خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


منظور از فایل سیستم در ویندوز چیست

منظور از فایل سیستم در ویندوز چیست
در این مطلب همانطور که مشاهده می کنید، در خصوص File System در سیستم عامل ویندوز صحبت می کنیم ولی قبل از اینکه به توضیح فایل سیستم بپردازیم با یک مثال ابتدا بستر را فراهم و سپس به اصل موضوع که فایل سیتسم است می پردازیم. یک اتاق را تصور کنید که هر روز مقدار زیادی کاغذ، فایل و غیره بصورت بی نظم و پخش و پلا در اتاق قرار می دهیم. هر روز به تعداد به تعداد کاغذ ها و پوشه ها در اتاق اضافه می شود با افزایش تعداد، از آنجایی که همه چیز بصورت بی نظم ریخته شده، یافتن یک موردی که به آن نیاز دارید، شاید روزها وقت طلب کند.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
اگر همه موارد را مرتب نگه داریم، با چنین شرایط نامرتبی روبرو نخواهیم شد. در واقع، اتاق بزرگ دقیقاً مانند یک دستگاه ذخیره سازی است و فایل سیستم ها راهی برای ذخیره داده ها است که چگونگی ذخیره سازی داده ها در دیسک و دسترسی بدان ها را تعیین و مشخص می کند. فایل سیستم داده ها را جدا جدا می کند و بدان ها نام های جدا هم می دهد بنابراین کاربران می توانند به راحتی داده ها را پیدا کنند که اگر چنین نباشد ماجرای اتاق و نگهداشتن نامرتب و بهم ریخته کاغذها و پوشه هاست که پیدا کردنش بسیار مشکل می شود. پس فایل سیستم یک سر سامان اساسی به ذخیره سازی اطلاعات می دهد.


انواع مختلفی از فایل سیستم وجود دارد. فایل سیستم های مختلف دارای ویژگی های منحصر به فرد خود هستند و روش های خاص خود را برای سازماندهی داده ها در دستور کارشان دارند. سرعت برخی بیشتر، برخی سازگاری بهتری دارند و برخی دیگر از امنیت بهتری برخوردار هستند. برای سيستم عامل های ویندوز، FAT16 ، FAT32 ، exFAT و NTFS چهار نوع فایل سیستم متفاوت هستند که به طور گسترده توسط کاربران استفاده شده و می شود(البته برخی کمتر و برخی بیشتر).
FAT16: مخفف عبارت File Allocation Table 16 است که برای سیستم های قدیمی مانند MS-DOS ، ویندوز 95 ایجاد شده است. FAT16 از یک عدد باینری 16 بیتی برای نگهداری کلاسترها استفاده می کند و به همین دلیل FAT16 نامیده می شود. امروزه FAT16 منسوخ شده چرا که ضعف بزرگی در آن وجود داشت. FAT16 فقط پارتیشن هایی که ظرفیت نهایتا 2 گیگ داشتن را پشتیبانی می کرد و بیش از 2 گیگابایت را پشتیبانی نمی کرد. در دنیای امروز یافتن دیسک زیر 2 گیگابایت بسیار دشوار است و دیسک 2 گیگابایتی نمی تواند تقاضای اکثر کاربران را برآورده کند.
FAT32: این فایل سیستم ابتدا در سال 1996 توسط مایکروسافت معرفی شد تا به عنوان نسخه پیشرفته FAT16 شناخته شود. حجم قابل پشتیبانی توسط این فایل سیستم 32 گیگابایت بوده و نهایتا حجم هر یک فالی در آن می توانید ذخیره کنید، 4 گیگابایت است. یعنی یک فایل 5 گیگابیتی را نمی توانید در پارتیشنی که با این فایل سیستم فرمت شده، ذخیره کنید. در چنین شرایطی با خطای the file is too large for the destination disk مواجه می شوید.
NTFS: مخفف New Technology File System است. این از بسیاری از جنبه ها نسبت به فایل سیستم FAT32 و FAT16 یک پیشرفت عالی است.این فایل سیستم هم ظرفیت های بسیار بالا پشتیبانی می کند و هم سرعت مناسب و خوبی را فراهم می کند. به نوبه خود امروزه این فایل سیستم محبوبیت بسیار زیادی هم در میان کاربران خانگی و هم در شبکه های سازمانی و شرکت ها دارد. با این حال، فایل سیستم NTFS نیز ضعفهای خود را دارد: فقط با ویندوز 2000 و نسخه های بعدی سازگار است. و ضمن اینکه NTFS از PS4، تلفنهای هوشمند اندرویدی، دوربین و بسیاری دیوایس ها و دستگاههای پشتیبانی نمی کند. ضمنا Mac OS X فقط می تواند پارتیشن NTFS را بخواند(در خصوص حجم قابل پشتیبانی توسط هر فایل سیستم به جدول انتهای مطلب مراجعه کنید).
exFAT: یک فایل سیستم جدید است که در سال 2006 راه اندازی شده است که معمولاً برای حافظه های فلش مانند USB فلش درایوها، SD Card ها و حافظه های دوربین استفاده می شود. exFATرا سبک شده NTFS بدون ویژگی های اضافی فرض کنید. exFAT معایب FAT32 را در محدودیت سایز و سازگاری NTFS جبران می کند به این معنی که می تواند فایل های با ظرفیت بزرگتر از 4 گیگابایت را ذخیره کرده و هم می تواند در سیستم عامل ویندوز و Mac کار کند. با این حال، فایل سیستم exFAT برای هارد دیسک ها در کامپیوترها مناسب نیست، در غیر این صورت عملکرد و عمر مفید به طور جدی تحت تأثیر قرار می گیرد. ضمنا ویندوز XP هم از این فایل سیستم پشتیبانی نمی کند.

منظور از فایل سیستم در ویندوز چیست . آموزشگاه رایگان خوش آموز

با توجه به ویژگی های مختلف فایل سیستم ها، ما باید یک فایل سیستم مناسب با توجه به سیستم عامل و دستگاه های مورد استفاده مان انتخاب کنیم. می بینیم که FAT32 و NTFS برای هارد دیسک های ویندوز10/8/7 گزینه های مناسب تری هستند.
کمی بالاتر برای ارور the file is too large for the destination disk یک لینک قرار دایم که در آن حوه کانورت فایل سیستم FAT32 به NTFS بدون از دست رفتن اطلاعات را توضیح دادیم. شما می توانید این فایل را به NTFS کانورت کنید و یا کلا درایورهای خود به یکی از فایل سیستم ها بر اساس نیاز خود فرمت کنید. در خصوص ساختار دیسک، پارتیشن ها و .. در دوره رایگان آموزشی ویندوز 10 به طور مفصل صحبت کردیم که در صورت نیاز می توانید به ویدئوهای این دوره مراجعه کنید.



نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز