خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده — معرفی 4 نرم افزار کاربردی و رایگان ساخت انیمیشن

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده — معرفی 4 نرم افزار کاربردی و رایگان ساخت انیمیشن
امروز در مقالۀ دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده قصد داریم تا شما را با چند نرم افزار ساده برای ساخت انیمیشن آشنا کنیم. در ضمن، در انتهای این مقاله لینک دانلود این نرم افزارها را قرار داده ایم. برخی از نرم افزارهای انیمیشن سازی که در این مقاله به آن ها پرداخته ایم، علاوه بر سادگی بسیار قدرتمند نیز هستند و شما می توانید برای ساخت انیمیشن های حرفه ای نیز روی آن ها حساب باز کنید. به عنوان مثال یکی از نرم افزارهای معرفی شده، موهو (Moho) می باشد که انیمیشن معروف شکرستان را با آن ساخته اند. سعی ما بر اینست که در طول این مقاله، علاوه بر معرفی نرم افزارهای انیمیشن سازی، یک آموزش مقدماتی از اصول اولیۀ ساخت انیمیشن را نیز به شما معرفی کنیم. اگر مشتاقید که در ارتباط با ساخت انیمیشن بیشتر بیاموزید، مجموعه آموزش ساخت انیمیشن (Animation) را به شما پیشنهاد می کنیم.


1. نرم افزار انیمیشن ساز موهو


اگر قصد شروع ساخت انیمیشن را دارید، بدون شک گزینۀ اول شما باید نرم افزار موهو (Moho) باشد. این نرم افزار در عین سادگی، آنقدر قدرتمند است که طراحان فراوانی در سراسر دنیا از آن برای ساخت انیمیشن استفاده می کنند. از آنجا که پیشنهاد اصلی ما به شما نرم افزار موهو می باشد، در طول مقالۀ دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده بیشتر از سایر نرم افزارها بر روی موهو تمرکز خواهیم کرد. به کمک نرم افزار موهو شما می توانید طرح هایتان را به شکل وکتوری طراحی کنید. برای طراحی وکتوری امکانات فراوانی جهت کار با تک تک نقاط (Point) ها در اختیار شما گذاشته شده است. اگر در حوزۀ انیمیشن سازی تازه کار هستید، کلمۀ وکتور (Vetor) شما را نترساند. وکتور در واقع اشاره به طرح هایی دارد که شما به کمک ابزارهای داخل نرم افزار موهو ترسیم و رنگ آمیزی می کنید. به عنوان مثال تصویر زیر وکتوری می باشد که خود من ظرف چند دقیقه در داخل موهو طراحی کرده ام.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده

شاید با خودتان بگویید این که یک نقاشی معمولی است، چرا به آن وکتور گفته می شود. تصویر بالا در واقع خروجی نهایی طرح ما می باشد که به آن پیش نمایش می گویند. در داخل محیط نرم افزار، همین طرح را به شکل زیر خواهید دید.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده + آموزش مقدماتی ساخت انیمیشن با موهو

همانطور که خودتان هم می بینید، طرح ما متشکل از تعداد زیادی نقاط مختلف می باشد که به یکدیگر متصل شده اند و فضاهای بسته ای را ایجاد کرده اند که این فضاهای بسته، قسمت های مختلف کاراکتر ما، همچون کفش، پیراهن، شلوار، صورت، دست و ... را تشکیل می دهند. یکی از مهمترین قسمت های ساخت انیمیشن همین مرحلۀ طراحی می باشد، در این مرحله شما باید کاراکترهایتان را در قالب وکتورها در داخل نرم افزار موهو ایجاد کنید. البته این مرحله فقط مخصوص موهو نیست و در سایر نرم افزارهای انیمیشن ساز نیز، باید کارهای مشابهی را صورت دهید.

اگر به دنبال آموزشی جامع و کاربردی برای کار با نرم افزار موهو می باشید، آموزش پروژه محور نرم افزار موهو Moho در فرادرس را به شما توصیه می کنم. به کمک این آموزش می توانید ساخت انیمیشن های دو بعدی را تجربه کنید. البته بد نیست بدانید، موهو امکان ساخت انیمیشن های سه بعدی را نیز به شما می دهد.


بعد از اینکه طراحی های اولیۀ کاراکترها و سایر اشیاء طراحی مورد استفاده در انیمیشن را ساختید، باید با یک سری از اصول کلی ساخت انیمیشن آشنا شوید. یکی از مهمترین قسمت های ساخت انیمیشن، تایم لاین می باشد. تایم لاین (Timeline) را در تمامی نرم افزارهای ساخت انیمیشن خواهید دید. معمولاً هم یک زمان \(10\) ثانیه ای پیش فرض را که تقریباً به صورت یک استاندارد در آمده است، برای ساخت انیمیشن ها در نظر می گیرند. یک استاندارد دیگر استفاده از \(24\) فریم در هر ثانیه می باشد. طراحان انیمیشن به تجربه دریافته اند که اگر در هر ثانیه \(24\) فریم (تصویر) را به بیننده نشان دهند، آن تصاویر پشت سر هم را در قالب تصاویر متحرک خواهید دید. برای همین، این \(10\) ثانیه را در قالب \(10 \times 24 = 240\) فریم تقسیم بندی کرده اند. شاید با خودتان فکر کنید که اوه، یعنی باید برای هر \(10\) ثانیه از انیمیشنی که می سازم، \(240\) تصویر مختلف طراحی کنم. در پاسخ باید بگویم که اینطور نیست. در اینجا است که امکانات داخل نرم افزارهای انیمیشن سازی، همچون موهو به داد شما می رسد و زندگی را برای شما شیرین می کند.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده + آموزش مقدماتی ساخت انیمیشن

معمولاً شما با سه تکنیک کلی مختلف می توانید در نرم افزارهای انیمیشن سازی، تصاویر متحرکی را بسازید که در این مقاله دو مورد از این روش‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

روش اول حرکت دادن لایه ها می باشد. به عنوان مثال شما می آیید و فریم \(72\) را در تایم لاین انتخاب می کنید و سپس یکی از لایه های تصاویر را حرکت می دهید. همچنین می توانید لایه های مختلفی را نیز حرکت دهید. بسته به مسیر حرکتی که انتخاب کرده اید، نرم افزار موهو خودش یک افکت زیبای انیمیشنی و نرم به آن حرکت می دهد و در طول این \(72\) فریم که در واقع معادل \(3\) ثانیه می باشد، برای شما \(72\) تصویر نرم ایجاد می کند. در هر مرحله ای از ساخت انیمیشن نیز امکان مشاهدۀ پیش نمایش و خروجی نهایی را خواهید داشت.

روش دوم برای ساخت انیمیشن استفاده از نقاط می باشد. همانطور که در بخش ایجاد وکتورها دیدید، هر وکتور متشکل از تعداد زیادی نقطه بود. شاید آن موقع خوب فلسفۀ وجود آن نقاط را متوجه نشدید، اما در این روش به طور کامل دلیل وجود آن نقاط را درک خواهید کرد. شما می توانید با امکانات متعددی که برای کار با نقاط در داخل موهو قرار داده شده است، این نقاط را حرکت دهید و در تایم لاین فریم های مختلفی را ایجاد نمایید. به عنوان مثال اگر می خواهید صحبت کردن یک شخصیت کارتونی را به صورت متحرک نشان دهید، می توانید به سادگی، نقاط تشکیل دهندۀ دهان او را حرکت دهید و فریم های مختلفی را بسازید، موهو نیز به شما کمک می کند تا حرکات میان این فریم ها نرم و شکیل پیش بروند. وقتی که برای اولین بار به کمک این تکنیک اقدام به ساخت انیمیشن می کنید، به هیجان در خواهید آمد. روش سوم ساخت انیمیشن استفاده از استخوان ها (Bones) می باشد. این تکنیک سوم کمی پیچیده تر از آن است که در آموزش مقدماتی بتوانیم آن را بشکافیم. بنابراین به همین میزان اکتفا می کنیم.

در نگاه کلی، نرم افزار موهو تمامی امکانات و ابزارهای لازم برای ساخت یک انیمیشن حرفه ای را در اختیار شما قرار می دهد. ضمن اینکه محیط آن نیز بسیار ساده است و یادگیری آن نیز زمان زیادی نمی برد. خوب است بدانید، نام قبلی نرم افزار موهو، انیم استودیو بوده است. اگر مشتاق هستید در ارتباط با ساخت انیمیشن در موهو یا همان انیم استودیو بیشتر بدانید، آموزش انیمیشن دو بعدی با انیم استودیو Anime Studio را به شما پیشنهاد می کنم.


2. نرم افزار انیمیشن ساز بلندر (Blender)


نرم افزار انیمیشن ساز Blender نیز نرم افزار بسیار قدرتمندی برای ساخت انیمیشن و تصاویر متحرک می باشد. این نرم افزار هم، همچون نرم افزار موهو به شما امکان ساخت انیمیشن های دو بعدی و سه بعدی را می دهد. البته در این میان بلندر یک مزیت نسبت به موهو و برخی دیگر از نرم افزارها دارد و آن اینکه یک نرم افزار منبع باز (Open Source) و رایگان می باشد و دیگر لازم نیست نگران مسائلی همچون کرک و پچ و ... باشید و به سادگی و با خیال راحت می توانید آن را بروز رسانی نیز کنید.

اگر قسمت قبلی مقالۀ دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده را مطالعه نکرده اید، توصیه می کنم، حتماً آن را بخوانید، چون صحبت هایی که در اینجا می آورم مکمل آن بخش می باشد. در آنجا به سه روش رایج ساخت انیمیشن اشاره کردم که یکی از آن ها استفاده از استخوان ها (Bone) بود. در نرم افزار بلندر، مشابه نرم افزار موهو، شما می توانید به کمک استخوان ها، انیمیشن ایجاد کنید. استخوان ها در انیمیشن ها، دقیقاً همان کاری را انجام می دهند که استخوان های داخل بدن انسان ها یا سایر موجودات زنده انجام می دهند. یعنی هر کدامشان در شعاع حرکتی مجازشان می توانند حرکت کنند. در ضمن شما این امکان را دارید که لایه هایی از وکتورها (تصاویر) را به استخوان ها پیوند بزنید. کما اینکه در بدن ما هم استخوان ها با گوشت و عضله و پوست و ... پوشانده شده اند و طبیعتاً با حرکت هر استخوان، سایر اندام های پیرامون آن نیز به تبع آن حرکت می کنند. استفاده از استخوان ها برای ایجاد حرکت در نرم افزارهای انیمیشن سازی امری رایج است که اگر وارد این حوزه می شوید، ضرورت دارد، حتماً برایش وقت بگذارید.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده + آموزش مقدماتی ساخت انیمیشن

اگر در ارتباط با نرم افزار بلندر شور یادگیری بیشتری دارید، آموزش نرم افزار بلندر Blender برای طراحی و مدل سازی سه بعدی را از دست ندهید.


3. نرم افزار انیمیشن ساز DP Animation Maker


نرم افزار DP Animation Maker به قدرت دو نرم افزاری که پیشتر در این مقالۀ دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده معرفی کردیم، نمی باشد. اما از طرفی یادگیری آن نیز آن پیچیدگی ها را ندارد. اگر هدفتان صرفاً اینست که یک تصویر متحرک گیف یا یک انیمیشن خیلی ساده را با صرف زمانی اندک بسازید و درگیر پیچیدگی های بیشتر نشوید. استفاده از نرم افزار DP Animation Maker را به شما توصیه می کنم. در واقع مکانیزم ساخت انیمیشن در این نرم افزار بیشتر مبتنی بر افکت ها می باشد. به عنوان مثال شما می توانید تصویر یک آبشار را در آن بار گذاری کنید و سپس به کمک افکت Water miror به آن نمای متحرک و زیبایی بدهید. این گونه نرم افزارها معمولاً یک سری محاسن و یک سری معایب دارند. معایب آن ها اینست که فاقد ابزارهای قدرتمندی برای ویرایش تصاویر، وکتورها، و ... می باشند. در مقابل محاسن آنها نیز اینست که دارای افکت های فراوانی برای ایجاد سریع انیمیشن می باشند و تقریباً هر شخصی با هر میزان دانشی، در مدت کوتاهی می تواند به کمک آن ها انیمیشن بسازد. این نکته را هم بگویم که اگر به صورت حرفه ای به دنبال ساخت انیمیشن هستید، این نرم افزار را نباید انتخاب کنید. اما اگر هدفتان صرفاً ساختن یک انیمیشن متحرک به عنوان یک محتوا برای وبسایت، صفحۀ اجتماعی، یا تبریک تولد برای یکی از عزیزانتان و مواردی از این قبیل باشد، این نرم افزار گزینۀ مناسبی برای شما می باشد.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده + آموزش مقدماتی ساخت انیمیشن

در اینجا بد نیست اشاره کنم که نرم افزار معروف فتوشاپ نیز امکانات بسیار خوبی برای ساخت انیمیشن در خودش دارد. اگر از طرفداران این نرم افزار هستید و از پیش با آن آشنا هستید، می توانید به کمک آموزش متحرک سازی در فتوشاپ به کمک آن انیمیشن های جذابی بسازید.


4. نرم افزار Adobe Character Animator


تا این جای مقالۀ دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده به نرم افزارهای موهو و بلندر پرداختم. اگر قصد ساخت انیمیشن به صورت حرفه ای دارید، هر کدام از این دو نرم افزار می توانند گزینه های مناسبی برای شما باشند. با این حال در اینجا قصد دارم به محصولات انیمیشن سازی دیگری نیز اشاره کنم. یکی از نرم افزارهای بسیار جالب در این حوزه نرم افزار Adobe Character Animator می باشد. این نرم افزار می تواند با ویژگی جالبی که دارد، حالات چهرۀ شما را توسط دوربین دریافت کند و حرکات چهره و لب و دهانتان را شبیه سازی کند. برای همین امروزه در متحرک سازی شخصیت ها و مخصوصاً در صدا گذاری بسیار متداول شده است.

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده + آموزش مقدماتی ساخت انیمیشن

دانلود نرم افزار انیمیشن سازی ساده


در ادامه لینک های دانلود نرم افزارهای ساده برای ساخت انیمیشن را می بینید:


جا دارد در این جا به یک نکتۀ مهم در ساخت انیمیشن بپردازم و آن اینکه طراحان حرفه ای هرگز خودشان را محدود به یک نرم افزار خاص نمی سازند و معمولاً برای جاهای مختلف از نرم افزارهای مختلفی که آن کار خاص را بهتر انجام می دهد، بهره می برند. در پایان این مقاله، مایلم منابع آموزشی زیر را با شما به اشتراک بگذارم:



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز