خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


Start of Authority یا SOA رکورد چیست

Start of Authority یا SOA رکورد چیست
Start Of Authority یا SOA رکورد که به صورت پیشفرض با ایجاد هر Zone در DNS ویندوز سرور ایجاد می شود، نشان دهنده یک name server معتبر برای یک Zone خاص است(در واقع همان Zone ای که در آن این رکورد وجود دارد). از آنجا که هر Zone باید یک رکورد SOA داشته باشد، هنگام اضافه کردن یک Zone، رکورد به طور خودکار ایجاد می شود. رکورد SOA همچنین حاوی اطلاعاتی در مورد چگونگی استفاده و cache رکوردهای منابع در zone است که این اطلاعات شامل refresh interval، retry interval، expiry interval، The Time to Live، serial number، primary name server و responsible Person می باشد.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
برای مشاهده یک SOA record در یک Zone، به کنسول DNS Server در ویندوز سرورتان وارد شده و سپس به Forward Lookup Zones یا Reverse Lookup Zones رفته و سپس روی Zone مربوطه کلیک کنید. در قسمت مقابل مانند تصویر زیر رکورد SOA را مشاهده خواهید کرد.



Start of Authority یا SOA رکورد چیست
Start of Authority یا SOA رکورد چیست
برای مشاهده اطلاعات درون SOA record، کافیست که روی آن دابل کلیک کنید تا فرم تنظیمات آن باز شود.

Start of Authority یا SOA رکورد چیست
حتی به جای آن می توانید روی Zone مربوطه کلیک راست کرده و Properties بگیرید. در هر دو صورت نتیجه یکسان خواهد بود.
در فیلد primary name server نام سروری که این Zone روی آن قرار دارد را مشاهده می کنید و در responsible Person مربوط به شخصی است که مسئول این Zone است قرار می گیرد. serial number که با بروزرسانی داده های Zone افزایش می یابد و در zone transfer برای تعیین اینکه آیا secondary name server ها نیاز نسخه جدیدی از داده های Zone دارند یا نه استفاده می شود. به طور کلی وقتی اطلاعات درون Zone تغییر کند این عدد هم تغییر می کند و این نشان از این دارد که سایر سرورها نیاز به آپدیت کردن آن Zone دارند.
refresh interval، که بر حسب دقیقه است، مشخص می کند که Name server ها در چه بازه های زمانی باید به Master name server مراجعه کنند و اطلاعات Zone را در صورت وجوب تغییر و آپدیت، بروزرسانی کنند.
اگر در مدت زمان مقرر و معین refresh interval، سرورها نتوانند به سرور اصلی دسترسی پیدا کنند(مثلا سرور خراب شده و از دسترس به هر دلیلی خارج شده است)، بر اساس بازه زمانی که در retry interval معین می شود، به سرورها مراجعه می کنند. این مراجعات نمی تواند الی الابد ادامه داشته باشد و بالاخره یکجایی باید به پایان برسد. در فیلد expires interval، این مدت زمان تعیین می شود که بصورت پیشفرض یک روز است.
پس سرورهای DNS طبق مدت زمانی که در refresh interval مشخص شده، در این بازه های زمانی بصورت منظم مراجعه و در صورت تغییر، آپدیت ها را دریافت می کنند ولی اگر سرور در دسترس نباشد، دیگر مطابق با زمان تعیین شده در retry interval، مراجعات خود را انجام می دهند تا ببینند آیا امکان دسترسی به سرور وجود دارد یا خیر. اگر تا مدت 1 روز(طبق مدت زمانی که در expires interval مشخص می کنید که 1 روز مقدار پیشفرض است) موفق به دسترسی نشود، دیگر به این سرور مراجعه نخواهد کرد.
Time to Live تعیین کننده مدت زمانی است که یک رکورد در این Zone می تواند cache شود را تعیین می کند این مدت زمان به صورت پیشفرض 1 ساعت بوده و یک TTL دیگر با نام TTL For this record هم انتهای فرم مشاهده می کنید که مربوط به همین رکورد SOA می باشد. البته مدت زمان هر دو TTL یکسان می باشد ولی TTL مربوط به SOA را با سایر رکوردها جدا منظور کرده است.

نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز