خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


لپ تاپ، پی سی یا تبلت؟ کدامیک را برای فرزندم (و حتی خودم) بخرم؟ لپ تاپ برای آینده فرزندم (یا خودم) بهتر است یا تبلت؟

لپ تاپ، پی سی یا تبلت؟ کدامیک را برای فرزندم (و حتی خودم) بخرم؟ لپ تاپ برای آینده فرزندم (یا خودم) بهتر است یا تبلت؟
نویسنده : امیر انصاری
شاید شما هم مثل خیلی های دیگر، دچار این سوال شده باشید. براستی خرید لپ تاپ برای فرزندم (و حتی خودم) گزینه بهتری است یا خرید تبلت؟ در این نوشتار به بررسی این موضوع از جنبه های مختلف می پردازیم. مهمترین پارامتری که در این نوشتار روی آن تاکید داریم تاثیر هر کدام از این دستگاه ها در آینده زندگی فرزندانمان و حتی خودمان می باشد. سعی ما بر اینست که چند سوال مشخص و واضح را در این باره مطرح کنیم و به پاسخ هر سوال بپردازیم.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



لپ تاپ یا تبلت؟ کدامیک را برای فرزندم بخرم؟


اگر فقط می توانید یکی از این دو را خریداری کنید، اولویت را به لپ تاپ (کامپیوتر) بدهید. اساسا لپ تاپ ها و یا بطور کلی کامپیوترها (چه در شکل لپ تاپ و چه در شکل کامپیوتر رومیزی) گزینه های بهتری هستند و باید اولویت اول شما اینها باشد. اساسا تبلت ها، موبایل، ساعتهای هوشمند و از این دست ابزارها باید اولویت های چندم شما باشند و نه اولویت اول.

اساسا اگر خلاقیت فرزندانتان (و حتی خودتان) و سودمندی زمانی که صرف این دستگاه ها می کنند برای شما مهم باشد بهتر است از ابتدا او را به سمت کامپیوترها سوق بدهید و بیشتر با کامپیوترها آشتی شان بدهید تا با تبلت ها.

چرا کامپیوتر بهتر از تبلت و موبایل است و باید اولویت اول ما باشد؟


به دلایل زیر باید کامپیوتر (حالا رومیزی یا لپ تاپ) اولویت اول شما باشد :

کامپیوترها مفیدتر و کاربردی تر هستند


اگر بخواهیم بین سودمندی کامپیوتر و دستگاه های هوشمند لمسی (مثل موبایل و تبلت) مقایسه ای انجام بدهیم امتیاز کامپیوتر 99 و امتیاز آن دستگاه ها 1 می باشد. ماهیت دستگاه های لمسی به شکلی است که شما را محدود می کند، اساسا مدل طراحی دستگاه های لمسی اینست و نمی توان انتظار داشت که جای کامپیوترها را بگیرند، نه حالا و نه حتی در بلند مدت این دستگاه ها قدرت مقابله و حتی قدرت مقایسه با کامپیوتر ها را ندارند.

آیا تابحال وارد اداره ای شده اید و ببینید کارمندان اداره با تبلت و یا با گوشی موبایل مشغول کار روزمره شان باشند، البته منکر این نیستم که امروزه برخی کارهای اداری و سازمانی را با گوشی های هوشمند و یا تبلت ها انجام می دهند اما در قیاس با کارهایی که کامپیوترها می توانند انجام بدهند اینها قطره ای در برابر دریا می باشند. اساسا نرم افزارهای سازمانی مثل برنامه های ارتباط با مشتریان، برنامه های مالی، و ... تا حجم 99 درصد آنها برای کامپیوترها نوشته می شوند.

امروزه 1 درصد و یا شاید اندکی بیشتر از 1 درصد، از کارهای سازمانی را با دستگاه های هوشمندی مثل تبلت ها انجام بدهند، و آنهم معمولا کارهایی می باشد که نیاز به یک دستگاه قابل حمل و کوچک داشته باشد. بعنوان مثال در یک کارخانه بزرگی که ویزیتورهای آن در سراسر شهر مشغول سفارش گیری هستند، می توانند با استفاده از دستگاه های کوچک و قابل حمل این کارها را انجام بدهند.

کامپیوترها تولید کننده هست، دستگاه های لمسی مصرف کننده هستند؟


شاید در نگاه اول این جمله برای شما کمی عجیب به نظر برسد، یعنی چه؟ اینکه می گوییم کامپیوتر ها تولید کننده هستند و تبلت ها مصرف کننده منظور چیست؟ برایتان شرح می دهم.

سیستم عامل های کامپیوتر ها از ابتدای شکل گیری آنها برای کارهای مفید و محاسباتی طراحی شده است. اینست که به مرور زمان تمامی نرم افزارهایی که به نوعی قابلیت تولید محصولاتی را دارند برای کامپیوترها طراحی شده است. بعنوان مثال برنامه های گرافیکی سنگین و قدرتمند مثل photoshop، برنامه های تولید و ویرایش فیلم، برنامه های ساخت برنامه های دیگر (ابزارهای برنامه نویسی)، برنامه های سازمانی، برنامه های اداری، برنامه های مالی، و ... همگی برای کامپیوترها تولید می شوند.

البته امروزه شرکتهای تولید کننده نرم افزار به دلیل اینکه سود این بازار عظیم موبایل ها و تبلت ها را از دست ندهند یکسری از ابزارهایی را که قبلا برای کامپیوترها توسعه داده بودند، در نسخه های خیلی محدودتر و با امکانات کمترش برای موبایل ها و تبلت ها نیز توسعه داده اند. بعنوان مثال مایکروسافت نرم افزار قدرتمند آفیس را برای گوشی های اندرویدی و گوشی های اپلی ارائه کرده است. اما در همین مثالی هم که زدم آنها که کاربر این ابزارها هستند خودشان می توانند شهادت بدهند که این دو از اساس قابل مقایسه نیستند و نمونه های روی گوشی های هوشمند صرفا برای انجام یکسری کارهای معمولی روزانه طراحی شده است و به هیچ وجه نمی توان برای انجام کارهای جدی روی آنها حسابی باز کرد.

بد نیست بدانید تاکنون هیچ ابزار برنامه نویسی جدی برای گوشی های هوشمند ارائه نشده است، حتی تمامی نرم افزارها و بازیهایی را که روی گوشی هوشمند خود می بینید توسط کامپیوتر ها تولید می شوند.

تبلت ها و گوشی های هوشمند بیشتر شما را به سمت سرگرمی می برند تا سودمندی


خاصیت تبلت ها این است. اساسا خاصیت دستگاه های تاچ اینست. غالب ابزارهایی نیز که برای این دستگاه ها طراحی می شوند افراد را به سمت سرگرمی و مصرف کنندگی می برند. اساسا زمانیکه صرف این دستگاه ها می کنید باید بسیار با دقت مدیریت کنید و الا یک آن به خودتان می آیید و می بینید که از ده سال گذشته، 8 سالش را سرگرم دستگاه تاچ خود بوده اید. یک نگاهی به دور و برتان بیندازید. به دوستان و اقوام و همسایه ها و ... . واقعا این جماعت موبایل به دست که ساعت ها از روزشان را صرف موبایل و تبلتشان می کنند، آنجا در جستجوی چه چیزی هستند؟ خودتان در گوشی از بامداد تا شامداد دارید چه کار می کنید؟ هر کاری که شما می کنید، بقیه هم تقریبا مشابه آن را انجام می دهند. یعنی هرز رفتن میلیونها ساعت که می توانست هر ساعتش در رشد شخصی شما و در نتیجه رشد کلی اجتماع بسیار تاثیر گذار باشد.

آیا شما می گویید تبلت یا موبایل بد است؟ و استفاده نکنیم؟


به هیچ وجه. بنده خودم هم یکی از مدل های خوب گوشی های هوشمند را دارم (اتفاقا کلی هم هزینه اش کرده ام) . هر چند واقعا به حد ضرورت با آن سر و کار دارم. اما به هیچ وجه نمی گویم این ابزارها بد است. اساسا لازم هم هست که هر کدام از ما یکی از این دستگاه ها را داشته باشیم. خود من همیشه موقع رانندگی در مسیرهای جدید با مسیریاب گوشی ام، راه را پیدا می کنم. یا صدها کاربرد مفید دیگر که شاید خود من هم خیلی از آنها را ندانم و از آنها بهره نبرم.

بحثی که در اینجا داشتیم بحث مقایسه بین کامپیوترها و دستگاه های هوشمند لمسی بود. و اساسا به همین دلیل هم هست که این موارد را با شما در میان گذاشتم.

حرف آخر


توصیه جدی من به عنوان کسی که بیش از 15 سال است از طریق کامپیوتر و برنامه نویسی کسب درآمد می کند و زندگی خودش و خانواده اش را از همین طریق مدیریت میکند، به شما اینست : سعی کنید فرزندان شما و حتی خود شما بیشتر به سمت کامپیوتر گرایش پیدا کنند و زمانی را که صرف گوشی می کنند پای کامپیوتر بگذرانند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیا به سمتی رفته است که تقریبا هیچ شغلی دیگر بی نیاز از کامپیوتر نمی باشد (حالا چه مستقیم و چه غیر مستقیم). پس فرزندانتان را با کامپیوتر آشتی بدهید.

اگر در خانه کامپیوتر ندارید و در عوض چند گوشی موبایل و یکی دو تا تبلت دارید، بزرگترین اشتباه را مرتکب شده اید و حتما برای منزل کامپیوتری خریداری کنید. سعی کنید در این زمینه حتما کمی مطالعه داشته باشید و با توجه به علاقمندیهای فرزندانتان حتما آنها را به چند دوره آموزشی در زمینه کامپیوتر و نرم افزارهای کاربردی مربوطه بفرستید. اینها سرمایه گذاری واقعی برای آینده فرزندانتان می باشد.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز