خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


انتخاب بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر - مقایسه فتوشاپ و فتوشاپ لایت روم

انتخاب بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر - مقایسه فتوشاپ و فتوشاپ لایت روم
امروز در این مقاله قصد داریم با بررسی هایی که انجام می دهیم بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر را به شما معرفی کنیم. همچنین در طول این مقالۀ آموزشی با نسخه های مختلف فتوشاپ نیز آشنایی پیدا می کنید. در همین آغاز سخن می خواهم نکتۀ مهمی را به شما یادآوری کنم که البته نیاز به کمی مقدمه دارد، نرم افزار فتوشاپ در حدود 33 سال پیش و در سال 1988 اولین نسخه اش را ارائه داد و از آن به بعد هر نسخۀ جدیدی از این نرم افزار که ارائه می شد، آن را با اعداد شماره گذاری می کردند. نسخه های 1 بعد 2 بعد 3 و همینطور تا سال 2002 که نسخۀ 7 از فتوشاپ ارائه شد، این رویه ادامه داشت. اما نسخۀ 8 از فتوشاپ که در سال 2003 ارائه شد، به CS تغییر نام داد. این رویه تا سال 2012 ادامه داشت و نامگذاری نسخه های فتوشاپ با CS2 سپس CS3 تا CS6 ادامه یافت. در واقع نسخۀ CS6 همان نسخۀ 13 فتوشاپ می شود. از آغاز سال 2013 دوباره شیوۀ نامگذاری تغییر کرد و این بار نسخۀ CC ارائه شد که در اصل همان نسخۀ 14 فتوشاپ می باشد. از سال 2012 تا کنون این نامگذاری CC ادامه دارد و البته به جای اینکه مشابه نامگذاری CS به آنها ایندکسی اضافه کنند، سال را به آنها افزوده اند. یعنی به ترتیب با CC 2015 بعد CC 2016 و ... داریم تا به CC 2019 برسیم. در مقام مقایسه، CC 2019 در واقع همان نسخۀ 20 فتوشاپ می باشد.

حالا چرا این مقدمه حائز اهمیت است و در آغاز سخن روی اهمیت آن تأکید کردم. نکته اش اینجاست که دیده ام برخی افراد به اصطلاح کارشناس در وبسایت های مختلف نسخه های مختلف CC و CS را با یکدیگر مقایسه می کنند که اساساً این مقایسه از ریشه اشتباه است. مثل این می ماند که شما بنز تولید شده در سال 2020 را با بنز تولید شده در سال 2000 مقایسه کنید. پر مسلم است که این محصول با فناوری های 20 سال بعد از نسخۀ پیشین تولید شده است و از هر منظری که به آن نگاه کنیم، قدرتمندتر است. البته اگر این دسته از کارشناسانی که اینگونه مقایسه ها را انجام می دهند، دیدشان مثل برخی پیرمردهای قدیمی اینست که هر چیزی قدیمی اش خوب است و آن قدیم ها همه چیز بهتر بود، توصیه می کنم به سیستم عامل داس برگردید و لذتش را ببرید. در ادامۀ این مقاله جزییات بیشتری در ارتباط با بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر

اگر از آن دسته افرادی هستید که به تازگی به دنیای طراحی عکس و نرم افزار قدرتمند فتوشاپ وارد شده اید، توصیه می کنم گذراندن آموزش مقدماتی فتوشاپ Photoshop که در فرادرس منتشر شده است را جزء برنامه هایتان بگذارید.


کدام نسخه از فتوشاپ برای من بهتر است؟


در این بخش از مقالۀ بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر، می خواهم پاسخ این سوال رایج را بدهم که "کدام نسخه از فتوشاپ برای من بهتر است؟". اگر بخواهم در یک جمله خیلی سریع به این سوال پاسخ دهم باید بگویم، مسلماً آخرین نسخۀ فتوشاپ که توسط شرکت ادوب، سازندۀ آن، ارائه شده است، بهترین گزینه برای شما می باشد. اما در اینجا جزییات مهم دیگری نیز وجود دارند که نباید آن ها را نادیده بگیریم. اگر بخواهید از فتوشاپ در حالت بهینه اش استفاده کنید طبق مشخصات سخت افزاری اعلام شده در سایت فتوشاپ که البته آخرین تاریخ بروز رسانی این اطلاعات اکتبر 2021 است، نیاز به پردازندۀ 64 بیتی AMD با 2 گیگاهرتز سرعت دارید که البته می توانید از پردازندۀ اینتل با کیفیت مشابه نیز بهره ببرید. همچنین دست کم 8 گیگ و بهتر آنست که 16 گیگابایت رم داشته باشید. همچنین پیشنهاد شده است که کارت گرافیک شما 4 گیگابایت حافظۀ ویدیویی داشته باشد و مانیتور شما نیز رزولوشن \(1920 \times 1080\) را پشتیبانی کند.

البته مواردی که در اینجا اشاره کردیم تمام ماجرا نیست. معمولاً کامپیوتر شما باید چند برابر این موارد اعلام شده قدرت داشته باشد، چرا که کامپیوتر یک دستگاه چند منظوره است و امروزه کسی آن را صرفاً برای یک کاربرد مشخص استفاده نمی کند. مسلماً وقتی که مشغول کار با فتوشاپ هستید، نیاز پیدا می شود در اینترنت جستجو کنید و تعدادی تب را در مرورگرتان باز کنید که خود همین موضوع مقداری از رم و سی پی یو را مصرف می کند. همچنین بسته به نیاز کاریتان ممکن است برنامۀ حسابداری یا سایر برنامه های کاربردی دیگر را نیز همزمان روی کامپیوترتان باز داشته باشید. با این تفاسیر اگر سخت افزار خوبی نداشته باشید، علی رغم اینکه مسلماً بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر آخرین و بروز ترین نسخه اش می باشد، شما مجبور خواهید شد از نسخه های قدیمی تر که منابع سخت افزاری کمتری مصرف می کنند، استفاده نمایید. پس بخشی از موضوع به سخت افزار مورد استفادۀ شما نیز بر می گردد. البته یک پارامتر بسیار مهم دیگر هم وجود دارد و آن قیمت خود نرم افزار فتوشاپ است که یک فاکتور بسیار مهم و تعیین کننده است. فتوشاپ جزء نرم افزارهای گران قیمت می باشد و همین الان با وجود اینکه نسخه های خیلی جدیدی از آن وجود دارند، بسیاری از افرادی که در کشورهایی زندگی می کنند که قانون کپی رایت در آنجا رعایت می شود، مجبورند از نسخه های خیلی قدیمی تر آن استفاده کنند. اما در کشور ما دست کم فعلاً، کاربران این چالش را ندارند و از نسخه های غیر اصل استفاده می کنند.

بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر

اگر از فتوشاپ برای ایجاد طرح های سه بعدی استفاده می کنید، بهتر آنست که سخت افزار شما بسیار بهینه باشد. اگر هم تاکنون از قابلیت سه بعدی سازی تصاویر در فتوشاپ بهره نبرده اید، آموزش فتوشاپ Photoshop سه بعدی که در فرادرس انتشار یافته است، می تواند به شما کمک کند.


فتوشاپ بهتر است یا لایت روم


در این قسمت از مقالۀ بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر می خواهم شما را با محصول دیگری از خانوادۀ فتوشاپ آشنا سازم. این محصول Photoshop Lightroom می باشد. نرم افزار فتوشاپ (PS) و نرم افزار فتوشاپ لایت روم (LR) هر کدام برای پوشش دادن به اهداف خاصی طراحی شده اند. آنچه فتوشاپ لایت روم برای آن بهینه شده است، قابلیت کار به صورت همزمان بر روی تعداد زیادی عکس می باشد. در جایی و در مقایسه ای که در یکی از سایت های فارسی زبان در این زمینه انجام شده بود، خواندم که فتوشاپ را بهتر از لایت روم دانسته بودند و این جمله ابداً صحیح نیست. خیلی حرفه ای ها از لایت روم هم در کنار فتوشاپ استفاده می کنند تا بخش از فرآیندهای کاری شان را اتوماتیک سازند. برنامۀ فتوشاپ یک نرم افزار آفلاین است و فایل های موجود بر روی کامپیوتر شما را پردازش می کند و در این زمینه هم امکانات فراوانی را برای پردازش تصاویر در اختیار شما قرار می دهد. در مقابل، فتوشاپ لایت روم یک سرویس ابری می باشد و فایل های شما را در ابر ذخیره می کند. اگر مدام بین چند دستگاه مختلف سوئیچ می کنید، مثلاً گاهی با کامپیوتر بر روی عکسی کار می کنید، سپس با تبلت آن را تغییر می دهید. یا گاهی هم پیش می آید که با موبایل تغییر کوچکی را در آن بدهید. لایت روم در این زمینه بسیار به شما کمک خواهد کرد.

همانطور که اشاره کردیم، لایت روم برای کار با تعداد زیادی عکس بهینه شده است. به کمک ویژگی های فراوانی که در این زمینه در لایت روم نهادینه شده است، شما می توانید در زمانی کم، کارهای زیادی را صورت دهید. لایت روم امکانات زیادی برای مدیریت و سازماندهی آلبوم تصاویر شما دارد. در هنگام ویرایش تصاویر نیز قابلیت هایی ارائه می دهد که به کمک آنها می توانید تنظیمات یکسانی را همزمان بر روی تعداد زیادی تصویر اعمال کنید. به این فرآیند اصطلاحاً فرآیند بچ (گروهی) گفته می شود. به کمک لایت روم می توانید یک سری تنظیمات از پیش آماده شده را که تحت عنوان presets شناخته می شوند، آماده سازید و آن ها را بر روی تصاویرتان اعمال کنید. علاوه بر آن presets های فراوان دیگری را نیز می توانید در اینترنت (هم رایگان و هم پولی) بیابید. هر چند نرم افزار فتوشاپ امکانات فراوانی را به شما ارائه می دهد اما این امکان را که در لایت روم وجود دارد، در خودش ندارد. پس اگر به فکر انتخاب بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر هستید، طبق راهنمایی های اشتباهی که در برخی سایت ها وجود دارد عمل نکنید. مقایسۀ بین لایت روم و فتوشاپ صحیح نیست، چرا که کاربرد و اهداف آن ها با هم متفاوتند. طبیعتاً انتظاراتی که از هر کدام از آنها نیز دارید باید متفاوت باشند.

در خانوادۀ محصولات فتوشاپ، دو محصول دیگر با اسامی Photoshop Express و Photoshop Camera نیز وجود دارند که برای کار با موبایل و تبلت بهینه شده اند و برای کامپیوتر نیستند. لذا این دو محصول را برای کسانی که می خواهند به صورت حرفه ای به ویرایش تصاویر بپردازند توصیه نمی کنیم. البته اگر از تبلت های اپل استفاده می کنید، خود فتوشاپ اصلی در نسخۀ مخصوص سیستم عامل مک آن، امکانات بسیار فراوانی را برای شما فراهم آورده است که به صورت حرفه ای نیز می توانید روی آن حساب باز کنید، حتی بعضی جاها کار با آن راحت تر هم می شود.

بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر

آنچه فتوشاپ بیشتر به آن شهرت دارد، ویرایش تصاویر می باشد. اما فتوشاپ در زمینۀ ایجاد انیمیشن نیز نرم افزار قدرتمندی است و از این لحاظ نیز می توانید روی آن حساب باز کنید. در همین راستا آموزش ساخت انیمیشن دو بعدی با فتوشاپ را به شما پیشنهاد می کنیم.


نتیجه گیری


در این بخش از مقاله می خواهیم هم به صورت خلاصه اشاره ای به مباحثی که مطرح شد بیندازیم و هم اینکه یک نتیجه گیری نهایی به شما اعلام کنیم که ساده تر بتوانید بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر را گزینش کنید. در بخش اول مقاله به مقایسۀ نسخه های مختلف فتوشاپ پرداختیم و معنای اسامی CS و CC را برای شما تشریح کردیم. لذا انتخاب بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر هیچ ارتباطی به CC یا CS بودن ندارد و همانطور که در آنجا به تفصیل اشاره کردیم، این اسامی صرفاً معادل شماره نسخه های فتوشاپ می باشند.

در بخش بعدی مقاله موضوع مهم دیگری را مطرح ساختیم و آن اینکه، گاهی اوقات صورت مسئلۀ اصلی شما نباید این باشد که بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر چیست. بلکه مسئله اصلی اینست که مناسب ترین نسخه از فتوشاپ برای شما و نسبت به بودجه ای که در اختیار دارید چه می باشد. بدون شک بنز بهتر از پراید است، اما بسته به اینکه بودجه اش فراهم باشد. لذا اگر شما هم سخت افزار ضعیفی دارید، باید از بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر چشم پوشی کنید و به مناسب ترین برای شما اکتفا نمایید.

در بخش بعدی مقاله به نرم افزار لایت روم که در واقع آن هم فتوشاپ و از خانوادۀ همین فتوشاپ است اشاره کردیم. برخلاف تصور رایج که باید بین فتوشاپ و لایت روم یکی را انتخاب کرد، در اینجا ما روشن ساختیم که انتخابی در کار نیست و شما می توانید هر دوی این محصولات را در کنار یکدیگر داشته باشید و اساساً هر کدامشان کاربرد خاص خودشان را دارند و اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. البته اشتراکاتشان نیز کم نیست و به وفور خصوصیات مشترک در بین این دو محصول یافت می شود. از همین رو هم هست که برخی راه را به خطا رفته اند و اقدام به گزینش بین این دو کرده اند. همچنین در این بخش به فتوشاپ اکسپرس و فتوشاپ کمرا نیز اشاره کردیم که دو نسخۀ دیگر از فتوشاپ می باشند که برای دستگاه های موبایل و تبلت بهینه شده اند و مخصوص کامپیوترهای رومیزی نیستند.

بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر

در اینجا بد نیست اشاره کنم که در حال حاضر آخرین نسخۀ ارائه شده از فتوشاپ نسخۀ 21 می باشد که با نام CC 2020 شناخته می شود و البته نسخه ای که احتمالاً شما بتوانید برای دانلود در سایت های ایرانی بیابید نیز CC 2019 می باشد که در واقع همان نسخۀ 20 از فتوشاپ می باشد. در حال حاضر بهترین فتوشاپ برای کامپیوتر همین نسخۀ CC 2020 است که البته اگر پردازش گروهی تصاویر را نیاز دارید، در کنارش می توانید فتوشاپ لایت روم را نیز داشته باشید.

در پایان این مقاله، مایلم منابع آموزشی زیر که در فرادرس منتشر شده اند را با شما به اشتراک بگذارم:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز