خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


بررسی ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی پایتون و چگونگی استفاده از آن در توسعه وب

بررسی ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی پایتون و چگونگی استفاده از آن در توسعه وب
پایتون یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالا، همه منظوره و مستقل به‌شمار می‌آید که برای پاسخگویی به نیازهای دانشمندان کامپیوتر، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و دانشجویان علاقه‌مند به برنامه نویسی طراحی شده است. این زبان شی‌گرا، تفسیر شده و پویا با کاربردهای فراوان و انعطاف‌پذیری خود، تقریبا برای انواع نرم‌افزارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی های پایتون و تسلط آسان به کار با آن برای مبتدیان باعث شده است تا بسیاری از علاقه‌مندان ورود به دنیای توسعه نرم‌افزار، این زبان را انتخاب کنند. یادگیری پایتون فرصت‌های بی‌نظیری را برای شما به وجود می‌آورد که ضامن موفقیت شما در بازار کار فناوری است.
برای این که بدانید پایتون چیست و انواع پایتون چه ویژگی‌هایی دارند، باید کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی را از جنبه‌های مختلف بررسی کنید. معایب پایتون در مقابل مزایای آن بسیار کمتر هستند و با وجود کندی در اجرا، محدودیت‌های اجرایی، پشتیبانی محدود از برنامه‌های گرافیکی، مصرف حافظه بالا، کمبود در نوع و تایپ‌های داده و... زبان پایتون همچنان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی است.
بر همین اساس کاربردهای پایتون عبارت‌اند از:
  • در دنیای وب و اینترنت
  • ساخت اپلیکیشن موبایل
  • هک و تست نفوذ
  • آموزش و تحصیلات آکادمیک
  • در داده‌‌کاوی و Big Data
  • ساخت رابط کاربری گرافیکی
  • ساخت بازی‌های رایانه‌ای

ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون

ویژگی های پایتون باعث شده‌اند تا امکان استفاده از این زبان در حوزه‌های مختلف رایانه‌ای وجود داشته باشد. نوشتن کد در پایتون برای پروژه‌های کوچک و بزرگ حتی برای کدنویس‌های نوپا امروزی بسیار آسان است؛ زیرا ساختارهای زبان و رویکرد شی‌گرا در پایتون، کد را بسیار واضح و منطقی می‌کند. مشاهده بوت کمپ پایتون در این لینک: https://maktabsharif.ir/courses/python
پایتون از انواع پارادایم‌های برنامه‌نویسی مانند: برنامه‌نویسی شی‌گرا، ساختاریافته، تابعی و.. پشتیبانی می‌کند. این زبان دارای مجموعه‌ای غنی از کتابخانه‌ها مانند: NumPy، Pandas و... بوده که آن را به گزینه‌ای عالی برای انواع زمینه‌های فنی مانند علوم داده تبدیل کرده است. در ادامه به ویژگی های پایتون اشاره می‌کنیم.

آسان برای یادگیری و خواندن

یادگیری پایتون بسیار آسان است. زبان پایتون با برخورداری از سینتکسی مشابه با زبان انگلیسی، امکان تسلط بیشتری را برای خوانش و درک کدها برای برنامه‌نویسان به وجود می‌آورد. به همین دلیل بسیاری از افراد در ابتدای کارشان، یادگیری این زبان را انتخاب می‌کنند.

پایتون یک زبان تفسیر شده است

زبان تفسیر شده یک زبان برنامه‌نویسی است که به‌طورکلی بدون کامپایل کردن برنامه در دستورالعمل‌های ماشین تفسیر می‌شود. زبان پایتون به‌عنوان یک زبان تفسیرشده، کدها را مستقیما و به‌صورت یک خط پس از دیگری اجرا می‌کند. در ضمن در صورت بروز اشکال در نگارش کدها، به جای ادامه کار، خطای رخ داده را به نمایش می‌گذارد. به همین یکی از مهم‌ترین ویژگی های پایتون راحت‌تر بودن رفع باگ‌ها و اشکالات نسبت به دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی است.

زبان برنامه‌نویسی پویا (Dynamic programming language)

در پایتون به تعریف انواع داده‌های متغیرهای تعریف شده نیازی نیست. این وظیفه مفسر پایتون است که انواع داده‌های متغیرها را در زمان اجرا بر اساس انواع بخش‌های عبارت تعیین کند. اگرچه این ویژگی با آسان‌تر شدن کدنویسی برای برنامه‌نویسان همراه است؛ اما می‌تواند خطاهایی را در زمان اجرا به وجود آورد.

منبع باز و رایگان

پایتون زبانی متن باز (Open Source) به‌شمار می‌آید که می‌توان آن را کاملا رایگان از وب‌سایت رسمی این زبان برنامه‌نویسی دانلود کرد. باتکیه‌بر این ویژگی امکان دانلود و اصلاح هر کد منبع فراهم است و کاربران می‌توانند نسخه کد خود را در پایتون توزیع کنند. مهم‌ترین مزیت این فرایند زمانی است که برنامه‌نویسان قصد استفاده مجدد از کدها برای صرفه‌جویی در ساخت اپلیکیشن‌های جدید را دارند.

برخورداری از کتابخانه استاندارد و بزرگ

یکی از مهم‌ترین ویژگی های پایتون کتابخانه استاندارد بزرگی است که در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. این کتابخانه مجموعه‌ای متنوع از بسته‌ها و ماژول‌ها مانند: itertools، functools، operator و.. را عرضه می‌کند. اگر کد برخی از عملکردها از قبل در این ماژول‌ها و بسته‌ها وجود داشته باشد، توسعه‌دهندگان نیازی به بازنویسی آن‌ها از ابتدا ندارند و به همین دلیل در زمان و صرفه‌جویی می‌شود.

زبان سطح بالا

زبان سطح بالا(HLL) یک زبان برنامه‌نویسی است که به برنامه‌نویس کمک می‌کند تا برنامه‌هایی بنویسد که کم‌و‌بیش مستقل از نوع خاصی از کامپیوتر هستند. برخلاف C، پایتون یک زبان سطح بالا می‌باشد؛ زیرا بسیار نزدیک به زبان‌های انسانی و به دور از زبان‌های ماشینی است. در پایتون، نیازی به یادآوری معماری سیستم یا مدیریت حافظه وجود ندارد.

شی‌گرا بودن؛ از ویژگی های مهم زبان برنامه‌نویسی پایتون

پایتون از پارادایم‌های مختلف برنامه‌نویسی مانند: برنامه‌نویسی ساخت‌یافته، برنامه‌نویسی تابعی و برنامه‌نویسی شی‌گرا پشتیبانی می‌کند. با‌این‌حال، رویکرد شی‌گرای پایتون به کاربران خود اجازه می‌دهد تا مفاهیم Encapsulation، Inheritance، Polymorphism و... را پیاده‌سازی کنند. این مفاهیم برای کدنویسی انجام شده در اکثر حوزه‌های نرم‌افزاری بسیار اهمیت دارند.

پلتفرم مستقل پایتون آن را به زبانی محبوب تبدیل می‌کند

استقلال پلتفرم یکی دیگر از ویژگیی های پایتون است. به عبارت دیگر، اگر برنامه‌ای را در پایتون نوشته شود، این برنامه می‌تواند روی پلتفرم‌های مختلفی مانند ویندوز، مک، لینوکس و... اجرا شود. باتکیه‌بر این ویژگی نیازی نیست برای پلتفرم‌های مختلف کد پایتون جداگانه نوشت.

امکان ادغام راحت با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی

از منحصربه‌فردترین ویژگی‌های زبان پایتون می‌توان به امکان ادغام این زبان با کتابخانه‌هایی مانند: جیتون (Jython) و زبان‌های برنامه‌نویسی مانند جاوا و C است. این ویژگی قدرت پایتون را نسبت به دیگر زبان‌ها افزایش می‌دهد. چرا که با استفاده از آن می‌توان نواقص مربوط به زبان‌های برنامه‌نویسی را از بین برد و با ترکیب آن‌ها نواقص را کاهش داد.

پشتیبانی از رابط کاربری گرافیکی (GUI)؛ یک ویژگی مهم در پایتون

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم پایتون این است که می‌توان از آن برای ایجاد رابط کاربری گرافیکی استفاده کرد. برای انجام این کار بسیاری از توسعه‌دهندگان Tkinter، PyQt، wxPython یا Pyside را مورد استفاده قرار می‌دهند. پایتون همچنین با برخورداری از تعداد زیادی فریم‌ورک رابط کاربری گرافیکی، امکان اتصال به فناوری‌های پلتفرم خاص را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

ساده‌سازی توسعه نرم‌افزارهای پیچیده

پایتون می‌تواند برای توسعه برنامه‌های دسکتاپ و وب و برنامه‌های پیچیده علمی و عددی استفاده شود. ویژگی‌های تجزیه‌و‌تحلیل داده پایتون به شما کمک می‌کند تا راه‌حل‌های کلان داده سفارشی را بدون صرف زمان و تلاش زیاد ایجاد کنید. همچنین می‌توانید از کتابخانه‌های داده‌های پایتون و رابط‌های برنامه‌نویسی نرم‌افزار کاربردی (API) برای ارائه داده‌ها به شیوه‌ای جذاب‌تر استفاده کنید. به همین دلیل توسعه‌دهندگان نرم‌افزار حرفه‌ای پایتون را برای انجام وظایف پردازشی پیشرفته هوش مصنوعی به کار می‌گیرند.

سایر ویژگی های پایتون به‌عنوان یک زبان برنامه‌نویسی کاربردی

پایتون شامل چندین ویژگی برنامه‌نویسی پیشرفته مانند: ژنراتورها برای تولید پیمایشگرها و کنترل تابع و درک لیست برای ایجاد لیست‌های جدید از تکرارپذیری‌های دیگر است. این زبان برنامه‌نویسی همچنین دارای مدیریت خودکار حافظه است که نیاز به تخصیص دستی و آزاد کردن حافظه در کد را از بین می‌برد.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز