. امروزه انواع مختلفی از تکنیک های چاپ و همینطور انواع مختلفی از ماشین آلات چاپ در بازار موجود می باشند. اگر بخواهیم تعریفی از دستگاه چاپ ارائه کنیم، باید بگوییم که به هر دستگاهی که برای چاپ کردن جوهر بر روی بستر چاپ که می تواند کاغذ، پلاستیک، پارچه و ... باشد، مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه چاپ یا ماشین آلات چاپ اطلاق می شود. توسعه ماشین های چاپ صنعتی بسیاری از چیزها را در جهان دستخوش تغییر ساخت. یکی از مهمترین دستاوردهای این صنعت حفظ اسناد تاریخی، یافته های علمی و انتقال آسان دانش از نسلی به نسل دیگر است. امروزه در صنعت چاپ رقابت بسیاری بین شرکت های تولید کنندۀ ماشین آلات چاپ وجود دارد، این شرکت ها با بهره گرفتن از پیشرفت های علمی، مدام در تلاشند که ویژگی های بهتر و اقتصادی تر را تولید و عرضه کنند تا از این طریق بتوانند از رقبایشان پیشی بگیرند. البته در نهایت برندۀ اصلی این رقابت مصرف کننده ها هستند، با معرفی ویژگی های مختلف در این نوع ماشین آلات، امروزه چاپ نسبت به گذشته بسیار آسان تر و در ضمن حال بسیار با کیفیت تر گشته است.

اگر در حوزۀ چاپ فعال هستید، قطعاً با اهمیت نرم افزار فتوشاپ در صنعت چاپ آشنا هستید، اگر به دنبال مرجع آموزشی کاملی در این ارتباط می باشید آموزش فتوشاپ برای استفاده در صنعت چاپ و تبلیغات در فرادرس را به شما پیشنهاد می کنیم.


دستگاه چاپ کارت ویزیت
امروزه ماشین آلات چاپ در اندازه های مختلفی وجود دارند و همچنین دستگاه هایی بهینه شده برای چاپ در رفع نیازهای مختلف تولید شده اند. دستگاه های چاپ بزرگ و صنعتی، برای کارهای بزرگ همچون انتشارات کتاب، روزنامه، و ... وجود دارند، دستگاه های چاپ متوسط و کوچک نیز برای کاربردهای سبک تر در دسترس هستند. این شما هستید که بسته به کسب و کارتان یکی از این انواع را تهیه می کنید. در مقیاس های صنعتی و بزرگ پارامترهایی همچون سرعت چاپ و کیفیت چاپ حائز اهمیت بیشتری است، چرا که باید روزانه حجم بالایی از سفارشات چاپی را انجام دهند. اما در مقیاس های کوچکتر شاید سرعت چاپ آنقدرها حائز اهمیت نباشد و تمرکز بیشتر بر روی کیفیت خروجی چاپی باشد. امروزه علاوه بر اینکه دستگاه های چاپ مختلفی وجود دارند، فناوری های مختلفی نیز برای چاپ وجود دارد که بسته به نیازی که دستگاه مربوطه بدان منظور تولید شده است، ممکن است از فناوری مختلفی بهره بره باشد.

اگر قصد خرید یک دستگاه چاپ را دارید، مهمترین سوال شما باید این باشد که به چه منظور آن دستگاه را می خرید. نیاز چاپی شما چه تیراژ روزانه ای دارد. فطعاً عوامل متعدد دیگری همچون اندازۀ کاغذهای چاپی، نوع چاپ انجام شده، فروشندۀ دستگاه، پشتیبانی آن، شرکت سازندۀ آن، هزینۀ آن و ... نیز در خرید شما تعیین کننده هستند. در ادامه ما به انواع دستگاه های چاپ اشاره ای می کنیم:

  • چاپگرهای دیجیتال (Digital Printers)
  • چاپگرهای جوهر افشان (Ink-jet Printers)
  • چاپگرهای صفحه ای (Screen Printers)
  • ماشین های برجسته سازی (Embossing Machines)
  • دستگاه چاپ فلکسوگرافی (Flexographic Printing Machine)
  • ماشین های چاپ لترپرس (Letterpress Printing Machines)
  • چاپگرهای افست (Offset Printers)
  • چاپگرهای لیزری (Laser printers)
  • چاپگرهای بی سیم (Wireless Printers)
  • چاپگرهای سه بعدی (3D Printers)
  • چاپگرهای حرارتی (Thermographic Printers)
  • دستگاه چاپ الکترواستاتیک (Electrostatic Printing Machine)

هر چند در اینجا انواع متعددی از دستگاه های چاپ را برای شما فهرست کردیم، اما فراموش نکنید برای چاپ کارت ویزیت در شکل صنعتی آن معمولاً از دستگاه های چاپ دیجیتال یا دستگاه های چاپ افست استفاده می شود، برای همین در ادامه این مقاله بر روی این دستگاه ها بیشتر تمرکز خواهیم کرد. در فرآیند چاپ کارت ویزیت ابتدا توسط نرم افزارهایی همچون فتوشاپ طراحی صورت می پذیرد و سپس به کمک چاپگرهای دیجیتال یا چاپگرهای افست، فرآیند چاپ انجام می شود. اگر به دنبال آموزش های جامعی در این ارتباط هستید مجموعه آموزش فتوشاپ (Photoshop) را به شما پیشنهاد می کنیم.


چاپ کارت ویزیت با دستگاه های چاپ دیجیتال


امروزه دستگاه های چاپ دیجیتال محبوبیت زیادی بین کسانی که با صنعت چاپ سر و کار دارند پیدا کرده است، مخصوصاً برای کسانی که می خواهند در تیراژهای کم، کارهای با کیفیت ارائه دهند. از این رو قطعاً یکی از بهترین گزینه ها برای چاپ کارت ویزیت همین دستگاه های چاپ دیجیتال می باشند. معمولاً خروجی چاپی این دستگاه ها دارای وضوح بالا و کیفیت چاپ خوب است. علاوه بر کیفیت بالای چاپ، به لحاظ اقتصادی نیز این دستگاه ها طوری طراحی شده اند که می توانند کارهای با تیراژ پایین را نیز به شکلی مقرون به صرفه تولید کنند. در دستگاه های چاپ افست و صنعتی معمولاً به دلیل اینکه برای چاپ ابتدا فیلم و زینک تهیه می شود، اگر تیراژ کار پایین باشد، در نتیجۀ تُخس شدن هزینۀ فیلم و زینک در تیراژ، ناخودآگاه قیمت چاپ بسیار بالا می رود و به ناچار باید تیراژ کار از حد خاصی کمتر نباشد، بسته به نوع دستگاه چاپ افست معمولاً تیراژ کمترین کار از هزار تا پنج هزار متغیر است.

دستگاه چاپ کارت ویزیت
مجموع مزایایی که در بالا شمردیم، اهمیت دستگاه های چاپ دیجیتال را مشخص می سازد. این دستگاه ها به نوعی صنعت چاپ را متحول ساختند و در ضمن کار چاپ را از یک صنعت انحصاری که در خدمت غول های بزرگی بودند به کاری رقابتی در سطح جامعه تبدیل کردند و در نتیجۀ آن، رقابت بین تولید کننده های بیشتر، قیمت کمتر برای مصرف کنندگان را در پی داشت. اگر از این منظر به موضوع نگاه کنیم، باز تأیید خواهیم کرد که دستگاه های چاپ دیجیتال انقلابی در این حوزه را رقم زدند. به لطف فناوری این دستگاه ها به سادگی به کامپیوتر متصل می شوند و اگر طرح شما آماده باشد، در کمترین زمان ممکن کار خود را تحویل می گیرید. کافیست اپراتور دستگاه، طرح شما را با نرم افزارهای خاص این کار در کامپیوتر باز کند و همانند کار با یک پرینتر معمولی، دکمۀّ پرینت را کلیک کند، و تمام. به همین سادگی سفارش مشتری آماده می شود.

فراموش نکنید نرم افزارهای طراحی بخشی از کار طراحی را تشکیل می دهند و برای اینکه طراحی خوبی داشته باشید، ضرورت دارد که دانشی از جنس علم طراحی و گرافیک هم ضمیمۀ آن کنید، اگر به دنبال تکمیل دانش خود در این حوزه اید، مجموعه آموزش فتوشاپ، طراحی و گرافیک کامپیوتری جای مناسبی برای شما است.


چاپ کارت ویزیت با دستگاه های چاپ افست


اگر کار شما تیراژ بالایی دارد و مجبور هستید که در طول روز مشتریان فراوانی را راه بیندازید و در ضمن نسبت به تیراژتان کیفیت مطلوبی هم داشته باشید، مجبور هستید که از روش های صنعتی تر استفاده کنید و به دستگاه های چاپ افست روی بیاورید. چاپخانه های مجهز به دستگاه های افست می توانند تا روزانه ده ها هزار سفارش کارت ویزیت یا سایر انواع سفارشات چاپی را به مشتریان تحویل دهند. اگر در یک کلام بخواهیم دستگاه های چاپ افست را توصیف کنیم باید بگوییم که در تیراژ بالا کاملاً مقرون به صرفه هستند. شما هرگز نمی توانید با یک دستگاه چاپ دیجیتال یا حتی پرینترهای مختلف، با قیمت این دستگاه ها رقابت کنید. اگر یک هزارم حجم کاری را که یک دستگاه چاپ افست در یک روز انجام می دهد به یک چاپگر معمولی محول کنیم، در اندکی زمانی اگر منفجر نشود، دود از کله اش بلند می شود. در چاپ افست، هر چند هزینه راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات بالا است، اما فرآیند چاپ نسبتاً ارزان است.

دستگاه چاپ کارت ویزیت
چه از دستگاه چاپ دیجیتال استفاده کنید، چه از دستگاه چاپ افست استفاده کنید، از دید طراحی کارت ویزیت تغییری در کار ایجاد نمی کند، شما باید ابتدا طرحی را آماده کنید و به چاپخانه ارائه دهید. در چاپ دیجیتال طرح شما به سرعت بر روی کاغذ پیاده می شود، اما در چاپ افست باید مقدماتی سپری شود و از روی آن فیلم و زینک تهیه شود. اگر در زمینۀ طراحی کارت ویزیت نیاز به منبع آموزشی خوبی دارید و در ضمن زیاد هم اهل یادگیری فتوشاپ نیستید و نمی خواهید با فتوشاپ درگیر شوید، آموزش طراحی کارت ویزیت و بروشور با پاورپوینت (PowerPoint) در سایت فرادرس را به شما پیشنهاد می کنیم.


چاپ کارت ویزیت با پرینترهای جوهر افشان


هر چند به لحاظ صنعتی و استفاده از این کار به عنوان یک مدل کسب و کار منطقی نیست که با پرینترهای جوهر افشان (Ink-Jet Printers)، اقدام به چاپ کارت ویزیت کنید. اما اگر پرینتر جوهر افشانی را به منظور دیگری در اختیار داشته باشید، می توانید با تهیۀ کاغذ مناسب برای مصرف شخصی تان کارت ویزیت چاپ کنید. البته ذکر این نکته را از قلم نیندازیم که برخی از انواع پرینترهای جوهر افشان در بازار وجود دارند که تا حدودی توجیه اقتصادی دارند و با آنها می توانید حتی سفارش بگیرید و کار تحویل بدهید. مخصوصاً انواع پرینترهای رنگی مخزن دار که امروزه به وفور برای چاپ انواع مختلف سفارشات از جمله پوسترهای تبلیغاتی مختلف، چاپ روی سی دی و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

دستگاه چاپ کارت ویزیت
به دلیل ارزانتر بودن نسبت به سایر تکنولوژی های چاپ، پرینترهای جوهر افشان از پر استفاده ترین انواع چاپگرها می باشند. این پرینترها در انواع مختلفی از مدل های خیلی ارزان گرفته، تا مدل های حرفه ای و گران قیمت تر در بازار یافت می شوند. برخی از انواع آنها کیفیت های بسیار مطلوبی در حد کیفیت قابل رقابت با دستگاه های چاپ دیجیتال را ارائه می دهند و همین امر باعث شده است که در جاهای مختلفی همچون عکاسی ها، و دفاتر چاپی کوچک، یک پرینتر جوهر افشان خوب، اتاق کار آنها را مزین کرده باشد. همانطور که پیشتر گفتیم دستگاه های چاپ دیجیتال صنعت چاپ را از انحصار غول ها در آوردند، و به صنعتگران متوسط نیز اجازۀ ورود به این بازار را دادند، در مقایسه با پرینترهای دیجیتال، پرینترهای جوهر افشان به صنعتگران متوسط نیز سوری زدند و رسماً به هر شخصی با هر میزان سرمایۀ اندکی هم که داشته باشد، اجازۀ ورود به دنیای چاپ را دادند.

قیمت ارزانتر، نیاز به فضای کمتر برای نگهداری، هزینه های پشتیبانی کمتر، هزینه های تجهیزات ارزانتر، همه و همه دست به دست هم دادند تا این پرینترها را جزء محبوب ترین ها در بین ماشین آلات چاپ کنند. پرینترهای جوهر افشان به چاپگرهای خانگی مشهورند. البته فراموش نکنیم که در کنار مزایایی که بر شمردیم، معایبی هم متوجه این نوع پرینترها هست که از جملۀ آنها می توان به کندی آنها و عدم توان پاسخ گویی به تیراژ بالا اشاره کرد. اگر یکی از این نوع پرینترها را دارید یا قصد دارید که یکی از آنها را بخرید، بد نیست کمی وقت بگذارید و آموزش کورل پیشرفته را بخوانید تا بتوانید وارد دنیای حرفه ای طراحی و علی الخصوص طراحی کارت ویزیت که در این نوشتار به طور خاص به آن پرداخته ایم، شوید.


نتیجه گیری دربارۀ دستگاه چاپ کارت ویزیت


دستگاه چاپ کارت ویزیت
همانطور که در طول این مقاله اشاره کردیم، در صنعت چاپ تکنولوژی ها و دستگاه های مختلفی وجود برای چاپ و مشخصاً چاپ کارت ویزیت وجود دارند. اینکه کدام یک از اینها بهترند، تا حدود زیادی بسته به نیازهای شما و پارامترهای دیگر مرتبط با شما از جمله میزان بودجه، حجم و تیراژ کار، و مواردی از این قبیل دارد. در مقیاس صنعتی و بزرگ دستگاه های افست مناسبترند، در مقیاس های متوسط دستگاه های چاپ دیجیتال جایگزین بهتری اند و در مقیاس های کوچک و حتی خانگی نیز، چاپگرهای جوهر افشان انتخابی اقتصادی ترند.

جهت مشاهده آموزش های بیشتر در این زمینه و البته آموزش های بیشتر در سایر حوزه های فنی می توانید از سایت فرادرس بازدید نمایید. در این سایت می توانید موضوعات فراوانی در حوزه های برنامه نویسی، مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، رباتیک، و ... را بیابید.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز