خوش آموز درخت تو گر بار دانش بگیرد، به زیر آوری چرخ نیلوفری را


Vcenter Server چیست و آیا به وجود Vcenter در سازمان ها نیاز است؟

Vcenter Server چیست و آیا به وجود Vcenter در سازمان ها نیاز است؟
اجرای بی وقفه و مداوم اپلیکیشن های مهم و حیاتی در محیط های کاری پرشتاب امروزی نیازمند مدیریت فعال و خودکار فناوری اطلاعات است. VMware vSphere ازvCenter سرور برای پیکربندی ویژگی های حیاتی و کلا رسیدن به این مهم که برقرار بودن و اجرای بی وقفه VM ها و اپلیکیشن ها است، استفاده می کند.

نرم افزار سامانه مودیان راهکار
به عنوان یک پلت فرم مدیریتی متمرکز، vCS ویژگی هایی مانند Clone کردن ماشین مجازی (VM) را در میان بسیاری دیگر ارائه می دهد. در این مطلب نقش vCenter سرور در مدیریت مجازی سازی VMware و راه حلی مقرون به صرفه برای vCS را مورد بررسی قرار می دهیم. می خواهیم ببینیم که وجود Vcenter چقدر مهم است. البته در محیط های سازمانی متوسط و بزرگ از vcenter بیشتر استفاده می شود و محیط های کوچک کمتر به سراغ Vcenter می روند.



vCenter Server چیست؟

vCenter Server یک نرم افزار مدیریت متمرکز برای تامین، پیکربندی و مانیتورینگ زیرساخت VMware vSphere است. نصب vCS به مدیران vSphere اجازه می‌دهد تا چندین هاست ESXi و ماشین‌های مجازی (VMs) را از یک پنل به راحتی مدریت و پیکربندی کنند. از یک کنسول واحد، دید عمیق تری به پیکربندی vSphere خود خواهید داشت.
vCS وظایف بسیاری از جمله تامین منابع(resource provisioning)، اتوماسیون گردش کار(workflow automation)، مانیتورینگ عملکرد و مدیریت کاربر را انجام می دهد. به عنوان مثال، شما می توانید صدها workload را مدیریت کرده و بهره وری را افزایش دهید که در زیرساخت های فیزیکی هرگز به آن دست نمی یافتید.
معماری vCS دارای سه کامپوننت اصلی است:

User interface (UI)

vCS database

vCenter single sign-on (SSO)

ویژگی های سازمانی VCenter سرور

Vcenter همچنین دارای Feature هایی در سطوح سازمانی است که به موارد زیر می توان اشاره کرد:

High Availability (HA)

Distributed Resource Scheduling (DRS)

vSphere Fault Tolerance (FT)

vSphere Distributed Switch (vDS)

VMware vMotion

رابط کاربری vSphere


UI مربوط به VSPhere یا رابط کاربری VSPhere یک اپلیکیشن web-base است که به عنوان رابط اصلی vCenter سرور عمل می کند که از طریق این رابط کاربری تقریبا همه کاری می توانید انجام دهید.
از Vmware Vsphere ورژن 6.5 دیگر برای مدیریت هاست های ESXI نرم افزار ویندوزی Vsphere Client ارائه نشده است و از طریق کنسول وب می تانید به هاست ها دسترسی پیدا کنید که این کنسول وب بر اساس HTML5 است.
VMware اعلام کرد که vSphere Client رابط کاربری واقعی برای دسترسی به vCS در vSphere 7.0 خواهد بود. از طرف دیگر، SSO یک واسط احراز هویت است که به ادمین ها اجازه می دهد تا از یک حساب کاربری به منظور لاگین و دسترسی به کل زیرساخت vSphere استفاده کنند.

Feature های Vcenter سرور


برخی از Feature های vCenter Server شامل موارد زیر می باشد:

Centralized control and visibility: ادمین های vSphere می‌توانند کارهای روزمره را از طریق یک کنسول ساده کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در deploy های پیچیده vSphere دید عمیق‌تری را به ماجرا داشته باشند.
Multi-hypervisor management: وی سنتر نه تنها Vmware بلکه سایر هایپروایزورها مانند Hyper-V را هم می تواند مدیریت کند.
Patch management: بروزرسانی بدون احتلال هاست های ESXI از طریق ویژگی VUM یا vSphere Update Manager
Automatic VM restart: ابزار vSphere HA ماشین های مجازی و هاست های مرتبط با آنها را در یک Cluster جمع می کند. در موارد خرابی سرور، ابزار vSphere HA به طور خودکار ماشین های مجازی را روی هاست های های دیگر در همان کلاستر راه اندازی مجدد می کند.
VMware host profiles: مدیران vSphere می توانند از این ویژگی برای خودکارسازی تنظیمات هاست ESXi استفاده کنند. یعنی الگویی از تنظیمات را ایجاد کنید و هاست های ESXI آن تنظیمات را دریافت کنند.
API: پلاگین vSphere Client SDK به مدیران vSphere اجازه می دهد تا vCS را با نرم افزار 3rd-party ادغام کنند.
vCenter Server linked mode: شما می توانید از این ویژگی برای اتصال چندین پلتفرم مشترک vCS استفاده کنید. سپس Linked mode همه منابع جدید را روی سرورهای vCenter مشترک، از جمله Role ها، Policy ها و Permission ها را در سرورهای link داده شده، Replicate می‌کند.
Dynamic resource allocation: vCS به طور مداوم استفاده از منابع توسط VMها را در کلاسترها مانیتور می کند. سپس به طور هوشمند منابع را بر اساس قوانین از پیش تعریف شده که منعکس کننده اولویت ها و نیازهای تجاری در حال تغییر است، بین ماشین های مجازی تخصیص می دهد.

از نظر فنی، برای اجرای VM ها در روی هاست ESXi به vCenter سرور نیاز ندارید. با این حال، برای محیط های Production و واقعی، vCS اجباری است(البته در شرکت های کوچک کمتر سراغ Vcenter می روند). دلیلش این است که vCS تمام ویژگی‌های عالی مورد نیاز محیط‌های تجاری، از جمله vSphere HA، vMotion و DRS را در اختیار شرکت ها و ادمین ها قرار می دهد.
چنین محیط هایی در بیشتر موارد نیاز به مدیریت متمرکز دارند. با vCS، مدیران vSphere می توانند کل محیط مجازی سازی را به سرعت از طریق یک پنل پیکربندی و مدیریت کنند. علاوه بر این، vCS می تواند تخصیص منابع و در دسترس بودن را بهینه کند. vCS با ارائه یک کنسول واحد برای پیکربندی و مدیریت live VM migration ها، load balancing و fault tolerance، resource allocation ودر دسترس بودن بصورت بهینه را تضمین می کند. یکی دیگر از ویژگی های مهم vcs ویژگی آپدیت کردن هاست ها بصورت متمرکز است. وقتی هاست های ESXI زیادی در سازمان داشته باشید، بروزرسانی یک به یک آنها بسیار چالشی است.


نمایش دیدگاه ها (0 دیدگاه)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

انتخاب تصویر ویرایش حذف
توجه! حداکثر حجم مجاز برای تصویر 500 کیلوبایت می باشد.


دسته بندی مطالب خوش آموز