خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست

لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست
در آغاز سخن باید بگوییم لایسنس به معنای پروانۀ بهره برداری می باشد. و لایسنس oem مشخصاً به نوعی از پروانه بهره برداری از محصول ویندوز مایکروسافت اشاره دارد. در انتهای مقالۀ لایسنس oem چیست درک درستی از لایسنس oem و البته لایسنس Retail که در نقطۀ مقابل آن قرار دارد، خواهید داشت. اگر خیلی خلاصه و مختصر بخواهیم بگوییم لایسنس oem و لایسنس Retail چه هستند، باید بگوییم که اینها دو شیوۀ مختلف فروش نرم افزار توسط مایکروسافت هستند. در طول این مقاله این دو نوع فروش را با یکدیگر مقایسه می کنیم و به مقایسه شباهت ها و تفاوت های آنها می پردازیم. از آنجا که شرکت مایکروسافت پشتیبانی ویندوز \(7\) را خاتمه داده است، در حال حاضر ویندوز \(10\) تنها گزینۀ باقی مانده است که مایکروسافت با این دو لایسنس مختلف به فروش می رساند. مایکروسافت برای فروش ویندوز 10 از چند نوع لایسنس مختلف استفاده می کند که لایسنس oem و لایسنس Retail رایج ترین آنها هستند، اما نوع سومی با نام لایسنس Volume نیز وجود دارد که در بین سازمان ها و شرکت ها شناخته شده تر است و کاربران خانگی با آن سر و کاری ندارند. در ادامه به تک تک انواع این لایسنس ها خواهیم پرداخت. اگر در ارتباط با خود ویندوز 10 نیاز به راهنمای جامع و کاملی دارید، توصیه ما به شما استفاده از آموزش ویندوز 10 (Windows 10) می باشد.


لایسنس Retail


در ادبیات فروش ویندوز، به این نوع لایسنس، یک بستۀ کامل (Full Packaged Product) می گویند. اگر از طریق فروشگاه مایکروسافت اقدام به خرید ویندوز کنید، این گزینه را به شما پیشنهاد می دهد. در حال حاضر قیمت این بسته برای ویندوز 10 حرفه ای (pro) برابر با \($199\) می باشد. با خرید یک لایسنس Retail شما می توانید ویندوز 10 را بر روی هر یک کامپیوتر نصب کنید و احیاناً اگر در آینده کامپیوترتان را تغییر دادید، این لایسنس Retail را به کامپیوتر جدید منتقل کنید. به کلمۀ منتقل کردن که به صورت برجسته تر نوشته شده است، دقت کنید. شما هم زمان فقط می توانید از ویندوزی که به طور اورجینال خریداری کرده اید بر روی یک کامپیوتر استفاده کنید و امکان استفادۀ همزمان بر روی چند کامپیوتر را ندارید. اما با امکان انتقال که مایکروسافت برای شما پیش بینی کرده است، می توانید ابتدا روی ویندوز قبلی با انجام یک سری عملیات نرم افزاری، آن را غیر فعال کنید و سپس روی ویندوز جدیدی که در کامپیوتر جدیدتان نصب کرده اید، آن را فعال نمایید. یک مزیت برجستۀ دیگر لایسنس Retail اینست که شما از پشتیبانی مایکروسافت و مخصوصاً پشتیبانی تلفنی مایکروسافت برخوردار خواهید بود و در صورتی که هر گونه مشکلی در ارتباط با ویندوز شما پیش آید، کارشناسان مایکروسافت آن را برای شما رفع و رجوع خواهند کرد.

لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست
با خرید لایسنس Retail شما می توانید به رایگان از تمامی بروز رسانی های ویندوز مایکروسافت برخوردار شوید. اگر لایسنس شما از نوع Retail باشد، در صورتی که به هر کدام از سخت افزارهای شما آسیبی برسد و یا اینکه آنها را ارتقاء داده و تغییر دهید، به آسانی می توانید دوباره لایسنس ویندوزتان را فعال کنید و از مزایای استفاده از ویندوز اورجینال بهره مند باشید. تا اینجای کار دانستیم که طبیعتاً بهترین نوع خرید ویندوز برای ما خرید لایسنس Retail می باشد، چون هم امکان جابجایی آن بین کامپیوترهای مختلف را داریم و هم اگر مشکلی پیش آید، کارشناسان مایکروسافت برای حل آن به ما کمک خواهند کرد. اما با این وجود، چرا بحث سایر انواع لایسنس ها مطرح می شود. با خواندن بقیۀ این مقاله و آشنایی با سایر انواع لایسنس ها، خودتان به پاسخ این سوال خواهید رسید. برای اینکه دانش تان در ارتباط با سیستم عامل ویندوز و نسخه های مختلف آن را ارتقاء دهید، توصیه ما به شما استفاده از مجموعه آموزش نسخه های مختلف ویندوز می باشد که در فرادرس انتشار یافته اند.


لایسنس oem


در بخش پیشین مقالۀ لایسنس oem چیست، با لایسنس Retail و امکاناتی که با خرید آن در اختیار ما قرار می گیرد آشنا شدیم. اگر بخواهیم به طور خلاصه وار به چکیدۀ بخش پیشین در ارتباط با لایسنس Retail اشاره کنیم باید بگوییم که در لایسنس Retail شما امکان جابجایی ویندوز خریداری شده بین کامپیوترهای مختلف را دارید و در ضمن از پشتیبانی خاص و سفارشی مایکروسافت نیز بهره مند هستید. در لایسنس oem شما این دو امکان خاص را ندارید. یعنی امکان انتقال بین کامپیوترهای مختلف را ندارید و فقط می توانید ویندوز خریداری شده را روی یک کامپیوتر نصب کنید. اگر به هر دلیل به سخت افزار آن دستگاه آسیب برسد، یا اینکه دستگاه جدید دیگری بخرید، به ناچار باید نسخۀ دیگری از ویندوز را خریداری نمایید. نکتۀ دوم دیگر در مورد لایسنس oem اینست که در اینجا دیگر از پشتیبانی خاص مایکروسافت برخوردار نخواهید بود و باید به پشتیبانی عمومی آن مراجعه کنید.

لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست
شاید برایتان سوال پیش آید که پشتیبانی عمومی چیست. در پاسخ باید بگوییم پشتیبانی عمومی یعنی اینکه به آموزش های رایگانی که مایکروسافت در وبسایتش منتشر کرده است مراجعه کنید و اگر هم سوالی دارید می توانید در تالارهای گفتمانی که مایکروسافت بدین منظور پیش بینی کرده است مطرح کنید. در تالارهای گفتمان کارشناسان مایکروسافت و همینطور افراد دیگری که تمایل به پاسخ گویی دارند، مشارکت می کنند. البته از آنجا که ویندوز مایکروسافت یک محصول شناخته شده و جهانی است، در ارتباط با آن آموزش های بی شماری در دنیای وب یافت می شود و دست کم از این بابت نگرانی چندانی وجود ندارد. مشکل اصلی جایی پیش می آید که مشکل خاصی پیش آید که با جستجو در وب نتوانید پاسخش را بیابید که البته در آن صورت هم معمولاً کاربرانی که لایسنس oem خریداری کرده اند در نهایت با تغییر ویندوز مشکلشان را حل خواهند کرد.

یکی از دانش های بسیار مهمی که هر کاربر ویندوز باید با آن آشنا باشد، مهارت های کاربردی کامپیوتر می باشد. این مهارتها آنقدر حائز اهمیت هستند که در سراسر دنیا اسم خاص ICDL را به آن داده اند. اگر می خواهیم این دانش را داشته باشید یا اینکه آن را تقویت کنید، مجموعه آموزش مهارت های کاربردی کامپیوتر که در فرادرس انتشار یافته است، جای بسیار خوبی برای یادگیری می باشد.


شاید با خودتان بگویید، خوب با این تفاسیر لایسنس Retail گزینۀ خیلی بهتری است. چرا باید سراغ لایسنس oem بروم. پاسخش ساده است، به خاطر قیمت پایین ترش. لایسنس های oem تقریباً نصف قیمت لایسنس های Retail به فروش می رسند و برای همین کاربران مشتاق به خرید آن هستند. ضمن اینکه اساساً روش اصلی فروش لایسنس oem توسط مایکروسافت، اینگونه نیست که این لایسنس ها را مستقیماً به کاربران بفروشد، بلکه آنها را به صورت عمده ای در اختیار شرکت های تولید کنندۀ لپ تاپ یا کامپیوتر قرار می دهد. به عنوان مثال وقتی شما یک لپ تاپ می خرید که بر روی آن ویندوز نصب است، معمولاً ویندوز موجود بر روی آن ویندوز اورجینال با لایسنس oem می باشد. همین جا یک نکتۀ مهم به اذهان می رسد و آن اینست که حتی در کشورهایی که قانون کپی رایت رعایت نمی شود، مایکروسافت با کمک لایسنس oem سود سرشاری می کند. هر چند در ظاهر سود این گونه فروش ها برایش به اندازۀ سود حاصل از لایسنس های Retail نیست، اما در عوض وقتی بحث تعداد پیش می آید، میزان این سود سر به فلک می گذارد. شاید با خودتان بیندیشید، خوب ما که ویندوز نمی خریم و مثلاً فقط لپ تاپ می خریم، در پاسخ به این سوال باید اشاره کنم که دوست بزرگوار شما پول ویندوزش را هم می دهید. در واقع شرکت سازندۀ لپ تاپ پول ویندوز را روی قیمت لپ تاپش می کشد و بعد آن را به بازار عرضه می کند.

لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست
تا اینجای مقالۀ لایسنس oem چیست با دو لایسنس oem و Retail و شباهت ها و تفاوت های آن ها آشنا شدید. اگر بخواهیم به طور خلاصه این دو لایسنس را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم در لایسنس oem شما فقط امکان نصب بر روی یک دستگاه را دارید و امکان جابجایی بین دستگاه های مختلف را هم ندارید و در ضمن از پشتیبانی خاص مایکروسافت نیز محروم هستید، اما در لایسنس Retail این دو امکان را دارید. در مقابل در لایسنس oem شما هزینۀ خیلی کمتری را بابت خرید ویندوز متحمل می شوید. اما یک نکتۀ مهم دیگر را هم نباید فراموش کرد و آن اینکه در بسیاری از مواقع این شما نیستید که انتخاب می کنید از کدام لایسنس می خواهید، بهره مند شوید. در واقع وقتی سخت افزاری را می خرید که از قبل روی آن ویندوز اورجینال نصب شده است، به نوعی مجبور به استفاده از آن هم هستید و این انتخاب بر شما تحمیل می شود، مگر اینکه بخواهید دوباره هزینه خرید ویندوز با لایسنس متفاوت بدهید که چندان منطقی به نظر نمی رسد.

حالا که بحث از سیستم عامل ویندوز است، بد نیست اشاره کنم که می توانید به کمک آموزش نصب ویندوز 10 که در فرادرس منتشر شده است، ویندوز را خودتان به سادگی نصب کنید.


لایسنس Volume


در شرکت ها و کمپانی های بزرگی که بعضاً تا چند ده هزار نفر پرسنل دارند، قطعاً تعداد بسیار زیادی کامپیوتر وجود دارد، از لایسنس Volume استفاده می شود. برای درک بهتر موضوع، شرکتی را فرض کنید که در آن ده هزار کامپیوتر وجود داشته باشد و آنها اقدام به خرید نسخۀ اورجینال ویندوز می کنند. در این حالت اگر بخواهند ده هزار کد فعالسازی مختلف از مایکروسافت خریداری کنند، صرفنظر از پیچیدگی های بی مورد مدیریت فروش این کار، در هنگام نصب و فعال سازی نیز با پیچیدگی های زیاد و بی موردی مواجه خواهند شد. به عنوان مثال، دست کم مجبور خواهند بود این عملیات را بر روی ده هزار کامپیوتر تکرار کنند. برای حل این مشکل لایسنس Volume توسط مایکروسافت و البته سایر تولید کنندگان نرم افزار، ارائه شده است. لایسنس Volume بر روی یک کامپیوتر مرکزی فعال می گردد و بقیه کامپیوترهای موجود در مجموعه به واسطۀ آن یک لایسنس مرکزی فعال می گردند و دیگر نیازی نخواهد بود که روی تک تک کامپیوترها، به صورت جداگانه عملیات فعال سازی صورت پذیرد. در این روش به کمک مکانیزم هایی تشخیص داده می شود که کامپیوتر مربوطه در مجموعۀ کامپیوترهای مرتبط با سازمانی که ویندوز را خریداری کرده است قرار دارد.

لایسنس oem چیست - لایسنس Retail چیست
در این نوع از لایسنس، معمولاً بخشی از کار توسط خود پرسنل مایکروسافت صورت می پذیرد و جابجایی سرور مرکزی تحت کنترل قوانین خاصی که در قرارداد فروش ذکر شده است قرار دارد. لایسنس Volume با توجه به کارکردش که صرفاً با یک کد محصول مرکزی می توان ده ها هزار کامپیوتر را فعال کرد، به درد کاربران معمولی نمی خورد و صرفاً مخصوص شرکت های بزرگ با تعداد پرسنل بالا می باشد. بد نیست بدانید که شرکت مایکروسافت محصولات دیگرش همچون آفیس را نیز با مکانیزم های مشابهی به فروش می رساند. حالا که صحبت از آفیس شد باید بدانید که یکی از مهارت های مهم و کاربردی که در ادارات و سازمان ها بسیار بر روی آن تأکید می شود، داشتن مهارت کار با مجموعه نرم افزارهای موجود در بستۀ نرم افزاری آفیس می باشد، اگر در این زمینه مشتاق یادگیری بیشتر هستید، توصیه ما به شما استفاده از مجموعه آموزش نرم افزارهای آفیس (Microsoft Office) می باشد که در فرادرس منتشر شده است.


لایسنس MSDN


در بخش پایانی مقالۀ لایسنس oem چیست چیست به نوع دیگری از لایسنس های ویندوز می پردازیم. این لایسنس، تقریباً نوظهور است و مایکروسافت آن را برای توسعه دهندگان سیستم ها و برنامه نویس ها تدارک دیده است. توسعه دهندگان نرم افزار برای شرکت های تولید کنندۀ سیستم عامل همچون مایکروسافت و اپل بسیار حیاتی و حائز اهمیت هستند. اساساً بقای یک سیستم عامل به شدت به میزان برنامه نویس هایی که در ارتباط با آن سیستم عامل، نرم افزار تولید می کنند دارد. کافیست همین امروز برنامه نویس های دنیا از سیستم عامل مایکروسافت به هر سیستم عامل نوظهور و نوپای دیگری که حتی کسی اسمش را هم نشنیده است کوچ کنند، خواهید دید که ظرف اندک زمانی آن شرکت تازه وارد در اوج عزت و مایکروسافت با آن همه عظمت در اوج خفت قرار خواهند گرفت و دیهیم پادشاهی را شرکت تازه وارد بر سر خواهد گذارد. برای همین هم مایکروسافت در محصولات مختلفش همچون ویژوال استودیو، همچون اس کیو ال سرور و به تازگی در ویندوز، هوای برنامه نویس ها را بیشتر دارد و حتی در مواردی مثل اس کیو ال سرور نسخۀ دولوپر (نسخۀ برنامه نویسان) آن را به صورت کاملاً رایگان در اختیار برنامه نویس ها قرار داده است. البته این سیستم ها دارای محدودیت های خاصی هستند که از بحث این مقاله خارجند، اما کار برنامه نویس ها را راه می اندازند.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز