خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


کارت شبکه چیست (nic)

کارت شبکه چیست (nic)
NIC مخفف عبارت network interface card است که این سخت افزار آداپتور شبکه در قالب یک کارت افزودنی است که در Slot مادربرد یک کامپیوتر قرار می گیرد. اکثر کامپیوترها بصورتbuilt-in این سخت افزار (بصورت Onboard روی مادربرد)را در خود دارند اما خود شما هم می توانید در کنار آن یک NIC دیگر به سیستم تان اضافه کنید. NIC در اصل یک سخت افزاریست بین آن کامپیوتری که در آن نصب شده و شبکه ارتباط برقرار می کند این یک تعریف خیلی کلی از کارت شبکه بود. شاید بگویی که اگر شبکه بصورت Wifi بود اما وقت چه؟ بله در صورتی که شبکه وای فای باشد NIC هها هم بصورت بی سیم در بازار وجود دارند و همچنین هم برای کامیپوترها و لب تاپ ها کارت های شبکه وجود دارند که می توانید آنها را بنا به نیازتان تهیه کنید. کارتهای شبکه ای که از طریق پورت USB به سیستم متصل می شوند در اصل کارت شبکه نیستند در اصل با قرارگیری در پورت USB یک سیستم می توانند ارتباط شبکه ای آن سیستم را با سایر دستگاه و سیستم های موجود در شبکه برقرار کنند ک هبه این دستگاه ها، آداپتورهای شبکه گفته می شود.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
NIC یا کارت شبکه چگونه کار می کند


به سادگی، همانطور که پیشتر هم گفته شد یک کارت شبکه سیستم شما را برای برقراری ارتباط با سایر دستگاه های شبکه مهیا می سازد. درواقع باسیستم های که چه به صورت مجازی(مانند Virtual machin ها) و چه به حالت زیر ساخت(مانند روترها و فایرال ها) ارتباط برقرار می کنند. با این حال کارتی شبکه چیزی نیست که مورد استفاده همه دستگاه های شبکه قرار بگیرد. مثلا شما اگر قرار باشد با یک وب سایت که در خارج شبکه محل کار یا شبکه خانگی شما قرار داشته باشد، ارتباط برقرار کنید شما به Router و یا شاید هم به Firewall نیاز خواهید داشت سپس کارت شبکه از طریق شبکه با روتر ارتباط برقرار کرده و از طریق روتر با وب سایت مربوطه ارتباط برقرار می کند.
توصیف فیزیکی NIC
کارت های در مدل های و اشکال گوناگون بوجود می آیند اما بصورت کلی در دو نوع کابلی و بی سیم هستند. NIC های بی سیم نیاز به استفاده از فن آوری های بی سیم برای دسترسی به شبکه دارند، بنابراین یک یا چند آنتن از کارت خارج می شود.
کارت های شبکه کابلی تنها از پورت Rj45 استفاده می کنند زیر کابل شبکه های به انها متصل می شود سوکت Rj45 دارد که شاید یکی از عواملی باشد که کمتر از کارت های شبکه‌ای بی‌سیم مورد استفاده قرار بگیرند. و در حالت کلی مهم نیست که از چه کارت شبکه ای استفاده می کنید مهم این است که باید حتما کارت شبکه داشته باشید که اصلا بتوانید به شبکه و اینترنت متصل شوید.
تمامی کارت های شبکه دارای رتیه سرعت یا speed rating هستند، مانند 11 مگابیت در ثانیه، 54 مگابیت در ثانیه و یا 100 مگابیت در ثانیه، که عملکرد کلی واحد را نشان می دهد. شما می توانید این اطلاعات را در ویندوز با کلیک راست بر روی network connection از قسمت Network and Sharing Center و Change adapter settings در control panel مشاهده کنید. مهم این است که به یاد داشته باشید سرعت NIC سیستم شما، لزوما سرعت اتصال اینترنت را تعیین نمی کند. این مورد بستگی به این دارد که شما چه میزان پهنای باند را با چه سرعتی از ISP خریداری کرده باشید. به عنوان مثال اگر سرعت دانلود اینترنت شما 2مگابایت در ثانیه باشد اگر از کارت شبکه ای با سرعت 100 مگابایت در ثانبه هم استفاده کنید باز هم سرعت دانلود شما از 2 مگابایت فراتر نخواهد رفت. اما برعکس این قضیه وجود دارد، یعنی مثلا اگر سرعت دانلود شما بر فرض مثال 100 مگابایت در ثانیه باشد(که عمرا انقدر بشه توو ایران) ولی سرعت کارت شبکه شما کمتر از این میزان باشد آنوقت با کمبود پهنای باند و سرعت مواجه خواهید و سرعت نهایتا برابر با آنچیزی خواهد بود که کارت شبکه سیستم شما از آن پشتیبانی می کند. به عبارت بهتر سرعت اینترنت زمانی که فقط این دو عامل در نظر گرفته می شود، توسط کندترین عامل از بین این دو تعیین می شود.
یکی دیگر از پارمترهای مهم در سرعت شبکه، پهنای باند است. اگر کارتشبکه سیستم شما سرعت 100 مگابایت در ثانیه را پشتیبانی کند پش سرعت دانلود و دریافت اطلاعات شما هم همین میزان خواهد بود اما چنانچه در شبکه از 3 سیستم بطور همزمان دریافت و یا دانلود اطلاعات داشته باشید این سرعت بین هر 3 سیستم تقسیم خواهد شد و نهایتا از هر سیستم سرعتی معادل 33 مگابایت با یان کارت شبکه 100 مگابایتی خواهید داشت.
نحوه تهیه کارت شبکه
شما به سادگی می توانید از فروشگاه های آنلاین و یا فروشندگان لوازم جانبی کامپیوتر و همینطور فروشندگان کامپیوتر، کارت شبکه تهیه و خریداری کنید.

دریافت Driver ها
نه فقط در مورد کارت شبکه، بلکه تمامی قطعاتی که به کامپیوتر متصل می کنید نیاز به درایو برای اجرا شدن و کار کردن در سیستم دارند. در ویندوز های جدید مثل ویندوز 10 و 8 یک نسخه Basic و پایه ای از بسیاری از دستگاه ها در آنها وجود دارد که برای کارایی بیشتر و بهتر، نیاز است درایور این دستگاه ها را در سیستم خود نصب کنید. اگر سیستم عامل این قطعه را به عنوان سخت افزار جدید در سیستم شناسایی کند ولی درایور آن را نداشته باشد که قضیه کلا منتفی است و باید حتما برای استفاده از Device، درایور مربوط به آن را نصب کنید. اگر کارت شبکه سیستم شما کار نمی کند احتمالا یا درایور آن نصب نشده و یا اگر نصب کرده اید نیاز به آپدیت دارد. هر Device ای که خبرای کامپیوتر خود خریداری می کنید یک CD یا DVD نسب به همراه خود دارد که بوسیله آن می توانید آن را نصب کنید و چنانچه بدان CD دسترسی ندارید باید آن را از وب سایت سازنده Device دانلود کنید. در اینجاچون کارت شبکه در این سیستم فعال نشده و به اینترنت دسترسی ندارید از سیستم دیگری که به اینترنت دسترسی دارد باید اقدام به دانلود درایور مربوطه کنید.

کارت شبکه چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز