خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت پروتکل های اشتراک گذاری فایل یا File sharing

تفاوت پروتکل های اشتراک گذاری فایل یا File sharing
اشتراک گذاری فایل یکی از اموراتی است که بصورت روزانه به نوعی آن را انجام میدهیم. محیط هایی که بیش از یک سیستم را در خود دارد، مکانیزم به اشتراک گذاردن فایل را هم قطعا باید داشته باشد. شما با اشتراک گذاری فایل ها بسیار ساده تر می توانید بین سیستم ها نقل و انتقال اطلاعات داشته باشید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
در حال حاضر برنامه های بسیار متعددی وجود دارند که ما را قادر می سازند تا اشتراک گذاری فایل داشته باشیم. برخی از این برنامه ها عبارتنداز:


• uTorrent
• BitTorrent
• SoulSeek
• eMuke
• Shareaza

فراتر از این نرم افزارها، بسیاری دیگر برنامه هست که در اینترنت وجود دارد و همین کار اشتراک فایل را انجام میدهد. اما چیزی که موضوع صحبت ما در این پست خواهد بود این است که هر برنامه ای در زمینه اشتراک گذاری فایل از یک پروتکل file sharing protocol یا پروتکل اشتراک گذاری فایل استفاده می کند. برای درک اینکه شم از کدام برنامه اشتراک گذاری فایل را انتخاب کنید، دانستن ویژگی های پروتکل مربوطه همراه با جوانب مثبت و منفی بینش و دید خوبی را به ما ارائه خواهد داد.
در اینجا محبوب ترین پروتکل ها اشتراک گذاری را فایل را بررسی می کنیم و همچنین اینکه بدانیم از هر کدام آنها در چه زمانی استفاده کنیم یعنی درک خواهیم کرد که در چه شرایطی از کدام از این file sharing protocol ها استفاده کنیم.

FTP

FTP مخفف File Transfer Protocol است و روشی عمومی و متداول که کاربران برای انتقال اطلاعات در شبکه مورد استفاده قرار می دهند. شما میتوانید با استفاده از FTP دانلود و آپلود فایل داشته باشید. و این بیشتر برای انتقال فایل بین یک host و سرور یا وب سایت کاربرد دارد. شما با استفاده از port forwarding می توانید به FTP سرور خود از دنیای اینترنت هم دسترسی داشته باشید. برنامه های بسیاری از جمله filezilla یا cuteftp و بسیاری دیگر ... وجود دارند که از این پروتکل استفاده می کنند.

SFTP

پروتکل SFTP، مبتنی بر ssh است و همانطور که از نام آن بر می آید SFTP نوع متفاوتی از FTP است که راه و روشی امن تر از FTP می باشد. SFTP مخفف Secure File Transfer Protocol می باشد و انتقال فایل مبتنی بر SSH است. این پروتکل قادر است که connections های ان را برای انتقال فایل انجام دهد و همچنین برای سیستم های local و همچنین Remote system استفاده شود. SFTP یک انتخاب مناسب ترو همینطور مطلوب تر از بابت امنیت است. اکثر برنامه هایی که از FTP پشتیبانی می کنند نیز از SFTP پشتیبانی می کنند.

SCP

Scp مخفف عبارت Secure Copy protocol است که روی پروتکل Secure Shell- SSH کار می کند و می تواند برای انتقال فایل بین local host و remote host یا بین دو remote host مورد استفاده قرار بگیرد. SCP بر اساس پروتکل BSD RCP کار می کند و از آنجایی که روی SSH کار می کند، SCP از همان مکانیزم برای احراز هویت استفاده می کند. SCP در بستر TCP و با شماره پورت 22 کار می کند و یک کلاینت می تواند با استفاده از این پروتکل، دانلود و آپلود برای یک یا چندین فایل داشته باشد و در ضمن RFC برای این پروتکل وجود ندارد.

Webdav

Webdav مخفف عبارت Web Distributed Authoring and Versioning است و extension ای از پروتکل http است. این پروتکل به چندین کاربر از راه دور یا ریموت اجازه می دهد تا اشتراک گذاری فایل و ویرایس محتوا را از طریق اینترنت انجام دهند. Webdav برخی از ویژگی های منحصر به فرد مانند توانایی قفل کردن فایل ها را فراهم می کند و همین امر مانع از over writte خواهد شد. Webdav همینطور از propert های XML هم پشتیبانی می کند.

SMB

پروتکل SMB مخفف عبارت Server Message block است و یک پروتکل application layer protocol است. این یک پروتکل است که عمدتا برای دسترسی مشترک به پرینترها، فایل ها و پورت ها استفاده می شود ضمن اینکه این پروتکل، مکانیزم اعتبارسنجی بین فرآیند ارتباطات را هم فراهم می کند. این مورد غالبا با ویندوز استفاده شد و قبل از شروع Active Directory به عنوان شبکه مایکروسافت ویندوز شناخته می شد. SAMBA پیاده سازی ای از SMB است و CIFs هم پیاده سازی خاص از SMB است و مخفف عبارت Common Internet File System است.

NFS

NFS مخفف Network File System است و یک پروتکل استاندارد است که در یک فایل سیستم توزیع شده(distributed file system) استفاده می شود.این پروتکل عمدتا در ساختارهای client-server مورد استفاده است و کاربران را قادر می سازد فایل ها را در یک سیستم ریموت مشاهده، ذخیره و به روز رسانی کنند. برای استفاده از پروتکل چندین پیشنیاز وجود دارد و ممکن است در کار با سیستم های لینوکسی راحت تر باشد. این یک پروتکل محبوب و عمومی دسترسی به فایل سیستم است که با Linux، FreeBSD، Apple’s macOS، Solaris و AIX کار می کند. به غیر از این، پروتکل های دیگری هم مانند SMB یا Server Message Block که CIFS هم شناخته می شود،پروتکل AFP یا Apple Filing Protocol، پروتکل NCP یا Network Core Protocol هم به فایل سیستم دسترسی دارند. NFS یک استاندارد برای ذخیره سازی شبکه متصل به شبکه NAS است. پروتکل به کاربران اجازه می دهد فایل ها را در یک شبکه از راه دور مشاهده، ذخیره و به روز کنند. SAMBA مناسب کاربران ویندوزی و برای کاربران لینوکس و یونیکس، NFS گزینه مناسبی است.

HTTPS

HTTPS یک پروتکل محبوب است و می تواند برای به اشتراک گذاری فایل مورد استفاده قرار گیرد. Https ورژن امن شده پروتکل http می باشد. این پروتکل مناسب دانلود است ولی برای آپلود، محدودیت هایی دارد. از آنجایی که این پروتکلی stateless است هر انتقال به اتصال(connection) جدید نیاز دارد. این پروتکل به طور کلی، گزینه مناسب برای انتقال چندین فایل یا فایل های بزرگ و با حجم بالا نیست. با این حال، HTTPS را می توان در مرورگر برای دانلود امن استفاده کرد. البته سایتی هم که بدان مراجعه می کنیم باید https باشد.

BitTorrent

BitTorrent یا BT یک پروتکل ارتباطی برای سیستم های p2p است. این پروتکل معمولا برای انتقال داده ها و مدیا فایل ها از طریق اینترنت استفاده می شود. نرم افزارهای کلاینت های BitTorrent از پروتکل BitTorrent استفاده می کنند. برخی کلاینتهای مطرح و شناخته، می توان از qBittorrent, Vuze, uTorrent, Xunlei, Deluge, BitComet و Tixati نام برد.

Napster

Napster برای فایل های صوتی دیجیتالی، MP3، اشتراک گذاری فایل بصورت P2P است. این هم یک پروتکل client-server ای است که روی بستر TCP و بصورت point to point کار می کند. معماری که دارای یک سرور بوده و فهرستی از تمام فایل ها را شامل می شود. Client ابتدا از طریق سرور authenticated می شود و سپس فایل ها را به سرور اضافه می کند.

FastTrack

FastTrack یکی دیگر از پروتکل های محبوب به اشتراک گذاری فایل است. این پروتکلی است که برای به اشتراک گذاری فایل های موسیقی اختصاص یافته است. این پروتکلی قوی است که میتواند تا 2.4 میلیون کاربر همزمان را اداره کند. این پروتکل نرم افزارهای کلاینت کمی دارد یا کلاینتهای کمی وجود دارد که از این پروتکل استفاده کنند. از جمله این کلاینت های می توان به iMesh, Grokster, Kazaa و Morpheus اشاره کرد.

AS2

AS2 مخفف عبارت Applicability Statement 2 است و این پروتکلی است که امکان انتقال در اینترنت را به گونه ای قابل اعتماد و ایمن فراهم می کند. این پروتکل بر پایه Http و S / MIME است. AS2 در هر دو طرف درگیر در انتقال فایل، نیاز به استفاده از گواهینامه X.509 و نام های تجاری خاص خود را دارد. این پروتکل برای انتقال فایل ها بصورت امن و از طریق رمز نگاری استفاده می شود.

MFT

MFT مخفف عبارت Managed File Transfer است و امکان انتقال امن اطلاعات را بر روی یک شبکه فراهم می کند. این یک پروتکل جایگزین برای دیگر پروتکل های محبوب مانند FTP، Http و غیره است. بیش از آنکه MFT یک پروتکل خاص باشد، به عنوان یک برنامه نرم افزاری ساخته شده در بالای FTP محسوب می شود و می تواند از دیگر پروتکل های محبوب مانند FTP/ FTPS, HTTP/HTTPS, SFTP, SCP, AS2 پشتیبانی کند.

uTP

معمولا با عناوین Micro transport protocol یا خود همان uTP شناخته می شود و مبتنی بر پروتکل UDP است. uTP یک نوع BitTorrent است و برای انتقال فایل های بصورت peer to peer استفاده می شود. BitTorrent در بستر tcp کار می کند و uTP برای کاهش مشکلات تاخیر و کنترل تراکم و ازدحام، همراه با ارائه بسته های قابل اعتماد است.

giFT

giFT برای انتقال فایل در اینترنت(Internet file transfer) مورد استفاده است که یک سرویس دهنده نرم افزاری است. giFT پروتکل نیست ولی این امکان را فراهم می کند تا برای انتقال فایل، چندین پروتکل اشتراک فایل همکاری کنند. giFT دارای GUI یا رابط کاربری ای ای ساده است که plugin ها را load و پروتکل های مختلف را اجرا می کند. خیلی ساده است که از یک پلت فرم یکپارچه برای دسترسی به چند پروتکل اشتراک فایل را استافده کنیم و ضمن اینکه از ویندوز، macOS و لینوکس هم پشتیبانی می کند.





نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز