خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نرم افزار حسابداری هلو چیست + راهنمای تصویری کار با نرم افزار حسابداری هلو

نرم افزار حسابداری هلو چیست + راهنمای تصویری کار با نرم افزار حسابداری هلو
نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ این موضوعی است که در طول این مقاله به آن خواهیم پرداخت. نرم افزار هلو محصولی از گروه شرکت های طرفه نگار می باشد که از سال 1377 کار خودش در بازار نرم افزارهای حسابداری ایران را آغاز کرده است. این نرم افزار در طول این بیش از 20 سالی که از آغاز تأسیس طرفه نگار می گذرد، تغییرات زیادی کرده است و مدام امکانات آن بیشتر شده است به طوری که در حال حاضر شرکت طرفه نگار گسترۀ وسیعی از نرم افزار حسابداری فروشگاهی گرفته تا نرم افزارهای حسابداری مختص به اصناف مختلف را ارائه می دهد. همچنین نرم افزارهای حسابداری جامعی نیز دارد که برای سازمان های متوسط و بزرگ قابل استفاده می باشند.

البته پرداختن به تمامی این محصولات آن هم در یک مقاله قطعاً از حوصلۀ خوانندگان خارج است. ما در طول این مقاله به محصول نرم افزار حسابداری فروشگاهی هلو می پردازیم که اساساً شرکت طرفه نگار شهرتش را مدیون آنست و به نوعی پر فروش ترین و شناخته شده ترین محصول این شرکت نیز می باشد. در زمان هایی که بازار نرم افزار فروشگاهی ایران به شدت تشنۀ یک محصول حسابداری بود و از این بابت کمبود شدیدی در بازار محسوب می شد، ناگهان هلو ظهور کرد و موفق شد از این کمبود رقیب نهایت استفاده را ببرد و تعداد فروشش را به بیش از 400 هزار نسخه که رقم بی سابقه ای برای فروش یک نرم افزار حسابداری به شمار می رود، برساند. البته به مرور زمان کم کم رقبای جدیدی پیدا شدند و سهم هلو از بازار رفته رفته رو به کاهش گذاشت، اما به لطف آن فروش اولیۀ بالا و به لطف آن گردش مالی وسیع توانسته است سال ها به عنوان یکی از شرکت های مطرح و پر بنیه (به لحاظ مالی و اقتصادی) به حیات خودش ادامه بدهد و گسترش یابد.

اگر به عنوان یک حسابدار از نرم افزار حسابداری هلو استفاده می کنید، مجموعه آموزش دروس حسابداری از فرادرس می تواند برای شما بسیار سودمند باشد.


نگاهی کلی به نرم افزار حسابداری هلو فروشگاهی


هدف از نرم افزار حسابداری هلو فروشگاهی اینست که کار یک فروشگاه را مدیریت کند و سامان بخشد. از این رو در این نرم افزار کلیۀ عملیات های مرتبط با خرید، انبار کردن و فروش کالاها مدیریت می شود. در همین رابطه عملیات مالی مختلف مرتبط با عملیات های اصلی نیز طبیعتاً باید پوشش داده شوند. به عنوان مثال اگر در طول خرید و فروش پولی را در شکل وجه نقد دریافت یا پرداخت کنید، باید این وجه نقد در جایی از نرم افزار قابل ثبت و ضبط باشد. در همین راستا از آنجا که باید مشخص گردد این پول توسط کدام صندوق یا صندوق دار دریافت شده است، ضرورت پیدا می شود که در جایی از برنامه بتوانید صندوق هایتان را نیز معرفی کنید. این تسلسل ها باعث می گردد که برای انجام عملیات خرید و فروش، مجبور گردید یک سری اطلاعات را که در برنامۀ هلو به عنوان تعاریف پایه شناسایی می گردد، پیشاپیش در برنامه معرفی کنید. این اطلاعات شامل کالاها، اشخاص، صندوق ها، حساب های بانکی، انبارها، سرفصل های مالی و ... می شوند.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

همانطور که می دانیم رد و بدل شدن وجه نقد تنها شکل انجام معاملات نیست، امروزه بسیاری از مبادلات مالی از طریق دستگاه های کارتخوان (پوز های بانکی) صورت می پذیرند. بنابراین در نرم افزار هلو هم پیش بینی شده است که شما قادر باشید تراکنش های مالی انجام شده با پوز های بانکی را ثبت و ضبط کنید. علاوه بر آن ممکن است مبالۀ مالی به این شکل انجام شود که وجهی مستقیماً به حساب بانکی حواله گردد. از این رو امکان مدیریت حواله جات نیز در نرم افزار حسابداری هلو فراهم آمده است.

یکی دیگر از شیوه های رایج انجام عملیات مالی، استفاده از چک های بانکی می باشد. شما ممکن است چک هایی را دریافت کنید یا اینکه چک هایی را پرداخت نمایید. هر کدام از این چک های دریافتی و پرداختی، ویژگی های خاص خودشان را نیز دارند. به عنوان مثال وقتی که چکی را از حساب بانکی خودتان به طرف حسابی می دهید که از او باری را خریداری کرده اید، طبیعتاً انتظار دارید که جایی در برنامه بتوانید وصول شدن این چک (در واقع پاس شدن آن) را همراه با تاریخ وصول مشخص سازید. یک سری عملیات های دیگر هم هستند که مرتبط با چک دریافتی هستند، به عنوان مثال ممکن است چکی را که از مشتری دریافت کرده اید به حساب بخوابانید که در اصطلاح حسابدارها به آن واگذار کردن چک می گویند و بانکی ها آن را با نام عملیات کلرینگ می شناسند. شاید هم چک را به حساب نخوابانید و قبل از اینکه سررسید چک برسد آن را خرج کنید، یعنی به جای بانک آن را به شخص دیگری واگذار کنید.

یکی از مهمترین نیازهای آموزشی شما به عنوان یک حسابدار یا شخصی که به امور حسابداری می پردازد، اینست که با نرم افزار اکسل آشنا باشید. شما حتی اگر از بهترین نرم افزارهای حسابداری در سطح جهانی نیز استفاده کنید، باز مواردی پیش می آیند که مجبور شوید بر روی لیستی از داده ها عملیات خاصی را صورت دهید که در آن برنامه پوشش داده نشده اند، برای همین هم هست که تمامی نرم افزارهای حسابداری دنیا امکان صادر کردن داده ها در قابل اکسل را به کاربرانشان می دهند. در همین راستا آموزش اکسل Microsoft Office Excel 2016 را به شما پیشنهاد می کنیم.


گاهی پیش می آید که کالایی را می فروشید که متعلق به شما نیست و آن را خریداری نکرده اید، بلکه شخص دیگری آن را به صورت امانی در اختیار شما قرار داده است که بفروشید و بعد از فروش درصدی را برای خودتان بردارید و الباقی را به او رد مال کنید. شاید چند انبار داشته باشید که هر کدام از آن ها در محل های فیزیکی جداگانه ای قرار داشته باشند. حتی می توانند در طبقات مختلف یک ساختمان و یا حتی در بخش های مختلف داخل یک فروشگاه باشند. اگر بخواهید موجودی این انبارها را به صورت تفکیک شده از هم نگه داری کنید و علاوه بر آن سوابق نقل و انتقال کالا بین انبارها را نیز مدیریت کنید، نیاز خواهید داشت تا نرم افزار حسابداری هلو این ویژگی ها را در اختیار شما بگذارد. خوشبختانه نرم افزار حسابداری هلو همۀ این موارد و البته کلی موارد دیگر را نیز که برای پرهیز از اطالۀ کلام در اینجا مطرح نکردیم، پیشاپیش در خودش دارد و شما به سادگی می توانید از آن ها بهره مند شوید.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

معرفی کالاها در نرم افزار هلو


در نرم افزار حسابداری هلو گروه کالاها در دو سطح پیش بینی شده اند که با اسامی گروه اصلی و گروه فرعی در برنامه شناخته می شوند. این اطلاعات را می توانید در منوی اطلاعات اول دوره بیابید و از همان مسیر اقدام به معرفی اطلاعات کنید. کار معرفی گروه های کالاها در نرم افزار حسابداری هلو بسیار ساده است و کافی است، نامی را به هر گروه تخصیص بدهید. در ادامه و بعد از اینکه گروه کالاها را معرفی کردید، می توانید اقدام به معرفی کالاهایتان کنید. هر کالا دست کم باید یک کد و یک نام داشته باشد. همچنین شما می توانید برای هر کالا میانگین قیمت خرید، آخرین قیمت خرید، قیمت فروش آن را مشخص سازید. ضمن اینکه اطلاعات زیاد دیگری شامل مالیات، عوارض، قیمت فروش به ارز و ... نیز وجود دارند که برای سادگی آموزش آن ها را فاکتور گرفته ایم. برای اینکه بتوانید با نرم افزار حسابداری هلو به مدیریت خرید و فروش بپردازید الزامی است که ابتدا کالاهایی را که اقدام به خرید و فروش آن ها می کنید، در برنامه معرفی کنید. برای معرفی هر کالا هم بهتر است دست کم کد، نام، قیمت خرید و فروش آن را تعیین کنید تا کار ثبت فاکتورها راحت تر گردد. سپس در ادامه می توانید در صورت تمایل اطلاعات کالاها را تکمیل تر هم کنید تا در هنگام ارائه اطلاعات به مشتری ها توسط فروشنده ها، داده های جامعی برای پاسخ گویی در اختیارشان باشد.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

اگر می خواهید محاسبات خاصی را انجام دهید که در نرم افزار حسابداری هلو پیش بینی نشده اند، می توانید از نرم افزار اکسل برای این منظور استفاده کنید. شما می توانید با نرم افزار اکسل اقدام به رأس گیری چک هایتان کنید، می توانید حساب و کتاب های خاصی را که مایل نیستید در برنامۀ اصلی تان منعکس گردند جداگانه مدیریت کنید. نرم افزار اکسل نرم افزار بسیار قدرتمندی است و شما برای بهره بردن از آن فقط نیاز به کمی آموزش بیشتر دارید. در همین راستا توصیۀ من به شما استفاده از آموزش ارزشمند استفاده از توابع و فرمول نویسی در اکسل می باشد که در فرادرس انتشار یافته است.


معرفی طرف حساب ها در نرم افزار حسابداری هلو


تا اینجای مقالۀ نرم افزار حسابداری هلو چیست به جنبه های مختلفی از این نرم افزار پرداختیم. در این قسمت به موضوع طرف حساب ها می پردازیم. اما اول بیایید ببینیم طرف حساب چیست و به چه چیزی اشاره دارد. منظور از طرف حساب هر شخصی است که به نحوی با او مراودۀ مالی داریم. طرف حساب ممکن است یک مشتری باشد که محصولات شما را می خرد. ممکن است فروشنده ای باشد که شما محصولاتتان را از آنها می خرید و سپس به فروش می رسانید. در هر حالت، اگر پای شخصی در میان باشد که با او سر و کار مالی دارید، باید در این قسمت معرفی گردد. ممکن هم هست هیچ خرید و فروشی با او نداشته باشید و به دلیل دیگری مثلاً به دلیل اینکه صاحب مغازۀ شما می باشد، هزینۀ اجاره مغازه را در قالب یک چک روز یا مدت دار به او پرداخت نموده اید. در این حالت هم ضرورت دارد که اول آن فرد مالک محترم را در قسمت طرف حساب ها معرفی نمایید. کمینه اطلاعات ضروری در مورد طرف حساب ها اینست که کد و نامی را برایشان مشخص سازید. البته شما این امکان را نیز دارید که اطلاعات کاملی از جمله تلفن، موبایل، آدرس، کد ملی و ... را برای طرف حساب ها معرفی کنید. یک نکتۀ مهم دیگر در ارتباط با طرف حساب ها اینست که همانند کالاها این امکان را نیز دارید که آن ها را دسته بندی کرده و هر کدام را در طبقۀ خاص خودش قرار دهید.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

ثبت فاکتورها در نرم افزار حسابداری هلو


تا اینجای مقالۀ نرم افزار حسابداری هلو چیست متوجه شدید که دو تا از مهم ترین داده های ما در نرم افزار حسابداری هلو، اشخاص و کالاها می باشند. البته داده های مهم دیگری هم هستند، اما این دو، محوری ترین و اصلی ترین ها می باشند. اما هدف از تمامی آن داده های اولیه اینست که قادر به ثبت فاکتور باشیم. ثبت فاکتورها در نرم افزار حسابداری هلو بسیار ساده است و کافی است طرف حسابی را که پیشتر معرفی کرده بودید انتخاب کنید. همچنین در هر ردیف از فاکتور کالایی از اقلام فاکتور را انتخاب کرده و بسته به این که فاکتور مربوطه فاکتور خرید یا فاکتور فروش می باشد، تعداد و فی خرید یا فروشش را مشخص سازید. اگر هم مایل باشید، می توانید شرحی را برای هر ردیف وارد کنید. این شرح می تواند هر چیزی باشد، مثلاً اگر آن آیتم خاص شماره سریالی داشته باشد که ثبت آن در فاکتور ضرورت داشته باشد، می توانید از ستون شرح کالا استفاده کنید.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

سخن پایانی


هدف ما در مقالۀ نرم افزار حسابداری هلو چیست این بود که شما را به طور کلی با این نرم افزار آشنا سازیم. همچنین چند تا از صفحات اصلی و مهم این نرم افزار را که مربوط به اشخاص، کالاها و فاکتورها می باشند، با یکدیگر مرور نمودیم. یک نکتۀ جالبی هم در مورد اسم نرم افزار هلو هست که کشف خودم هست و شاید خوب باشد که آن را با شما در میان بگذارم. نام نرم افزار هلو برگرفته از نرم افزار مشابه خارجی دیگری که از قضا آن هم نرم افزار حسابداری است می باشد، نام این محصول خارجی Peachtree (هلو) می باشد. حتی لوگوی هلو نیز بسیار شباهت به آن نرم افزار دارد. البته به لحاظ ظاهری و امکانات، به پای محصول مورد نظر نمی رسد و کیلومترها با آن فاصله دارد اما رگه هایی از تقلید از آن محصول را می توان مشاهده نمود، البته این موضوع را به لحاظ شباهت های ظاهری مطرح کردم و الگو گرفتن از طراحی های خوب را به هیچ عنوان ایراد منطقی نمی دانم.

نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ آموزش کلی و آشنایی با نرم افزار هلو

در پایان این مقاله، مایلم لینک های آموزشی زیر از فرادرس را با شما به اشتراک بگذارم:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز