خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


مقایسه پردازنده های i5 با i7

مقایسه پردازنده های i5 با i7
همانطور که اطلاع دارید هر دو مدل i5 و i7 بازار هدفشان سیستم های کلاینت ،لب تاپ ها و کلا سیستم های رومیزی است ولی سیستمی که پردازنده i7 روی آن تعبیه شده با سیستمی که دارای پردازنده i5 است تفاوت هایی دارد که با هم آن تفاوت ها را بررسی می کنیم. پردازنده های i5 و i7 که در همه جا یافت می شوند تقریبا هر کامپیوتر مدرن قابلیت نصب یکی از این دو پردازنده را دارد که در برخی از سیستم ها پردازنده های AMD را هم می توانید مشاهده کنید. پردازنده های نسل جدیدتر نسبت به نسل های قدیمی تر خود، تمایل به ارائه ویژگی های جدید و بهبود عملکرد و اثر بخشی سریعتر را دارند.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار



مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

به طور کلی پردازش اطلاعات در پردازنده های i5 و پردازنده های i7 متفاوت است. هسته های پردازنده های i5 محدود است به طور مثال یک پردازنده i5 فقط 4 threads را یکباره می تواند پردازش و Handle کند که از سوی دیگر i7 ها هستند و با دارا بودن و استفاده کردن از قابلیت بسیار ممتاز و حرفه ای Hyper thearding می توانند به Core ها و هسته ای بیشتری دست یابد بنابراین یک پردازنده i7 به تعداد 4 Core می تواند 8 Threads را مورد پردازش قرار دهد یعنی در هر Core بصورت همزمان تعداد 2 Threads وارد می شود و سیستم هر Core از پردازنده را با این قابلیت به تعداد 2 Core می بیند. برای پردازش های همزمان و سنگین که کامپیوتر شما نیاز دارد باید این پردازش های سنگین در همان لحظه مورد رسیدگی و Handle قرار گیرند که i7 ها با دارا بودن قابلیت Hyper thearding این اطمینان را به مشتریان می دهند که کاهش سرعت و کاهش Performance را نخواهند داشت بدون این قابلیت پردازنده نیاز به صف پردازش پیدا خواهد کرد تا Threads ها را به نوبت پردازش کند ضمن اینکه در این شرایط که پردازنده مشغول پردازش یک Process سنگین است افت عملکرد و سرعت را خواهید داشت. ویندوز هم در واقع Thread های اضافی به عنوان هسته CPU شناسایی می کند. البته برخی مدل های i3 مثلا Cpu Intel Core i3 با 2 هسته و 4 Threads قابلیت Hyper thearding را دارد.

مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

قابلیت بعدی turbo Boost است که پردازنده های i5 و i7 آن را دارا هستند اگر به جدولی که ابتدای این مقاله قرارداده شده دقت کنیدشروع Frequency Range در i3 بیشتر از دو همتای خود i5 و i7 است که در ادامه علت این موضوع را توضیح می دهیم اما قبل بررسی این موضوع لازم است آیتم Clock Speed را بررسی کنیم که بدانیم این آیتم در پردازنده ها نماد چیست

Clock Speed که در شکل بالا بر حسب یک شاخصی با نام GHZ (گیگا هرتز) است را مشاهده می کنید که به بیان ساده نشان دهنده تعداد سیکل ساعت(محاسبات) یک پردازنده می تواند در یک ثانیه آنها را مدیریت کند یعنی هر چه این شماره بزرگتر باشد به این معنی است که سرعت پردازنده هم بالاتر است. مثلا پردازنده 3.6Ghz یعنی 3600,000,000 سیکل ساعت.

خب حالا با توجه به توضیحات بالا نوبت به تشریح قابلیت Turbo Boost در پردازنده های i5 و i7 می رسد. پردازنده ها با دارا بودن قابلیت Turbo Boost این توانایی را دارند که Clock Speed را بصورت dynamically افزایش دهند یعنی هر زمان که قدرت پردازش بیشتر مورد نیاز باشد قابلیت Turbo Boost سرعت این پردازنده را به تدریج در اوج خود قرار می دهد و این خود یک مزیت است چرا که باعث کاهش مصرف انرژی پردازنده می شود. مثلا پردازنده i3 7300 که با فرکانس 4GHZ کار می کند و پردازنده i5 7600 و فرکانس 3.5GHZ . خب اگر پردازنده i5 7600 نیاز به قدرت بیشتری برای پردازش داشته باشد فرکانس آن بصورت Dynamically به 4.1GHZ افزایش میابد(افزاش سرعت پردازنده به عوامل و فاکتور مهمی بستگی دارد از جمله آنها: حرارت ،WorkLoad ، انرژی یا پاور مصرفی و مواردی دیگر. اما در کل هیچ جایی وجود ندارد که بتوان مثلا به صورت دستی سرعت پردازنده را افزایش داد چرا که پردازنده ها الگوریتمهای متعددی را بصورت خودکار برای مدیریت برق مصرفی، WorkLoad، افزایش Performance بکار می برد.)

لطفا به تصویر زیر دقت کنید.تصویر مربوط به Performance یک پردازنده Intel Core i7 4790 با سرعت 3.6GHZ است اما اکنون پردازنده نیاز به قدرت پردازشی بیشتری داشته است و Speed آن همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید به 3.82GHz افزایش یافته که حتی از این مقدار هم در صورت نیاز بیشتر می شود و این به دلیل وجود قابلیت Turbo Boost در این پردازنده می باشد.

مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

و در نهایت بحث فضای cache پردازنده ها مطرح است این بخش کوچک از حافظه می باشد که پردازنده ها اطلاعات را از حافظه اصلی رم دریافت می کنند هر چه ظرفیت این فضای Cache بیشتر باشد یعنی حجم اطلاعات دریافتی از رم هم بیشتر می شود و در نتیجه منجر به پردازش و عملکرد سریعتر سیستم می شود.

مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

بعنوان مثال:

پردازنده های i3 دارای 3 الی 4 مگابایت حافظه Cache هستند

پردازنده های Core i3 7100 دارای 3MB حافظه Cache و i3 530 دارای 4MB حافظه Cache هستند.

و پردازنده های i5 750 دارای 8MB و i5 6600K دارای 6MB و i5 7200U دارای 3MB حافظه Cache هستند.

پردازنده های i7 4790 دارای 8MB حافظه Cache و همچنین i7 6850k و i7 3960x دارای 15MB حافظه Cache به همراه Clock Speed خوبی هستند البته i7 3960x اکنون End Of Life شده است.

مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

مقایسه پردازنده های i5 با i7 . آموزشگاه رایگان خوش آموز

در جدول ابتدای مقاله حافظه Cache هرمدل پردازنده درج شده است اما باز هم بستگی سری هر مدل دارد یعنی هر i3 الزاما 3MB حافظه Cache ندارد و یا مثلا هر پردازنده i5 دارای 6MB حافظه Cache نیست پس شما باید حتما و حتما قبل از اقدام به انتخاب و تهیه پردازنده در مورد آن CPU مطالعه داشته باشید.


مقایسه پردازنده های intel Xeon با پردازنده های Corei5 و Corei7

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز