خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نحوه ایجاد فایل در اوبونتو با دستورات خط فرمان

نحوه ایجاد فایل در اوبونتو با دستورات خط فرمان
لینوکس سیستم عاملی است که عمدتا توسط افراد حرفه ای مورد و توسعه دهندگان استفاده می شود و این کاربران غالبا ترجیح شان به استفاده از دستور خط فرمان به جای GUI است. بر خلاف سیستم عامل ویندوز که بیشتر کارها با چند کلیک انجام می شود، لینوکس برای همه چیز مانند فشرده سازی، Extract کردن و .. دستوراتی دارد. این دستورات در خط فرمان لینوکس معروف به Terminal یا Shell اجرا می شوند. Terminal یا Shell ابزاری در لینوکس است که وظیفه اجرای دستورات را بر عهده دارد. امروز روش های مختلفی را معرفی می کنم که با استفاده از ترمینال می توانید یک فایل را در لینوکس ایجاد کنید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
در دنیایی که قبلاً کارهای زیادی برای بهبود UI/UX انجام شده است و رابط کاربری بسیار قدرتمندتر است، خط فرمان هنوز مزایای زیادی نسبت به GUI دارد. به طور معمول، لینوکس یک سیستم عامل است که در سرورها استفاده می شود و بیشتر توسط کاربران فنی مانند توسعه دهندگان استفاده می شود. نیاز اصلی آنها این است که کنترل بیشتری بر روی سیستم داشته باشند، نیاز به عملکرد سریع، قابلیت های اسکریپت نویسی و موارد دیگر داشته باشند که متأسفانه GUI قادر به ارائه آنها نیست. در محیط‌های سرور مانند دیتاسنترها یا مراکز داده معمولاً GUI روی سرورها نصب نمی کنند چرا که اولا load شدن آن زمان بر بوده و ثانیا منابعی صرف آن نمی شود چون به هر حال سیستمی که دارای GUI است منابع سیستم مانند Ram و CPU بیشتری را اشغال می کند و ضمن اینکه امنیت هم در سیستم هایی که GUI ندارند قدرتمندتر است و اساسا رابط کرابری گرافیکی GUI برای End User که من و شما باشیم در نظر گرفته شده است چون کار کردن برای ما ساده تر شود. پس برای اینکه لینوکس کار حرفه ای باشیم و یا شویم، چاره ای نیست جز اینکه به دستورات Shell لینوکس تسلط کافی داشته باشیم.



چند مزیتی که خط فرمان لینوکس به GUI دارد:
کنترل سیستم
برای بسیاری از کارها مانند Rename کردن هزاران فایل به صورت انبوه، سهولت بسیار بیشتری را فراهم کنید.
امکان استفاده از اسکریپت
استفاده کمتز از Ram و Performance بیشتر

اکنون قصد دارم روش های مختلفی را به اشتراک بگذارم که از طریق آنها می توانید یک فایل در لینوکس ایجاد کنید.

در لینوکس دستورات زیادی وجود دارد که از طریق آنها کاربر می تواند فایل ایجاد کند. هر دستوری اهمیت خاص خود را دارد. برخی از پرکاربردترین آنها عبارتند از:

1. استفاده از دستور "cat".
2. استفاده از دستور 'touch'.
3. با استفاده از علامت Redirect ">".

در این آموزش ما از سیستم عامل Ubuntu استفاده خواهیم کرد و دستورات را در آن اجرا می کنیم. اما همه دستورات در سایر توزیع‌های لینوکس مانند Debian و CentOS نیز به همین صورت کار می کنند.

دستور "cat" که یا "concatenate" یکی از پرکاربردترین دستورات در سیستم عامل لینوکس است. عملکردهای متعددی از دستور "cat" وجود دارد که شامل:

ایجاد یک یا چند فایل
مشاهده محتوای فایل در خط فرمان
خروجی یک فایل را روی صفحه ترمینال یا فایل دیگری redirect کنید

در این آموزش، ما فقط بر روی ایجاد یک فایل تمرکز کرده ایم. بنابراین، بیایید ببینیم چگونه می توانیم با استفاده از دستور "cat" یک فایل ایجاد کنیم.
پس Terminal را باز کنید. بصورت پیشفرض ترمینال در محل یا دایرکتوری home باز می شود اما برای تأیید اینکه ترمینال در حال حاضر به کجا اشاره می‌کند، از دستور «pwd» استفاده می‌کنیم. "pwd" مسیری را که ترمینال در حال حاضر به آن اشاره می کند، برمی گرداند. در حال حاضر، ما در حال ایجاد یک فایل در محل پیش فرضی هستیم که ترمینال به آن اشاره می کند، اما اگر می خواهید یک فایل در مکان دیگری ایجاد کنید، می توانید با استفاده از دستور change directory یا همان cd مسیر را تغییر دهید. برای این منظور cd و سپس مسیر را وارد کنید. توجه داشته باشید که این دستور و مسیرها case sensitive هستند و حساس به حروف کوچک و بزرگ هستند. مثلا اگر می خواهید به مسیر Documents وارد شوید، دستور را به فرم زیر وارد کنید:

cd Documents

حالا برای ایجاد یک فایل دستور cat > filename.txt را تایپ کنید که filename در حقیقت نام فایل شما بوده و txt نوع فایل یا فرمت فایل(Extension) است.

cat > filename.txt

یا

cat > khoshamoz.txt

همانطور که مشاهده می کنید پس از اجرای دستور، کرسر چشمک زن ماوس منتظر تایپ متن از سوی شماست. در واقع این متن که وارد می کنید، در همین فایل متنی ذخیره می شود. اگر می خواهید متن درون این فایل تایپ کنید، کتن خود را در همین ترمینال تایپ و کلیدهای Ctrl+D را بزنید و سپس به خط فرمان برمی گردید.
پیش از آنکه فایل جدیدی در یک دایرکتوری ایجاد کنید، ابتدا با دستور ls چک کنید که فایلی با همان نام در همین مسیر وجود نداشته باشد.

در سیستم عامل لینوکس، هر فایل دارای جزئیات مهر زمانی(timestamp) است، مثلا آخرین باری که بدان فایل دسترسی پیدا کرده اید و یا آخرین باری که فایل ویرایش شده، همگی ثبت شده هستند. دستور 'touch' یکی از ابزارهای لینوکس است که برای ایجاد، تغییر یا ویرایش timestamp فایل استفاده می شود.
بیایید ببینیم چگونه می توانیم با استفاده از دستور "touch" یک فایل ایجاد کنیم. اکنون برای ایجاد یک فایل، دستور “touch filename.txt” را بنویسید که در آن filename نام فایل شما و txt پسوند فایل خواهد بود.

touch filename.txt

در سیستم عامل لینوکس > به عنوان نماد Redirect یا تغییر مسیر شناخته می شود اما از همین عملگر برای ایجاد فایل هم می توانیم استفاده کنیم. بیایید ببینیم چگونه می توانیم با استفاده از دستور "touch" یک فایل ایجاد کنیم. کافیست مثلا در ترمینال دستور زیر را وارد کنید:

echo “this is a dummy text” > filename.ext

با اجرای دستور فوق، متن this is a dummy text در یک فایل جدید با نام filename.txt که در دایرکتوری جاری در terminal ایجاد شده، ذخیره می شود.

نحوه ایجاد فایل در اوبونتو با دستورات خط فرمان

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز