خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


نکاتی در مورد یکی از کیف پول های بیت کوین : کیف پول الکترام electrum

نکاتی در مورد یکی از کیف پول های بیت کوین : کیف پول الکترام electrum
نویسنده : امیر انصاری
در این نوشتار می خواهیم به یکی از کیف پول های معرفی شده در سایت بنیاد بیت کوین بپردازیم. نام این کیف پول الکترام electrum می باشد و از طریق نشانی اینترنتی که در ادامه آمده است کد منبع آن در سایت گیتهاب Githab قابل دانلود کردن می باشد. برای آن دسته از افرادی که نمی دانند Githab چیست، ذکر این نکته لازم است که سایت Githab یک سایت برای کار گروهی برنامه نویسی و همینطور منبعی برای ارائه کدهای نرم افزارهای متن باز می باشد. شما می توانید از طریق این سایت کد منبع این نرم افزارها را دانلود نمایید.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار




بررسی نرم افزارهای کیف پول ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین


در ابتدا لازم است تا توضیحی ارائه دهم که نرم افزار کیف پول چیست؟ نرم افزار کیف پول، نرم افزار بسیار مهمی می باشد که قرار است سرمایه شما که در قالب ارزهای دیجیتالی می باشند در این نرم افزار قرار بگیرد. شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از امنیتی ترین و مهمترین نرم افزارهای کاربردی می باشد که برای کاربران بسیار حائز اهمیت می باشد. در نوشتار دیگری با عنوان آیا می شود به بیت کوین اعتماد کرد؟ تا حدودی به اهمیت این موضوع پرداخته ام، در اینجا در ادامه آن نوشتار می خواهم به بخشی از تعهدات سازنده این نرم افزار که در داخل کدهای این نرم افزار آمده است، بپردازم. اگر می خواهید متن اصلی این تعهدات را مشاهده نمایید روی لینک زیر کلیک کنید.


#!/usr/bin/env python3
# -*- mode: python -*-
#
# Electrum - lightweight Bitcoin client
# Copyright (C) 2011 thomasv@gitorious
#
# Permission is hereby granted, free of charge, to any person
# obtaining a copy of this software and associated documentation files
# (the "Software"), to deal in the Software without restriction,
# including without limitation the rights to use, copy, modify, merge,
# publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software,
# and to permit persons to whom the Software is furnished to do so,
# subject to the following conditions:
#
# The above copyright notice and this permission notice shall be
# included in all copies or substantial portions of the Software.
#
# THE SOFTWARE IS PROVIDED "AS IS", WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND,
# EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF
# MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND
# NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE AUTHORS OR COPYRIGHT HOLDERS
# BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN
# ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN
# CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE
# SOFTWARE.

بد نیست بخشهای مهمی از این تعهدات را به فارسی برگردانیم و با هم مرور کنیم :

این نرم افزار هیچ نوع ضمانتی، از هر نوعی که باشد، ندارد.
مسئولیت هر گونه اتهام، ضرر و زیان و هر گونه مسئولیت دیگر بر عهده مصرف کننده می باشد.

خیلی عجیب است، نرم افزاری در این درجه از اهمیت منتشر می شود، بنیاد بیت کوین آن را به عنوان کیف پول معرفی می کند و البته تصریح می کند که مسئولیت استفاده با خود مصرف کننده است، سازنده نرم افزار آن را منتشر می کند و مسئولیت آن را متوجه مصرف کننده می داند. اساسا هیچ شخصی در ارتباط با آن پاسخگو نمی باشد. در این وضعیت میلیونها نفر در سراسر جهان سرمایه های مادی خود را در چنین نرم افزاری نگهداری می کنند. این مساله به نظر بنده یکی از نقاط ضعف بزرگ در مورد ارزهای دیجیتال می باشد که فرصت سوء استفاده را به تولید کنندگان نرم افزارهای کیف پول می دهد و آنطور که باید و شاید هم مورد توجه قرار نگرفته است. طبیعتا از مزایای فراوان ارزهای دیجیتال و کاربردهای بی نظیر و بی رقیب آن نمی توان چشم پوشی کرد، اما بنده امید دارم که در زمینه ایجاد امنیت برای کاربران این ارزها، اقدامات خیلی بهتری از آنچه که در وضعیت فعلی مشاهده می کنیم، صورت پذیرد.


نمایش دیدگاه ها (2 دیدگاه)

مصطفی ۱۳۹۷/۰۳/۲۶

سلام
عزیزم ، وقتی یه چیزی اوپن سورس هست . طرف محض رضای خدا یه کاری کرده که ما مجبور نشیم هزینه کنیم . چطوری بیاد سرمایه ای حدود 300 میلیارد دلار رو بیمه کنه ؟!

امیر انصاری ۱۳۹۷/۰۳/۲۶

دوست عزیز مصطفی با سلام

اولاً از بابت اینکه نظرتان را منتشر کردید سپاسگزارم. نظر شما در حالت کلی منافاتی با نظر بنده که در مقاله ارائه شده است ندارد. در این نوشتار بنده واقعیت امر و آنچیزی را که موجود هست را از روی شواهد آن بیان کرده ام. که از روی اظهار نظرتان مشخص است که این مساله را شما هم می پذیرید، اما سوال شما در مورد اینکه "چطوری بیاد سرمایه ای حدود 300 میلیارد دلار رو بیمه کنه ؟!" یک سوال خوب و منطقی است. و اساساً این همان سوالی است که بنده طی این نوشتار خواسته ام در ذهن شما شکل بگیرد.

در واقع این باگ مساله است که باید برطرف شود. در این نوشتار ما این باگ را صرفاً آشکار کرده ایم و راه حلی هم ارائه نکرده ایم و اساساً راه حلی هم برایش نداریم که ارائه کنیم . بلکه صرفاً با ذکر مشکل، اظهار امیدواری کرده ایم که اهل فنش دغدغۀ مصرف کنندگان را برطرف کنند.

یک نکته: سازندگان کیف های پول خودشان نیز به این مساله کاملاً واقفند و اساساً ارائه راه حل هایی مثل ارائه دانگل های سخت افزاری همراه با کیف های پول نرم افزاری که امنیت را بالاتر می برند از همین بابت هستند.

با سپاس

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز