خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


تفاوت static IP address و dynamic IP address

تفاوت static IP address و dynamic IP address
یک آدرس IP یک آدرس اختصاص داده شده به یک دستگاه در شبکه یا اینترنت است. Ip address که شاید شما آن را با اسامی ای مثل logical address هم شنیده باشید، همانند آدرس پستی که در آن یک نامه به دست گیرنده می رسد باشد. Ip address هم در کامپیوتر، معرف شماره شبکه کامپیوتر م همینطور آدرس آن سیستم در آن شبکه است که ترافیک بدان تحویل داده شود. اگر موضوع صحبت در دنیای اینترنت باشد، این ip address توسط isp تخصیص داده می شود و شما دستی در آن نخواهید داشت. هنگامی سرویس اینترنت را از isp خود درخواست و سپس دریافت می کنید، بر اساس نوع قراردادی که با isp تنظیم کرده اید، یا dynamic ip address و یا Static ip address را به لینک اینترنتی شما تخصیص می دهد(این ip ها بصورت اجازه ای در اختیار شما قرار می گیرند و البته که بیش از یک ip address هم می توانید اجاره کنید). اگر در شبکه local یا LAN خود قصد راه اندازی سرویس هایی مثل web server و یا email service ای دارید، پس نیاز به حداقل یک ip address static دارید ولی چنانچه کارهای معمول مثل وب گردی که در منازل انجام می دهید را دارید، dynamic ip address ای را که در بازه های زمانی ای تغییر می کند را برای لینک شما در نظر می گیرند. برای دریافت ip address static، احتمال زیاد در جریان هستید که هزینه اضافی به ISP پرداخت می کنید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار

What is a static IP address?




یک static IP address، آدرسی است که به طور دائم توسط ISP شما اختصاص داده می شود(مگر آنکه خودتان درخواست را کنسل کنید و یا مدت قرارداد به اتمام رسیده باشد و شما درصدد تمدید آن نباشید). حتی اگر مودم تان را ریستارت هم کنید باز هم این Address تغییری نخواهد کرد. معمولا از static IP address های استاتیک مصارف خاص دارد وگرنه کسی بی دلیل درخواست static IP address را به isp نمی دهد. مثلا در منزل کسی نیاز به static IP address ندارد و حتی در شرکت ها اگر سرویسی ندارند که در اینترنت به مشتریان خدمات ارائه دهد پس نیازی به static IP address نیست. بیشتر استفاده برای static IP address ها، زمانی است که شما در شبکه داخلی، همان طور که پیشتر هم عرض کردم، سرویس هایی مثل وب سایت، ایمیل، FTP و غیره داشته باشید. شما به راحتی با استفاده از این static IP address، می توانید روی روتر یا مودم خود Port Forward تنظیم کنید و ترافیک وارده از سمت دنیای اینترنت را به سمت آن سرور هدایت کنید.

مزایای Static IP address

این آدرس طبق شرایطی که بالاتر توضیح دادیم، تغییر نخواهد کرد و برای سرورهای وب، سرورهای ایمیل و دیگر سرورهای اینترنتی مناسب است.
با استفاده از DNS می توانید نام دامین را به ip مربوطه map کنید.

معایب Static IP address

از dynamic IP address گرانتر هستند و شما باید هزینه اضافی طبق قرارداد به isp خود پرداخت کنید و isp نباید تا زمانی که شما آن را کنسل کنید و یا قرارداد خود تمدید ننمایید، آن آدرس را در جای دیگری و به لینک دیگری تخصیص دهد.
این آدرس ها کاهش امنیت را در پی دارند. چون این آدرس بصورت استایک و ثابت به لینک شما تخصیص داده شده، پس هکرها و اتکرها، همیشه میدانند که آدرس شما چیست و باید به چه آدرسی مدام اتک بزنند.

What is a dynamic IP address?

dynamic IP address ها، دقیقا بر عکس Static IP address ها هستند. البته از نظر ساختار هیچ فرقی با هم ندارند ولی بصورت تحت بازه هایی تغییر می کنند. مثلا الان مرورگر اینترنتی خود را باز کنید و در قسمت Address bar عبارت my ip را تایپ و Enter کنید. خواهید دید که آدرس آی پی public که ای که توسط isp به لینک شما تخصیص داده شده را مشاهده خواهید کرد به عنوان مثال آی پی شما 5.5.5.5 است. اما همینکار را اگر فردا یا چند روز بعد انجام دهید، احتمالا IP تغییر خواهد کرد. هر بار که مودم را ریستارت کنید، توسط isp، یک ip جدید به شما تخصیص داده می شود که اینکار توسط پروتکل DHCP انجام می شود. طبیعت DHCP به این صورت است که عموما همان ip قبلی را reassigns می کند چرا قبل تر عرض کردم و خود شما هم می دانید که این ip ها اجاره ای هستند و طی مدت زمان مشخصی در به لینک یا سیستمی Assign می شوند.

مزایای Dynamic IP address

قطعا که ارزان تر static IP address است.
تغییر IP address، امنیت حریم خصوصی را بیشتر می کند.

معایب Dynamic IP address

برای ارائه IP address، حتما نیاز به DHCP سرور می باشد.
شاید این تغییر IP address ها، دردسرهایی را برای شما به همراه داشته باشد. در شبکه اینترنت که در صورت نیاز باید ip های ثابت اجاره کنید و در شبکه داخلی یا باید ip های اجاره داده شده را Reserve کنید و یا بصورت دستی خودتان ip به سیستم ها تخصیص دهید(برای سرورها که بهتر است ip را دستی یا static تنظیم کنید).حتما ip هایی که بصورت دستی تخصیص می دهید را در DHCP سرور باید Exclude کنید و یا در Range آی پی هایی برای pool یا Scope در DHCP تعریف شده، نباشد تا مشکل IP Confilict پیش نیاید.


تفاوت بین Static route و Dynamic Route چیست


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز