خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


معرفی فایل سیستم های FAT32، NTFS، ExFAT و تفاوت های آنها

معرفی فایل سیستم های FAT32، NTFS، ExFAT و تفاوت های آنها
FAT32، NTFS، exFAT هر سه فایل سیستمی هایی هستند بارها و بارها آنها را شنیده اید و هر سه آنها فایل سیستم های متفاوتی هستند که در ذخیره سازها برای ذخیره سازی اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. این فایل سیستم های ایجاد شده توسط مایکروسافت، هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و برای اینکه بدانید کجا و در چه جایی از چه فایل سیستمی باید استفاده کنید، پس باید این 3 را به خوبی بشناسید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
هنگامی که ما در مورد سیستم عامل ویندوز صحبت می کنیم، متوجه می شویم که سیستم عامل بر روی یک پارتیشن فرمت شده با فایل سیستم NTFS نصب می شود. اکثرا فلش درایوهایی که ما مورد استفاده قرار می دهیم، با فایل سیستم FAT32 و یا ExFat که مشتق شده از FAT32 است، فرمت شده اند و البته که می توانیم آن را NTFS فرمت کنیم. اما برای استفاده دقیق تر از این فایل سیستم ها، باید آنها را بشناسیم و بدانیم که این سه فایل سیستم با هم چه تفاوت هایی دارند.


file system اساسا مجموعه ای از قوانین مورد استفاده برای تصمیم گیری در مورد نحوه ذخیره و جمع آوری داده ها در یک دستگاه ذخیره سازی (مثل هارد دیسک، فلش درایو و غیره...) است. اگر فایل سیستمی در کار نباشد، پس ذخیره اطلاعات میسر نخواهد شد. البته فقط این سه فایل سیستم نیستند که مورد استفاده قرار میگیرند ولی بین سایر فایل سیستم ها، این سه مورد پر استفاده تر هستند و می دانید که سیستم عامل های دیگری هم وجود دارند که هر کدام از آنهااز فایل سیستم های متفاوتی پشتیبانی می کنند.
فایل سیستم FAT یا File Allocation Table که قدیمی ترین فایل سیستم است که در طی گذر سالها، این فایل سیستم به فایل سیستم FAT12 و FAT16 و نهایتا FAT32 ارتقا یافت. FAT32 مشکل حجم محدود که در FAT16 وجود داشت را پوشش داده بود و حداکثر حجم یک فایل برای ذخیره شدن در این فایل سیستم باید 4GB باشد و حداکثر حجم یک درایو که توسط فایل سیستم FAT32 پشتیبانی می شود، 32GB است. مثلا اگر اکثر ضبط های ماشین از فایل سیستم FAT32 پشتیبانی می کنند و اگر قصد موزیک گوش دادن با ضبط ماشین را داشته باشید، اگر فایل سیستم های دیگری مثل Exfat و یا NTFS پشتیبانی نشود، باید فلش را با FAT32 فرمتکرده و سپس موزیک ها را در آن کپی کنید.
پس امروزه روز که حجم فایل و برنامه های نصبی که فضای زیادی از هارد دیسک اشغال می کنند، این فایل سیستم مناسب نیست. و به همین دلیل است که سیستم عامل های جدیدتر از فایل سیستم NTFS پشتیبانی می کنند و ما نباید نگران محدودیت حجم درایو و حجم فایل را داشته باشیم.
فایل سیستم FAT32 مناسب برای فرمت دستگاه های ذخیره سازی مثل فلش درایو است فقط به شرطی که حجم هر تک فایل، بیش از 4 گیگابایت نباشد. این فایل سیستم توسط تمام نسخه های ویندوز کماکان پشتیبانی می شود و حتی MacOS هم از این فایل سیستم پشتیبانی می کند.
فایل سیستم دیگری که توسط مایکروسافت در سیستم عامل ویندوز عرضه شد، NTFS بود که در سال 1993 توسط ویندوز 3.1 عرضه شد. در این فایل سیستم همانطور که گفته شد، محدودیت حجم دیگر معنایی ندارد و تقریبا رسیدن مرز محدودیت آن به دلیل ظرفیت بالا، غیر ممکن است. توسعه فایل سیستم NTFS در اواسط 1980 به عنوان یک نتیجه از ارتباط بین مایکروسافت و آی بی ام برای توسعه یک سیستم عامل جدید با عملکرد بهتر از نظر گرافیک آغاز شده است. اما در ادامه راه، از یکدیگر جدا شدند و مایکروسافت در سال 1993 فایل سیستم NTFS V1 را همراه با ویندوز Windows NT 3.1 عرضه کرد.
فایل سیستم NTFS بصورت تئوریکال، فضایی معادل 16EB را پشتیبانی می کند که عدد معادل 18,446,744,073,709,550,592 بایت است و مطمئنا فایل های شما تا به این حد فضا اشغال نمی کنند.البته در واقعیت فقط درایوهای تا ظرفیت 256TB پشتیبانی می شوند که باز هم این ظرفیت بالایی است.
NTFS v3.1 با مایکروسافت ویندوز ایکس پی راه اندازی شد و در نسخه های بعدی ویندوز هم مورد استفاده قرار می گیرد و جالب اینکه سیستم عامل Mac OSX را هم فقط بصورت Read-Only از فایل سیستم NTFS پشتیبانی می کند و فقط چندین نوع از سیستم عامل Linux قادر به پشتیبانی Write از سیستم عامل NTFS هستند. شما از بابت Permission و اعطای مجوز دسترسی به کاربران برای کار با فایل ها و فولدرها، از فایل سیستم NTFS استفاده می کنید. این فایل در پیاده سازی امنیت اطلاعات و حتی جلوگیری از آلوده شدن و سرقت اطلاعات با تنظیم صحیح Permission ها بسیار کاربرد دارد
exFAT هم فایل سیستم دیگر ارائه شده توسط مایکروسافت است و که از حجم بالاتری از FAT32 پشتیبانی می کند و اکثرا در دوربین های دیجیتال که از رم های با فضاهای بالاتری برخوردار هستند مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر آنها دارای کارت حافظه SDXC با ظرفیت بالا با فایل سیستم exFAT از قبل فرمت شده است که از NTFS سبک تر بوده و ظرفیت هر فایل که بیش از 4GB باشد را پشتیبانی می کند. به نوعی ExFAT به فایل سیستم NTFS از بابت ظرفیت ذخیره سازی نزدیک تر است ولی به صورت کلی FAT32 و Exfat برای درایوهای اکسترنال مثل فلش درایو و یا SD Card ها مناسب هستند و NTFS را از جهت ظرفیتی که پشتیبانی می کند و مهمتر اینکه از باب امنیت و اعطای مجوزها و بسیاری موارد دیگر نظیر Disk Quota و فشرده سازی و رمزنگاری و ... مورد استفاده قرار داد.


نمایش دیدگاه ها (1 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز