خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python

آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python
برنامه نویسی در دنیای امروز یکی از شغل های پردآمد به حساب می آید. یادگیری یک زبان برنامه نویسی برای انجام پروژه های کاری می تواند یکی از ایده آل ترین شغل ها برای کسب درآمد باشد. اما باید توجه داشت که زبان برنامه نویسی که فرا می گیرید، کاملا کارآمد باشد. اگرچه زبان های برنامه نویسی مختلفی در دنیا وجود دارد، اما هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که باعث تغییر نگرش برنامه نویس می شوند. در این بین، زبان برنامه نویسی پایتون را می توان یکی از معروف ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی دانست. از این زبان می توان برای برنامه نویسی و طراحی هوش مصنوعی، ساخت نرم افزارهای موبایلی و رایانه های شخصی، طراحی و توسعه وبسایت ها و... استفاده کرد. در این مقاله به آموزش پایتون رایگان و بررسی جامع این زبان برنامه نویسی می پردازیم.

پایتون Python چیست؟

پایتون، به عنوان یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و شی گرا است که توسط خیدوفان روسوم، طراحی شده است. این زبان برنامه نویسی برای اولین بار در سال 1991 منتشر شد. به دلیل وجود قابلیت شی گرایی پایتون، کاربر این قابلیت را دارد تا از کدهای منطقی برای نوشتن پروژه های خود استفاده کند. اگرچه زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان سطح بالا و بسیار جامع و وسیع است، اما یادگیری و کدنویسی آن آسان است و می توان به سرعت در آن پیشرفت کرد. از آنجایی که نحوه نگارش کد در پایتون بسیار ساده است، برطرف کردن مشکلات مربوط به کد نویسی و یافتن راه حل آن بسیار راحت تر از سایر زبان های برنامه نویسی خواهد بود. میزان استقبال بالای برنامه نویسان از زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل قابلیت بهره وری بالای آن است. از آنجایی که در این زبان برنامه نویسی هیچ مرحله تلفیقی وجود ندارد، مراحل ویرایش کردن کد و به اصطلاح دیباگ کردن آن بسیار ساده و سریع اتفاق خواهد افتاد.

آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python

ویژگی ها و مزایای زبان برنامه نویسی پایتون

با توجه به آنچه که تا الآن در مقاله آموزش پایتون رایگان گفتیم، مراحل توسعه، نظارت، بازبینی و دیباگ کردن در پایتون بسیار ساده و با سرعت بالا صورت می گیرد. علاوه بر این مزایا، زبان برنامه نویسی پایتون مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اما پیش از آن، اگر می خواهید که پایتون را به شکل اصولی و از پایه تا پیشرفته شدن یاد بگیرید، به مجموعه آموزش جامع پایتون فرادرس در لینک زیر مراجعه کنید:

1.بازار کار فوق العاده

دولوپر و توسعه دهنده ای که زبان برنامه نویسی پایتون را به صورت کامل و کاربردی بلد باشد، هرگز بر روی زمین باقی نخواهد ماند و به سرعت استخدام خواهد شد. نه تنها در کشور ما، ایران، بلکه در سایر کشورهای دنیا که از لحاظ تکنولوژی بسیار پیشرفته تر هستند، همچنان برای پیشبرد فعالیت خود از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده می کنند. به عنوان مثال گوگل که بزرگترین و بهترین موتور جستجوی جهان را در اختیار دارد، به صورت پیوسته با آگهی های مختلف، به دنبال جذب برنامه نویسانی است که به زبان پایتون به صورت کامل اشراف دارند. یکی از دلایل جذب مهندسان پایتون توسط گوگل، تلاش این مجموعه برای توسعه همیشگی هوش مصنوعی موتور جستجوی خود است. این در حالیست که "متا"، شرکت مادر اینستاگرام، فیس بوک و واتس اپ نیز همواره پذیرای تعداد بالایی از کارمندان و فعالانی است که زبان برنامه نویسی پایتون را به صورت کامل فرا گرفته اند.

2. یادگیری آسان و مفید برای افراد تازه کار

همانطور که در طول معرفی زبان برنامه نویسی پایتون اشاره شد، یادگیری این زبان بسیار ساده است و به دلیل سادگی کدزنی، می توان با سرعت بالا به خواسته دلخواه دست پیدا کرد. انعطاف پذیری بالای این زبان، باعث می شود تا برای به اجرا در آوردن آنچه در فکر دارید، چندین راه مختلف وجود داشته باشد.

3. ماژولار بودن پایتون

ماژول ها را می توان تکه های یک پازل بسیار بزرگ در نظر گرفت که خود آنها از تکه های کوچک تر تشکیل شده باشند. به نوعی، ماژول ها یک ریزبرنامه هستند که از قبل نوشته شده اند و کار را برای برنامه نویس حین نوشتن برنامه بزرگتر راحت تر می کنند. ماژول ها نقشی بسیار اساسی در زبان برنامه نویسی پایتون ایفا می کنند. به صورتی که برای پیشبرد یک برنامه، می توان از ماژول های دیگر استفاده کرد تا علاوه بر افزایش سرعت کار، قابلیت دیباگ و مدیریت بهتر کد نوشته شده وجود داشته باشد.

آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python

4. رایگان بودن پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی منبع باز (Open Source) است که این قابلیت را به تمام توسعه دهندگان در سراسر جهان می دهد تا بتوانند در بهبود عملکرد این زبان برنامه نویسی سهیم باشند و به توسعه آن کمک کنند. علاوه بر این، پایتون کاملا رایگان است و می توان آن را از وبسایت رسمی خود به راحتی دریافت کرد. همچینین آموزش پایتون رایگان نیز در مراجع مختلفی در سطح وب وجود دارد که می توانید اصول اولیه این زبان برنامه نویسی را با آن فرا بگیرید.

5. پشتیبانی از سایر زبان های برنامه نویسی

پایتون توسط زبان برنامه نویسی C رمزگذاری و توسعه داده شده است. بنابراین برای اجرای کدهایی که نوشته می شود، می توان از زبان های برنامه نویسی دیگر مثل جاوا، C و C شارپ استفاده کرد. در نتیجه در صورتی که زبان برنامه نویسی پایتون رو بلد باشید، می توانید به راحتی در سایر زبان های برنامه نویسی شبیه جاوا اسکریپت و سی شارپ، قد علم کنید.

6. وجود فریمورک جنگو

جنگو یک پلتفرم سطح بالا برای برنامه نویسی پایتون در سطح وب محسوب می شود. از ویژگی های این پلتفرم، می توان به قابلیت توسعه سریع و طراحی عملگرا اشاره کرد. پلتفرم جنگو با داشتن کتابخانه ای بسیار وسیع و جامع، باعث می شود تا حجم کدنویسی کمتر شده و برنامه هایی که کد طولانی دارند را بتوان با سرعت بیشتری تولید کرد.

مقایسه جاوا و پایتون

با ورود تلفن های همراه هوشمند و سیستم عامل های اندروید و iOS، زبان های برنامه نویسی مختلفی برای ساخت نرم افزارها بر روی این سیستم عامل ها پدیدار شدند. از آنجایی که اندروید به صورت پیوسته توسط گوگل پشتیبانی می شود و این موضوع که سیستم عامل اندروید به صورت منبع باز است، اکثر شرکت های سازنده تلفن های همراه از این سیستم عامل استفاده می کنند. بنابراین، میزان تقاضا برای ساخت نرم افزارهایی که بتواند کار را برای دارندگان تلفن های همراه راحت تر کند، روز به روز در حال گسترش است. در نتیجه یادگیری زبان های برنامه نویسی برای سیستم عامل های اندروید، یکی از راه های بسیار کارآمد برای کسب درآمد خواهد بود.
آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python

در همین راستا، شرکت ها و توسعه دهندگان مختلفی اقدام به طراحی زبان های برنامه نویسی مختلفی کرده اند که هر کدام ویژگی های مختلفی را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد تا بتواند به دلخواه خود زبان مد نظر را انتخاب کرده و نسبت به کار با آن اقدام کند. برای یادگیری کامل زبان برنامه نویسی جاوا از سطح مبتدی تا پیشرفته می توانید از آموزش جامع زیر در فرادرس استفاده کنید:

1. میزان قدمت و کارآیی

زبان برنامه نویسی جاوا، زبان رسمی اندروید است. این زبان برنامه نویسی در سال 1995 توسط جیمز گاسلینگ طراحی شد و با پیشرفت هایی که به خود دید موفق شد در سال 2001 به دومین زبان برنامه نویسی دنیا تبدیل شود. این زبان برنامه نویسی، یک زبان نسبتا ساده است و به صورت شی گرا است. میزان محبوبیت این زبان برنامه نویسی به حدی است که آموزش های فراوانی نه تنها در سراسر اینترنت بلکه به صورت کتاب ها، آموزشگاه ها و.... به صورت تخصصی تدریس می شود.

اگرچه از زمان ساخت این زبان برنامه نویسی مدت زمان بسیار طولانی می گذرد، اما همچنان این زبان به عنوان زبان اصلی جاوا نامیده می شود ولی باید توجه داشت که به دلیل قدمت این زبان، برخی از انعطاف های لازم که در زبان های برنامه نویسی جدیدتر وجود دارد، در آن وجود ندارد. این در حالیست که اگرچه قدمت پایتون بیشتر از جاوا است، میزان انعطاف پذیری و در دسترس بودن این زبان برنامه نویسی در برابر جاوا بسیار بیشتر است و اما باید در نظر داشت که پایتون در حالت کلی به صورت تخصصی، برای برنامه نویسی اندروید ایجاد نشده است و با اعمال تغییرات لازم می توان از آن برای طراحی نرم افزار اندروید استفاده کرد.

2. حجم کدنویسی

میزان حجم کدنویسی با آسانی یک زبان برنامه نویسی رابطه ای مستقیم دارد. همچنین اگر حجم کدنویسی ها کمتر شود، یادگیری آن برای افراد مبتدی بسیار ساده تر خواهد بود. علاوه بر این از لحاظ پیدا کردن مشکلات و دیباگ کد نوشته شده می توان راحت تر اقدام کرد. در مجموع حجم کد نویسی در پایتون به مراتب کمتر از کدنویسی در جاوا است. همچنین استفاده از کلمات منطقی و قواعد دستوری در حین نوشتن کد در پایتون، یادگیری آن را بسیار ساده تر می کند و می توان با کمترین تعداد کلمات، به نتیجه مطلوب رسید.

آموزش پایتون رایگان - از کد زنی تا درآمدزایی با برنامه نویسی Python

3. میزان درآمد و حقوق

از آنجایی که هر دو زبان برنامه نویسی پایتون و جاوا در سراسر جهان متقاضیان بسیار زیادی دارند، از لحاظ درآمد و حقوق تفاوت آنچنانی بین آنها وجود ندارد. با توجه به اطلاعاتی که در سال 2019 گردآوری شده است، میزان تقاضا برای برنامه نویسان جاوا، بیشتر از پایتون بوده است. اما این در حالیست که به صورت کلی، پرطرفدارترین زبان برنامه نویسی در میان دولوپرها زبان برنامه نویسی پایتون با 25.7 درصد است و این در حالیست که جاوا با 8.3 درصد در رتبه نهم قرار گرفته است.

4. یادگیری ماشین

با توجه به تلاش های شرکت های مختلف در توسعه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین (Machine Learning) به یکی از مباحث های پرتقاضا تبدیل شده است. به دلیل راحتی و سادگی وجود کتابخانه های مخصوص برای یادگیری ماشین، زبان برنامه نویسی پایتون انتخاب اول خواهد بود.

5. ساخت نرم افزار برای اندروید

همانطور که قبل تر در آموزش پایتون رایگان اشاره شد، زبان برنامه نویسی جاوا، زبان اصلی اندروید است. این در حالی است که در رتبه دوم، زبان Kotlin قرار دارد. زبان برنامه نویسی پایتون به صورت کلی، برای ساخت نرم افزار بر روی اندروید ایجاد نشده است و اندروید از آن پشتیبانی نمی کند. این در حالیست که با استفاده از ابزارهای جانبی می توان برنامه نوشته شده را در فرمت نرم افزارهای اندروید خروجی گرفت و آن را بر روی سیستم عامل اندروید نصب و اجرا کرد. فریمورک Kivy را می توان رابط بین پایتون و اندروید در نظر گرفت.

با استفاده از این برنامه که به صورت متن باز ارائه می شود، می توان بر روی سیستم عامل های رایانه ای ویندوز، MacOS و لینوکس اقدام به برنامه نویسی برای اندروید کرد. فریمورک کیوی با داشتن محیط گرافیکی جذاب، باعث می شود تا ساخت برنامه های اندرویدی بسیار راحت تر و جذاب تر صورت بگیرد. همچنین به دلیل سرعت بالای این فریمورک، می توان نرم افزارها را با سرعت بالاتر و پیچیدگی کمتر طراحی و تولید کرد.

اگر تازه اقدام به یادگیری زبان برنامه نویسی کرده اید و آسانی کد نویسی برایتان بسیار مهم است، می توان برنامه نویسی را با زبان پایتون آغاز کنید. فرادرس با بهره گیری از بهترین مختصصان، فیلم های آموزش پایتون را به همراه مثال های عملی برای شما عزیزان تدارک دیده است که می توانید از لینک زیر وارد آن شوید:

کلام آخر آموزش پایتون رایگان

نکاتی که در این مقاله ذکر شده در موارد زیر خلاصه می شود:
  • اگرچه زبان برنامه نویسی پایتون، توسط اندروید به صورت مستقیم پشتیبانی نمی شود، اما می توان با بهره گیری از فریمورک هایی نظیر کیوی، بعد از نوشتن برنامه، خروجی apk را دریافت و آن را بر روی گوشی های اندرویدی نصب کرد.
  • زبان برنامه نویسی پایتون، اگرچه قدمت بیشتری نسبت به جاوا دارد، اما باید در نظر داشت که انعطاف پذیری بیشتری را به مخاطب ارائه می دهد و راحتی یادگیری آن باعث شده است تا در سالهای اخیر، متقاضیان یادگیری بسیار بیشتری نسبت به جاوا داشته باشد.
  • برخلاف برخی از زبان ها برنامه نویسی که برای معرفی توابع و نوشتن کدها باید از آکولاد استفاده کرد، در زبان پایتون، از فاصله استفاده می شود. همچنین با توجه به آنکه کدنویسی پایتون به صورت قواعد دستوری و منطقی صورت می گیرد، افرادی که دانش کافی از زبان انگلیسی داشته باشند، به راحتی می توانند توابع و عملیات های دستوری را استفاده کرده و کار خود را پیش ببرند.
  • زبان پایتون نه تنها امکان برنامه نویسی برای اندروید را به مخاطب ارائه می دهد، بلکه در سایر زمینه ها نظیر یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و... نیز فوق العاده عمل می کند. برنامه های مختلفی توسط زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است.
  • برنامه هایی نظیر اینستاگرام، میلمن و... توسط زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است. همچنین شرکت هایی نظیر گوگل، متا و یاهو، ردیت و حتی ناسا، تنها بخش کوچکی از شرکتهایی هستند که به صورت دوره ای، اقدام به جذب متخصصین پایتون می کنند.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز