خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


راهنمای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون و بررسی بازار کار پایتون

راهنمای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون و بررسی بازار کار پایتون
امروزه همه دربارۀ پایتون صحبت می کنند. اجتماع برنامه نویسان پایتون مدام به صورت تصاعدی در حال رشد است. علم داده، یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، برنامه نویسی وب و بسیاری حوزه های دیگر همگی تحت سیطرۀ قدرت پایتون قرار گرفته اند. در قلمرو زبان های برنامه نویسی سمت سرور، پایتون زبانی است که خواندن و همینطور نوشتنش بسیار ساده تلقی می شود. علاوه بر آن به شدت مقیاس پذیر است. بزرگترین شرکت های دنیا به آن اتکا کرده اند، علاوه بر آن برای نمونه های کوچک و ساده نیز عالی می باشد. به دلایلی که تا بحال اشاره شده، و همچنین به دلایلی که در ادامۀ این نوشتار ذکر خواهند شد، ما فکر می کنیم که یادگیری زبان پایتون ایدۀ بسیار خوب و ارزشمندی است، از این رو برای آموزش پایتون بهترین آموزش‌های فرادرس هم در خلال متن معرفی میشوند.

آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون


پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و همه منظوره است، یعنی برای برنامه نویسی در زمینه های متنوع نرم افزاری به کار می رود. پایتون یک زبان سمت سرور است، بدین معنا که بر روی سرور اجرا می شود و مسئول پردازش منطق برنامه و پردازش ورودی های کاربر و ارتباط با پایگاه داده و سایر سرورها می باشد. پایتون در سال 1980 توسط خیدو فان روسوم (Van Rossum) طراحی شد و برای دهه ها همراه با سایر زبان های سمت سرور مانند جاوا و C وجود داشته است. فان روسوم زبان پایتون را طوری طراحی کرده است که خواندن و نوشتن آن بسیار شبیه زبان انگلیسی باشد و طبیعتاً نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی بسیار آسان باشد.

پایتون یک زبان برنامه نویسی اُپن سورس است و در طول سال های اخیر به دلیل کاربردش در علم داده (data science) بسیار محبوبیت پیدا کرده است. همچنین برنامه نویسان زیادی از پایتون در حوزۀ یادگیری ماشین، مدلسازی داده، تجزیه و تحلیل داده ها و هوش مصنوعی استفاده می کنند. طبیعتاً هر جا که جامعۀ برنامه نویسان یک زبان خاص تعداد زیادی داشته باشند، منابع و کتابخانه های کد وسیعی نیز وجود خواهند داشت، و این را نیز می توان به مزایای بیشمار پایتون اضافه کرد. شما هم می توانید سراغ آموزش های زبان برنامه نویسی پایتون بروید و به این اجتماع بزرگ بپیوندید.

چرا باید به سمت پایتون برویم؟

پایتون به شدت همه منظوره است و کاربردهای فراوانی دارد


علاوه بر مواردی که تاکنون از کاربردهای پایتون اشاره کردیم می توانیم به داده کاوی (Data Mining)، برنامه نویسی وب، طراحی فریم ورک های وب، سیستم های جاسازی شده (Embedded Systems)، طراحی برنامه های گرافیکی، طراحی بازی ها، توسعۀ شبکه و برنامه نویسی آن، توسعۀ محصول های مختلف، توسعۀ سریع برنامه های کاربردی (Rapid Application Development)، ایجاد تست های مختلف و اسکریپت نویسی اتوماسیون اشاره کرد. می توان به این موارد لیست طولانی و بلند بالای دیگری را هم اضافه کرد.

پایتون به عنوان جایگزینی برای زبان هایی همچون زبان C، زبان R، زبان جاوا به کار می رود و می تواند تمامی کارکردهای آنها را البته به شکلی ساده تر و خواناتر انجام دهد. به همین دلیل هم هست که جامعۀ برنامه نویسان پایتون مدام در حال رشد می باشد. ضمن اینکه خوشبختانه پایتون فریم ورک های فراوانی برای توسعۀ سریعتر برنامه های مختلف نیز دارد، به عنوان مثال می توان به فریم ورک کیوی برای توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ، یا فریم ورک جنگو برای توسعه برنامه های تحت وب اشاره کرد.

چرا باید به سمت پایتون برویم؟

چه نوع شرکت هایی از پایتون استفاده می کنند؟


پایتون برای ساخت نمونه های اولیۀ سریع بسیار عالی است، از این رو به طور گسترده ای توسط استارت آپ ها برای ساختن محصولات نمونۀ اولیۀ شان استفاده می شود. از آنجا که پایتون مقیاس پذیری بالایی دارد توسط بزرگترین شرکت های دنیا برای ساخت پیچیده ترین برنامه های مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال نتفلیکس (Netflix) از پایتون در بیشتر امورش بهره می برد. همچنین گوگل نیز در راه حل های زیادی از پایتون استفاده کرده است. امروزه تعداد زیادی از برنامه نویسان گوگل از پایتون استفاده می کنند. بنا بر داده هایی که iDataLabs منتشر کرده است امروزه \(67\%\) از شرکتهای که از پایتون استفاده می کنند، شرکتهای کوچک با درآمد کمتر از \(50\) میلیون دلار در سال هستند، \(9\%\) شرکت های با اندازۀ متوسط و درآمد بین \(50\) میلیون دلار تا \(1000\) میلیون دلار هستند، و \(17\%\) نیز شرکت های بزرگ با درآمد بیش از \(1000\) میلیون دلار هستند.

چرا باید به سمت پایتون برویم؟

بازار کار پایتون بسیار عالی است


رشد چشمگیر استفاده از پایتون منجر شده است که بازار کار این زبان برنامه نویسی هم با تقاضای زیادی مواجه شود. بنا بر داده هایی که لینکدین منتشر کرده است در سال \(2020\) پایتون رتبۀ دوم را در زمینۀ تقاضای کار داشته اشت.

چرا باید به سمت پایتون برویم؟

خواندن، نوشتن، و یادگیری پایتون آسان است


هدف از طراحی پایتون این بوده است که از شر پیچیدگی های بی مورد خلاص شویم و فقط چیزهای ضروری را حفظ کنیم. به همین دلیل خواندن، نوشتن و یادگیری پایتون نسبت به بیشتر زبان های برنامه نویسی، بسیار ساده تر است.

طبق یک نظر سنجی که از \(909\) برنامه نویس در آمریکا به عمل آمد، در پاسخ به این سوال که یادگیری کدام زبان برنامه نویسی از سایر زبان ها ساده تر است، پایتون بعد از HTML در رتبۀ دوم قرار داشت. البته با توجه به اینکه HTML اساساً جزء زبان های اسکریپتی می باشد می توان با قاطعیت گفت که در این نظر سنجی پایتون ساده ترین زبان برنامه نویسی بوده است. البته آزمودن این موضوع کار سختی نیست و می توانید همین الان با آموزش مقدماتی برنامه نویسی پایتون در فرادرس خودتان درستی آن را بیازمایید.

چرا باید به سمت پایتون برویم؟

ویژگی ها و امتیازات پایتون


پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده (Interpreted) است، بدین معنا که نیازی نیست که نیازی نیست که ابتدا دستورات آن به زبان ماشین کامپایل شوند و می توانند مستقیماً توسط برنامه نویس اجرا شوند. همین مزیت کافی است تا این زبان توسط یک ماشین مجازی یا شبیه ساز مورد استفاده قرار گیرد.

پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است و می تواند برای سناریوهای پیچیده مورد استفاده قرار گیرد. در زبان های سطح بالا شما با متغیرها، آرایه ها، اشیاء، عبارات پیچیدۀ ریاضی یا بولی، و سایر مفاهیم انتزاعی علم کامپیوتر سر و کار دارید.

همچنین پایتون دارای مدیریت اتوماتیک حافظه و سیستم نوع پویا (dynamic type system) می باشد و پارادایم های وسیعی از برنامه نویسی همچون برنامه نویسی شیء گرا، برنامه نویسی تابعی و رویه ای را پوشش می دهد.

پایتون برای تمامی سیستم عامل ها در دسترس است و همچنین دارای منبعی بازی با نام CPython است که محبوبیت فراوانی را کسب کرده است.

پایتون بیشترین متقاضی یادگیری را دارد


با مزایایی که تاکنون برشمردیم و مزایای بسیار دیگری که اشاره نکردیم، عجیب نیست که پایتون خواستنی ترین زبان برنامه نویسی دنیا باشد. همین مزایا منجر شده است که در سایت stackoverflow ، که از برترین انجمن های برنامه نویسی می باشد، بیشترین متقاضی برای یادگیری را داشته باشد. همچنین در بین زبان های محبوب این سایت در سال 2020 بعد از Rust و TypeScript پایتون رتبۀ سوم را داشته باشد.

زبان های برنامه نویسی که برنامه نویسان تمایل به یادگیری اش دارند چرا باید به سمت پایتون برویم؟

از کجا شروع کنیم؟


خوشبختانه مجموعۀ فرادرس به عنوان بزرگترین مرجع آموزش آنلاین در ایران آموزش های فراوانی را در حوزۀ برنامه نویسی پایتون ارائه کرده است که می توانید لیست برخی از آنها را در ادامه ببینید، البته علاوه بر پایتون می توانید در فرادس آموزش های فراوان دیگری را نیز بیابید.


جهت مشاهده آموزش های بیشتر در این زمینه و البته آموزش های بیشتر در سایر حوزه های فنی می توانید از سایت فرادرس بازدید نمایید. در این سایت می توانید موضوعات فراوانی در حوزه های برنامه نویسی، مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، رباتیک، و ... را بیابید.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز